Seinäjoen 5.11. Toto76-ravien vihjeet ja tallikommentit

Seinäjoen tasokas Toto76-kierros huipentuu 4-vuotiaiden Kasvattajakruunuihin.

Kommentit soitettu torstaina aamupäivällä,

Seppo Korkonen, ratamestari:

Piikitin rataa ke- to yönä aktiivisesti ja rata on nyt makean tuntuinen. Taivaalta ei pitäisi ennusteiden mukaan tulla ennen lauantaita mitään, eli rataolosuhteiden pitäisi olla oikein hyvässä kunnossa. Balanssin saa siis valita haluamallaan tavalla, eli kengittä ajonkin pitäisi radan puolesta onnistua.

 

Vuvuzela ( L1 / 8 ),

Seppo Suuronen:

Hevonen on hyvällä mallilla. Lähtöpaikka on vähän hankala ja alussa on pieni laukanriski. Ravin maistuessa voittokaan ei yllättäisi.

Indyana Poliss ( L2 / 1 ),

Tommi Ala- Nikkola:

Lähtöpaikka on mainio ja totosija on mahdollinen, vaikka lähtö onkin tasaisen tasokas.

Modern Seabee ( L2 / 9 ),

Janne Soronen:

Tässä on vähän taukoa alla. Nyt on tarkoitus antaa aika nätti juoksu ja lopussa katsoa, mitä saadaan. Hevonen on aivan kunnossa, mutta tauon jälkeen olisi tarkoitus saada hevoselle hyvä juoksu.

Rosari ( L4 / 1 ),

Jari Honkonen:

Ruuna pääsee matkaan hyvältä paikalta ja sillä on tuosta totosaumat.

Carmela ( L4 / 8 ),

Seppo Suuronen:

Tälläkin lähtöpaikka on paha, mutta hevonen on mainiossa kunnossa. Tähen Toivomus on kova vastustaja, mutta ei tässä mitenkään etukäteen lyötynä silti tarvitse lähteä matkaan. Voitto ei yllättäisi minua.

V. G. Vipori ( L4 / 12 ),

Antti Ojanperä:

Lähtöpaikka on haastava ja tämä on vielä vähän tutustumisstartti. Ori on tuntunut kotona aivan hyvältä.

Rim Bay Kickapoo ( L5 / 5 ),

Antti Ojanperä:

Hevonen on ollut oikein hyvä. Nyt volttilähtö ja vitosrata vähän arveluttavat, eikä tähän aivan rajatonta luottoa nyt ole. Laukkariski on merkittävä. Matka kyllä sopii ja kunto on hyvällä mallilla.

Issaquah Sund ( L5 / 12 ),

Tero E Mäenpää:

Ruunalla on pieni tauko alla. Otin siitä verikokeet ja saan tänään tulokset, jos kaikki on kunnossa, niin lauantaina ajetaan. Hevonen on tuntunut hyvältä, mutta pieni arvoitus se tähän on.

Sahara Rouge ( L5 / 13 ),

Esko Rauhala:

Ruuna on jo pitkään ollut oikein hyvässä kunnossa. Viimeksi Porissakin se oli oikein hyvä. Ajoin sillä eilen (keskiviikkona) hiittiä ja se oli oma hyvä itsensä. Ruuna pystyy tuossa juoksun onnistuessa ilman muuta voittoon asti.

Pazzo Lindy ( L5 / 15 ),

Hannu Korpi:

Pitkä matka sopii tälle hyvin. Tämä kirii loppua erittäin hyvin, jos juoksu sujuu sopivasti. Tämä on tässä ilman muuta mahdollinen menestyjä, eikä sitä saa unohtaa peleistä.

Remote Control ( L6 / 1 ),

Hannu Korpi:

Ruuna kilpailee selvästi tauluaan paremmassa kunnossa ja tämä voittaakin pian. Nyt tehtävä on melko tiukka, mutta kyllä tuossa pitäisi silti ainakin rahaa saada.

T. Rex ( L6 / 2 ),

Tapio Mäki- Tulokas:

Ruuna otti viimeksi Porissa loppusuoran alussa harmittavan laukan, mihin paloi mielestäni voitto. Hevonen oli kuitenkin vielä täysissä voimissa. Lähtö näyttää sopivalta ja voittokantaan paluuseen on hyvät mahdollisuudet.

Tir Du Caux ( L6 / 9 ),

Antti Ojanperä:

Ruuna on ollut viime starteissaan hyvä. Se on mennyt mielestäni eteenpäin. Hyvän juoksun jälkeen kärkipään sijoituskaan ei yllättäisi.

Golden Luxi ( L7 / 1 ),

Heikki Torvinen:

Tamma oli viimeksi tauolta yllättävänkin hyvä. Sen pitäisi parantaa tähän ja tasaisen kova matkavauhti sopisi meille.

Zumurella ( L7 / 2 ),

Tommi Ala- Nikkola:

Tamma sai viimeksi oikein hyvän juoksun ja kiri lopussa voittoon asti. Hevonen on ollut kotona edelleen hyvällä mallilla ja korotettu raha mielessä matkaan.

Tribestream ( L7 / 9 ),

Jani Peräsalo:

Karsinnassa jäi jossiteltavaa. Nyt lähtöpaikka on hyvä ja olen varovaisen toiveikas. Korotettua rahaa yritetään saada. Tamma on parantanut menoaan jatkuvasti.

Akaasia ( L8 / 5 ),

Ari Oja- Nisula:

Tamma on tuntunut kotona aivan hyvältä ja jonkinlaisia odotuksia on. Se jää tämän startin jälkeen tauolle riippumatta siitä, miten startti menee.

A. T. Visku ( L8 / 9 ),

Pasi Teini:

Ori on tehnyt jo pitkään hyviä esityksiä. Viimeksi Porissakin se oli mainio. Nyt tehtävä näyttää vähän sopivammalta ja ori on tuossa juoksun onnistuessa mahdollinen menestyjä.

Josveis ( L8 / 15 ),

Antti Ojanperä:

Tämä on vähän sisäänajoa avoimiin lähtöihin ja kärkisijat tulisivat nyt yllätyksenä. Olen silti sitä mieltä, että tämä kyllä vielä talven aikana voittaakin avoimen lähdön.

Special Promise ( L9 / 5 ),

Mika Haapakangas:

Ori on ollut koko ajan oikein hyvä. Tämä parantaa, jos kenkiä saadaan riisua. Orin pitäisi olla tuossa yksi niistä, jotka pystyvät voittoon asti. Raviurheilussa ei oikein varmoja olekaan, mutta luotan kyllä omaani.

Maffioso Face ( L9 / 9 ),

Antti Ojanperä:

Ruuna on tehnyt aivan asialliset juoksut viime starteissa. Se on kotonakin ollut eloisalla ja hyvällä mielellä. Totosija ei yllättäisi minua. Tämä kyllä voittaakin pian.

Elian Web ( L10 / 1 ),

Janne Soronen:

Hevonen on oikein hyvällä mallilla. Uskon siihen, että saamme tuosta pidettyä keulanpaikan. Normaalilla esityksellä voittoon on hyvät mahdollisuudet.

Sue´s Photo ( L10 / 4 ),

Tapio Mäki- Tulokas:

Ori kilpailee fyysisesti hyvässä kunnossa. Tässä Elian Web on ylivoimainen, mutta sijat 2-4. ovat tässä meille realistisia.

Saxoi ( L10 / 8 ),

Hannu Korpi:

Paikka on vähän ulkona. Tuolta varmaan pitää lähteä heti eteenpäin, jos saisi jonkin hyvän paikan. Ruuna pystyy tuossa hyvällä juoksulla olemaan 3-5.

Fade To Jam ( L11 / 1 ),

Juha- Matti Paavola:

Ruuna kilpailee mukavassa kunnossa, mutta tuo ykkösrata ei välttämättä ole tälle mikään aivan paras mahdollinen, koska tämä painaa vähän ulospäin. Juoksun onnistuessa ruuna pystyy kuitenkin menestymään, sillä kunto on hyvä.

Sweet Choco Star ( L11 / 2 ),

Isto Kuisma:

Lähtöpaikka on hyvä ja maili sopii. Tamma palasi Lappeenrantaan tauolta ja teki heti asiallisen esityksen. Sen pitäisi parantaa tähän startti kropassaan. Tamma olisi ilman kenkiä parhaimmillaan ja otan niitä olosuhteiden salliessa pois.

Bear Yankee ( L11 / 3 ),

Matti Matinlauri:

Maili ei ole ruunan paras matka. Hevonen kilpailee kuitenkin mukavassa kunnossa ja kovan matkavauhdin jälkeen se voi nousta lopussa aika hyvinkin. Otan tähän starttiin etukengät pois, jos rataolosuhteet sen sallivat.

Man In The Mirror ( L11 / 6 ),

Hannu Korpi:

Ruuna on mukavassa kunnossa ja pärjäämään lähdetään.

Menoks ( L12 / 5 ),

Juha- Matti Paavola:

Hevonen jää tästä pois.

Hekoheko ( L12 / 6 ),

Seppo Suuronen:

Rahasija on tuossa sopiva tavoite.

 

1. Lähtö

Ranking:

A: 4, 8

B: 5, 11, 9, 7, 1, 6, 2

C: 10, 12, 3

4 Viekra kiertyi viimeksi 21. 10. Seinäjoella puolikas juostuna kuolemanpaikalle. Ruuna painui siitä 250 ennen maalia kärkipaikalle ja otti lopussa hallitun voiton. Killerin 10. 10. voittostartissa se painui ensimmäisen takasuoran lopussa kärkipaikalle. Ruuna hallitsi siitä 26,0- lopetuksellaan varmoin ottein. 8 Vuvuzela laukkaili viimeksi 12. 10. Vermossa nopeasti hylkäykseen asti. Forssan 17. 9. voitto irtosi kärkipaikalta varmoin ottein. 5 Wauhti nappasi viimeksi 30. 10. Nikulassa toisesta ulkoa 750 metrin kirillään lopussa hallitun voiton. Killerin 20. 10. voitto irtosi 3.ulkoa 24,5- lopetuksessa hallitusti. 11 Vispaus on kyvykäs, mutta samalla melko epävarma menijä. Ravin maistuessa ruuna on tässäkin tehtävässä mahdollinen menestyjä.

2. Lähtö

Ranking:

A: 3, 5

B: 9, 2, 7, 8, 4, 11, 1

C: 12, 6, 10

3 Little Donnie teki viimeksi 29. 10. Porissa 3.ulkoa rehellisen kierroksen mittaisen kirin. Mikkelin 8. 10. voittostartissa ruuna matkasi 2-3.ulkona, mistä se puristi lopussa varmaan voittoon. 5 Boulder Luke on tehnyt hankalilta lähtöpaikoilta hienoja esityksiä. Viimeksi 27. 10. Kuopiossa ruuna teki keskijoukoista rehellisen lähes kierroksen mittaisen kirin. Mikkelin 11. 9. startissaan se teki aivan lauman hänniltä vahvan 850 metrin kirin 3-4.rataa pitkin. 9 Modern Seabee palaa tähän tehtävään pieneltä tauolta. Tamma teki viimeksi 23. 9. Rovaniemellä kärkipaikalta asiallisen esityksen, vaikka aivan loppumetrit jonkin verran painoivatkin. Tässä tamma saanee mukavan juoksun kärjen tuntumassa, eikä totosijoitus yllättäisi. 2 Sahara Hotlady teki viimeksi 21. 10. Seinäjoella pienen lähtölaukan jälkeen sisäradalta mukavan esityksen. Killerin 10. 10. startissaan tamma puristi kuolemanpaikasta huolimatta vahvasti sisään asti.

3. Lähtö

Ranking:

A: 4

B: 3, 8, 11, 10, 5, 12, 7, 2, 9, 1, 6

Kyvyt Esiin divisioonakarsinta on todella tasainen ja vaikeasti veikattava koitos. Niukka suosikkimme on 4 Astrodome. Tamma teki viimeksi 22. 10. Vermossa toisesta ulkoa mukavan 700 metrin kirin. Lahden 15. 10. startissaan se kulki lähtölaukkansa jälkeen mukavasti. Tässä Pekka Korven suojatti voi hyvinkin ottaa uran toisen voiton. 3 Mr Money Maker kilpailee tasaisen kovassa kunnossa. Viimeksi 27. 10. Kuopiossa ori teki 4.ulkoa rehellisen kierroksen mittaisen kirin. Nikulan 7. 10. startissaan se puristi kuolemanpaikalta umpirehellisesti maaliin asti. 8 Blueray Savoy matkasi viimeksi 18. 10. Teivossa johtavan kannassa, mistä ruuna nousi loppusuoralle tultaessa ulos ja nappasi 14,0- lopetuksessa hallitun voiton. Edellisellä kerralla 11. 10. Teivossa se kiri loppua terävästi 3.sisältä. 11 Masterpeace kilpailee tasaisen varmassa kunnossa, mutta pahalta lähtöpaikalta ori on hieman juoksunkulun armoilla. Juoksun onnistuessa se pystyy nousemaan kärkitaistoon.

4. Lähtö

Ranking:

A: 5, 8

B: 1, 10, 6, 12, 4

C: 3, 9, 11, 2, 7

5 Tähen Toivomus meni viimeksi 15. 10. Lahdessa heti peitsille ja lähtö oli heti menetetty. Mikkelin 8. 10. startissaan ori kiri toisesta ulkoa Polaran voittamassa lähdössä loppua oikein hyvin. 8 Carmela teki viimeksi 22. 10. Vermossa 6.ulkoa oikein rehellisen kierroksen kirin ja nousi vahvasti toiseksi. Tamma on tähänkin tehtävään oikein hyvä hevonen, eikä sitä voi unohtaa miltään lapulta. 1 Rosari kilpailee mukavassa kunnossa ja ruuna on hyvältä lähtöpaikaltaan tototaistossa. Aivan voittoon asti nouseminen voi olla turhan kova tehtävä, mutta ainakin sijat 2-4. ovat tässä sen ulottuvilla. Viimeksi 15. 10. Lahdessa ruuna kiri loppua vaikeista asemista rehellisesti. 10 Maisema kilpailee mainiossa kunnossa, mutta nyt juostava lyhyt matka ei ole tälle mikään etu ja aivan voittotaistoon asti nouseminen tulisi pienenä yllätyksenä.

5. Lähtö

Ranking:

A: 13

B: 4, 11, 15, 5, 12, 8, 2

C: 1, 7, 14, 9, 6, 10, 16, 3

13 Sahara Rouge on tässä ylipitkän matkan selvä suosikkimme ja samalla pienemmän Toto76- systeemimme ensimmäinen varma. Ruuna starttasi viimeksi 29. 10. Porissa, missä se teki 5.ulkoa rehellisen kierroksen mittaisen kirin Madridin voittamassa lähdössä. Killerin 10. 10. voitto irtosi kuolemanpaikasta huolimatta vakuuttavasti. 4 Sun Capitano kiihdytti viimeksi 26. 10. Vermossa heti kärkipaikalle, mistä ruuna hallitsi 11,5- lopetuksellaan varmoin ottein. Teivon 18. 10. voitto irtosi lopussa helposti, vaikka ruuna matkasi tuolloin pääosin kuolemanpaikalla. 11 Ida´s Owen hallitsi viimeksi 27. 10. Porissa vastaavaa matkaa kärkipaikalta varmoin ottein. Kuopion 16. 10. voitto irtosi myöskin kärkipaikalta erittäin helposti. 15 Pazzo Lindy tuli viimeksi 29. 10. Porissa taustalta sisäradalta mukavasti maaliin asti. Vermon 22. 10. startissaan ruuna teki 3.ulkoa rehellisen 600 metrin kirin. Vermon 12. 10. startissaan se jäi johtavan kantaan täysin vaille kiritilaa. Ruuna pystyy tässä sopivan juoksun jälkeen ilman muuta voittoon asti ja se on tässä lähdön mahdollinen yllättäjä.

Troikka:

I

13

I

13

II

4, 11, 15, 5

II

4, 11, 15, 5, 12, 8, 2

III

4, 11, 15, 5

III

4, 11, 15, 5, 12, 8, 2

 

1x4x3=12 yhd. a 0,5€=6,0€

 

1x7x6=42 yhd. a 0,5€=21,0€

6. Lähtö

Ranking:

A: 2

B: 3, 6, 9, 8, 10, 1

C: 12, 7, 5, 11, 4

2 T. Rex on tässä päivän Toto76- pelin ensimmäinen läpivarmamme. Ruuna on tehnyt jatkuvasti hienoja esityksiä. Viimeksi 29. 10. Porissa se eteni nopeasti kärkipaikalle. Ruuna jäi toisen kaarteen alussa johtavan kantaan. Se nousi sieltä viimeisen takasuoran lopulla kuolemanpaikalle, missä ruuna laukkasi voittotaistosta loppusuoran alussa. Näytti siltä, että se olisi ilman muuta voittanut ilman laukkaansa, sillä keulassa juosseella Victory Bonzailla ei ollut voitosta huolimatta parasta päivänsä. Lahden 15. 10. voitto irtosi oikein helposti. Ruuna eteni tuolloin ensimmäisen takasuoran lopulla kärkipaikalle, mistä se 09,0- lopetuksellaan oikein helpon voiton. Tässä tuloksena on hyvin todennäköisesti se, että Mika Forss ajaa ensimmäisellä takasuoralla eteenpäin, minkä jälkeen muiden tehtäväksi jää ajaa toisista rahoista. 3 Bory voi hyvinkin olla tässä se ensimmäinen keulahevonen. Ruuna kilpailee hyvässä kunnossa. Viimeksikin 29. 10. Porissa se tuli mukavasti maaliin asti juostuaan 3-4.sisällä. Teivon 1. 10. voitto irtosi johtavan kannasta varmoin ottein. 6 Ranch Newman kiri viimeksi 22. 10. Vermossa loppua sisäratajuoksun jälkeen oikein terävästi. Lahden 6. 10. startissaan ruuna jäi johtavan kantaan täysin vaille kiritilaa. 9 Tir Du Caux kilpailee kovassa kunnossa. Viimeksi 22. 10. Vermossa ruuna teki toisesta ulkoa vahvan 800 metrin kirin ja oli loppuun saakka mukana voittotaistossa. Oulun 3. 10. startissaan se sai vasta myöhään kiritilaa, eikä ruuna ehtinyt lopussa aivan voittoon asti.

7. Lähtö

Ranking:

A: 4

B: 3, 1, 9, 2, 5

C: 6, 10, 11, 7, 12, 8

4 Callela Ladyboss on tässä Kasvattajakruunun selvä suosikkimme ja samalla pienemmän Toto76- systeemimme jo kolmas varma. Tamma starttasi viimeksi 29. 10. Porissa kovassa St. Legerissä, missä se oli johtavan kannasta lopussa kovan Elian Webin jälkeen erittäin vahva kakkonen. Seinäjoen 21. 10. karsinnoissa tamma kiertyi 3.ulkoa viimeisen takasuoran lopussa johtavan rinnalle, mistä se tuli erittäin hyvin sisään asti. 3 Lolo Lee ei ollut viimeksi 21. 10. Seinäjoella karsintavoitostaan huolimatta aivan terhakkaimmillaan. Tamma sai tuolloin toisessa kaarteessa kärkipaikan haltuunsa, minkä jälkeen se sai vetää sopuisasti. Tamma joutui lopussa yllättävänkin tiukoille. Nyt sitä on varmasti viimeistelty paremmin ja tamma on nyt varmasti terävämpi. 1 Golden Luxi teki viimeksi 21. 10. Seinäjoella 3.ulkoa oikein rehellisen kierroksen mittaisen kirin ja oli lopussa aivan voittaneen Lolo Leen tuntumassa. Se palasi tuohon starttiin vielä tauolta ja tamma on nyt startin ansiosta varmasti vieläkin parempi. Lähdön mahdollinen kova matkavauhti olisi tälle iso etu. 9 Tribestream johti viimeksi 21. 10. Seinäjoella alkumatkan, minkä jälkeen tamma luopui 700 juostuna paikastaan. Se ei saanut lopussa johtaneen Lolo Leen takaa mahdollisuutta kirimiseen. Tämä tamma on parantanut koko ajan otteitaan. Lähdön mahdollinen ylivauhti sopisi tälle oikein hyvin. Tamma on tässä lähdön mahdollinen yllättäjä, sillä se pystyy sopivan juoksun jälkeen vaikka voittoon asti.

8. Lähtö

Ranking:

A: 3, 9

B: 10, 5, 11, 13, 6, 16, 15, 14, 12

C: 2, 4, 8, 1, 7

3 Taruntuuli palasi 15. 10. Vermoon pitkältä tauolta ja tamma teki heti oikein hyvän esityksen. Se matkasi pääosin toisessa ulkona, mistä tamma tuli rehellisesti sisään asti. Viimeksi 18. 10. Teivossa se teki keskijoukoista rehellisen lähes kierroksen mittaisen kirin. Hevonen varmaan parantaa edelleen, eikä koko matkan johtokaan tulisi nyt yllätyksenä. 9 A. T. Visku on ollut jo pitkään oikein hyvässä kunnossa. Nyt tehtävä on ehkä hieman sopivampi, mitä viime starteissa. Viimeksi 29. 10. Porissa ori teki taustalta vahvan 1400 metrin kirin Köppisen selässä ja tuli oikein rehellisesti maaliin saakka. Vermon 22. 10. startissaan se teki 4.ulkoa aivan hyvän 450 metrin kirin. Ori on tässä normaalilla suorituksellaan ilman muuta tiukasti mukana voittotaistossa. 10 Pikkukahveli palasi 21. 10. Seinäjoelle tauolta. Ori laukkasi tuolloin alkumatkalla pahoin, mistä selvittyään se kulki taustalla asiallisesti. Aivan yllätyksenä tuo laukka ei viime kerralla tullut, sillä orin ravi ei ollut aivan priimaa. Toki tämä hevonen ravaa aina hieman persoonallisesti ja vauhtiahan orilla on. 5 Akaasia palaa tähän tehtävään pieneltä tauolta. Tamma starttasi viimeksi 15. 10. Lahdessa, missä se teki 4.ulkoa aivan hyvän 650 metrin kirin. Edellisen voiton tamma otti 30. 8. Teivosta, missä se nappasi kärkipaikalta 22,0- lopetuksellaan niukan voiton. Tamma jää valmentajan mukaan tämän startin jälkeen tauolle.

9. Lähtö

Ranking:

A: 5, 7

B: 6, 8, 10, 9, 2

C: 1, 12, 11, 4, 3

5 Special Promise on mennyt lahden toisella puolella koko ajan vahvasti. Viimeksi 27. 10. Gävlen raveissa ori matkasi pääosin johtavan kannassa, mistä se kiri kovalla ajalla hallittuun voittoon. Ori käynnistyy hyvin, mutta oikeastaan se on tehnyt johtavan kannasta parhaat esityksensä. Tässäkin voi käydä niin, että ori juoksee lopulta johtavan kannassa. Joka tapauksessa kovassa kunnossa kilpaileva menijä on tässä voittotaistossa mukana. 7 Bret Bokon menossa oli viimeksi 15. 10. Lahdessa vanhaa tuttua vahvaa otetta. Ruuna sai tuolloin vetää kärkipaikalla sopivasti ja se lopetti pintakaasulla kerrassaan 08,5- vauhtia ja nappasi ylivoimaisen voiton. Ari Moilanen ajanee tässä heti eteenpäin, eikä olisi yllätys, vaikka ruuna olisi tässä lopullinen keulahevonen. Se olisi ainakin siitä tiukasti voitossa kiinni. 6 All Laid Out teki viimeksi 23. 10. Lahdessa arkiraveissa 5.ulkoa todella vahvan esityksen. Se tuli koko kierroksen 11 pintaan ja nousi toiseksi. Ori puristi jo 29. 8. Oulussa kuolemanpaikalta mallikkaasti sisään asti. 8 Outlaw Merci olisi tässä tehtävässä kärkipaikalta tiukasti voitossa kiinni, mutta näin ulkoa kärkipaikalle pääseminen on erittäin hankalaa, jos ei mahdotonta. Viimeksi 15. 10. Lahdessa ruuna puristi Bret Bokon voittamassa lähdössä kuolemanpaikalta umpirehellisesti maaliin saakka.

Troikka:

I

5, 7

I

5, 7

II

5, 7, 6, 8

II

5, 7, 6, 8, 10, 9, 2

III

5, 7, 6, 8

III

5, 7, 6, 8, 10, 9, 2

 

2x3x2=12 yhd. a 0,5€=6,0€

 

2x6x5=60 yhd. a 0,5€=30,0€

10. Lähtö

Ranking:

A: 1

B: 4, 9, 2, 3

C: 10, 8, 5, 12, 11, 6, 7

1 Elian Web on tässä erittäin selvä suosikkimme ja samalla Toto76- systeemiemme toinen läpivarma. Ruuna starttasi viimeksi 29. 10. Porin St. Legerissä, missä se kiri lopussa 3.ulkoa 550 metrin kirillään vielä varmaan voittoon. Seinäjoen 21. 10. karsinnoissa ruuna hallitsi kärkipaikalta erittäin helposti. Tässä tehtävässä muut hevoset kilvoittelevat normaalisti vain toisista rahoista. 4 Sue´s Photo teki viimeksi 21. 10. Seinäjoella 3.ulkoa rehellisen 750 metrin kirin ja nousi lopussa kolmanneksi. Ori palasi tuolloin pieneltä sairaspaussilta ja startti vei hevosta varmasti selvästi eteenpäin. 9 Vagabondo kiri viimeksi 21. 10. Seinäjoella 5.ulkoa loppua erittäin vahvasti ja ehti lopussa lähes voittoon asti. Nyt lähtöpaikka on hyvä ja varsinkin suosikin selästä ruuna olisi lähellä toista sijaa. 2 William Pine ei viimeksi 29. 10. Porissa riittänyt kovassa lähdössä lainkaan. Seinäjoen 21. 10. karsinnoissa ruuna hallitsi kärkipaikalta varmoin ottein. Nyt tehtävä on aika tiukka, mutta totosija on silti mahdollinen.

Toto75:

I

5, 8 ( 1, 10 )

I

5, 8 ( 1, 10 )

II

13 ( 4, 11 )

II

13, 4, 11, 15, 5, 12 ( 8, 2 )

III

2 ( 3, 6 )

III

2 ( 3, 6 )

IV

4 ( 3, 1 )

IV

4, 3, 1, 9, 2, 5 ( 6, 10 )

V

3, 9 ( 10, 5 )

V

3, 9, 10, 5, 11, 13, 6 ( 16, 15 )

VI

5, 7 ( 6, 8 )

VI

5, 7, 6 ( 8, 10 )

VII

1 ( 4, 9 )

VII

1 ( 4, 9 )


2x1x1x1x2x2x1=8 yhd. a 1,0€=8,0€


2x6x1x6x7x3x1=1512 yhd. a 0,05€=75,6€

11. Lähtö

Ranking:

A: 4

B: 6, 1, 2, 3, 10, 11

C: 5, 7, 12, 8

4 Debra Boko jäi viimeksi 4. 10. Joensuussa lopussa vaille täyttä mahdollisuutta juostuaan pääosin 4.siällä. Oulun 19. 9. startissaan tamma painui puolikas juostuna kärkipaikalle, missä sille jäi vähän iso vaihde silmään ja tamma taipui tuolloin lopussa hieman. Oulun 9. 9. voitto irtosi kärkipakalta 12,5- lopetuksella varmoin ottein. Nyt juostava lyhyt matka sopii nopealle menijälle hyvin. 6 Man In The Mirror teki viimeksi 31. 10. Oulussa kärkipaikalta aivan hyvän esityksen. Edellisellä kerralla 22. 10. Vermossakin ruuna teki kärkipaikalta mukavan esityksen, vaikka jäikin aivan lopussa toiseksi. 1 Fade To Jam teki 31. 10. Oulussa 4.ulkoa vahvan kierroksen kirin ja nousi lopussa neljänneksi. Tässä kovakuntoinen ruuna on mukana tototaistossa. 2 Sweet Choco Star palasi 21. 10. Lappeenrantaan tauolta ja tamma teki tuolloin kuolemanpaikalta asiallisen esityksen. Startti vei sitä varmasti selvästi eteenpäin ja tamma on tässä ilman muuta mahdollinen menestyjä.

Toto4:

I

3, 9 ( 10, 5 )

I

3, 9, 10, 5, 11, 13, 6 ( 16, 15 )

II

5, 7 ( 6, 8 )

II

5, 7, 6, 8, 10, 9, 2 ( 1, 12 )

III

1 ( 4, 9 )

III

1 ( 4, 9 )

IV

4 ( 6, 1 )

IV

4, 6, 1 ( 2, 3 )


2x2x1x1=4 yhd. a 1,0€=4,0€


7x7x1x3=147 yhd. a 0,2€=29,4€

Duo:

I

1

I

1

II

4

II

4, 6, 1, 2, 3, 10, 11

 

1x1=1 yhd. a 2,0€=2,0€

 

1x7=7 yhd. a 1,0€=7,0€

12. Lähtö

Ranking:

A: 4, 13

B: 1, 8, 14, 10, 7, 11, 15

C: 12, 2, 6, 16, 9, 3

4 Manin Muisto palasi 16. 10. Kuopioon tauolta ja ori teki heti oikein hyvän esityksen. Se juuttui nopeasti kuolemanpaikalle, mistä ori puristi rehellisesti sisään asti. Startti vei sitä varmasti vielä eteenpäin, eikä voitto yllättäisi lainkaan. 13 A. T. Eka palasi 27. 10. Kuopioon pitkältä tauolta. Ruuna kiihdytti tuolloin heti kärkipaikalle, mistä se otti sopivasta lähdöstä lopussa niukan voiton. Startti vei kovaluokkaista menijää varmasti selvästi eteenpäin. Ruuna pystyy tässä voittoon asti. 1 Vieskerin Virva teki viimeksi 30. 10. Forssassa keskijoukoista vahvan yli kierroksen mittaisen kirin. Teivon 18. 10. startissaan tamma kiertyi pääjoukon hänniltä päätöskierroksen alkaessa 3.ulos. Se tuli siitä vahvasti sisään asti. 8 Jamas Victor saanee tässä hyvän juoksun kärjen tuntumassa ja se pystyy nousemaan lopussa totoon.

Troikka:

I

4, 13

I

4, 13

II

4, 13, 1, 8

II

4, 13, 1, 8, 14, 10

III

4, 13, 1, 8

III

4, 13, 1, 8, 14, 10, 7, 11, 15

 

2x3x2=12 yhd. a 0,5€=6,0€

 

2x5x7=70 yhd. a 0,5€=35,0€

 

Vihjeet,

Juha Koskela