Seinäjoen pe 12.2. ravien vihjeet

1. Lähtö
Ranking:
A: 6, 4
B: 7, 2, 5, 14, 9, 11, 13, 10, 8
C: 15, 1, 3, 16, 12
Illan avauslähdössä on useita kyvykkäitä uraansa aloittelevia hevosia. Niukka suosikkini on 6 Rahamies. Ori eteni Seinäjoen 8. 1. uran avauksessaan nopeasti kärkipaikalle, mistä hallitsi varmoin ottein maaliin asti. Marginaali ei ollut kovin iso, mutta tyyli näytti hyvältä. Ori voi parantaa startti alla vielä selvästikin. 4 Hilvektor hallitsi myös 17. 1. Seinäjoen uran avaustaan oikein helposti kärkipaikalta. Ruuna näytti varsin mukavalta menijältä, eikä menestys yllättäisi lainkaan. 7 Wertu o oikein kyvykäs, mutta samalla hieman epävarma menijä. Ruuna aloitti uransa 2. 10 Seinäjoella, missä se veti kärkipaikalla tasaisen reipasta ja oli aivan ylivoimainen. Nikulan 31. 1. startissaan ruuna otti laukat 200 ja 2050 juostuna. Niiden välissä se matkasi pääosin kuolemanpaikalla ja toiseen laukkaan paloi vielä luultavasti tasan toiset rahat. 2 Varjostiina aloitti uransa totoravitasolla 15. 11. Rovaniemellä. Tamma laukkasi tuolloin lähdössä ja jäi jonkin verran. Suoritti jatkossa asiallisesti ja näytti kehityskelpoiselta menijältä. Rata oli tuolloin Rovaniemellä ehkä 1,5 sekuntia normaalia hitaampi.
2. Lähtö
Ranking:
A: 2
B: 3, 4, 1, 5, 6, 9, 8, 7
Illan suurimmat setelit jaetaan Nuorten Sarjassa. Tässä erittäin selvä suosikkini on 2 Broomhilda. Tamma vaikuttaa melkoiselta lupaukselta ja se saa tässä vielä ammattiohjastajan rattailleen, joten uran toisen voiton ottamiselle on tässä erittäin hyvät mahdollisuudet. Seinäjoen 17. 1. uran avauksessaan tamma eteni päätösringin alkaessa kärkeen ja dominoi loppua helposti. Viimeksi 26. 1. Teivossa se teki keskijoukoista rehdin kierroksen mittaisen kirin ja oli mainio kakkonen. 3 Real Poppy tulee osaavista käsistä ja ori on tässä mielenkiintoinen seurattava. Se teki jo viime kesänä kaksivuotiaana asiallisen koelähdön. 4 Too Macho For You on vauhdikas menijä, jolla on tässä ravin maistuessa mahdollisuudet. Ori on joskus ollut alussa turhankin innokas, eli matkavauhti voi olla tässä aika reipasta. 1 Grande Dragon on tehnyt taukonsa jälkeen mukavat esitykset. Se otti jo 8. 1. Seinäjoella pahan alkulaukkansa jälkeen oikein hyvin vauhtia ja on ottanut sen jälkeen hyvillä esityksillä kaksi totosijaa. Tamma on tässä hyvän lähtöpaikkansa turvin ilman muuta mahdollinen totohevonen.
3. Lähtö
Ranking:
A: 8
B: 6, 5, 4, 7, 2
C: 1, 3
8 Sjö Kongen on ollut montélähdöissä vakuuttava. Antti Ala- Rantalan valmennettava ottanee tässä jo kauden neljännen voittonsa. 6 Vanjali on usein alussa melko epävarma ja jää usein siinä selvästi. Viimeksi 4. 2. Jokimaalla ruuna laukkaili alussa pariin otteeseen ja keskeytti pian. Vermon 30. 1. startissaan se jäi alussa, minkä jälkeen kulki mukavasti ja oli lopussa selvällä marginaalilla toisena maalissa. 5 Aika Sisun esitykset vaihtelevat selvästi. Hyvän päivän sattuessa ruuna pystyy pärjäämään tässä. Viimeksi 7. 2. Kuopiossa ruuna johti alun. Tuli ensimmäisen takasuoran alussa Ellin Sisun ohittamaksi. Matkasi pitkään kakkoskeulana, mistä oli loppuun asti taistossa toisista rahoista. 4 Perhon Liito kilpailee tasaisessa kunnossa ja ruuna vaikuttaa tässä paalun parhaalta. Ainakin sijat 3.-5. ovat tässä ruunan ulottuvilla.
4. Lähtö
Ranking:
A: 3, 8, 6
B: 5, 10, 1, 4
C: 7, 2, 9, 11, 12
Toto5- pelin avauskohde on melko tasainen. 3 Cape´s Captain voi olla lopulta aika isokin suosikki, mutta viime esitykset eivät ole viime starteissa kauheasti vakuuttaneet. Viimeksi 6. 2. Oulun kovassa Toto75- lähdössä ruuna ei vain 4. sisältä aivan riittänyt. Edellisellä kerralla 21. 1. Oulussa se sai vetää kärkipaikalla aivan haluamaansa tahtia, mutta ei silti jaksanut lopussa puristaa. Joka tapauksessa Eija Sorviston treenattava on tässä yksi mahdollisista, mutta mikään varma se ei ole. 8 Vaya Con Dios kilpailee sekalaisesta taulusta huolimatta aivan hyvässä kunnossa. Viimeksi 16. 1. Teivossa ori teki keskijoukoista rehellisen 800 metrin kirin ja nousi viidenneksi. Se kulki tuolloin kirivaiheessa 14- tahdilla. Edellisellä kerralla 29. 12. Teivossa ori pummasi lähdön pahoin, eikä enää lopussa pystynyt suuremmin nousemaan. 6 Zulamit kilpailee hyvässä iskussa ja onnistumisia pitäisi pian jo puoliväkisin tulla. Tamma on tehnyt koko ajan hyviä lopetuksia ja se on tässä juoksun onnistuessa ilman muuta mahdollinen menestyjä. Viimeksi 31. 1. Nikulassa tamma matkasi pääjoukon hännillä toisella radalla. Lähti viimeisen takasuoran alussa kiriin ja tuli mukavasti sisään asti. Viimeiset 700 metriä sujuivat tuolloin 16,7 -tahdilla. 5 Sorella Aggiornata on tehnyt pitkään tasaisia suorituksia. Aivan voittoon asti tamma ei tässä normaalisti riitä, mutta ainakin sijat 3.-5. ovat tässä sen ulottuvilla. Viimeksi 31. 1. Nikulassa tamma seuraili 4. sisältä lähinnä tasaisesti.
5. Lähtö
Ranking:
A: 1
B: 5, 3, 4, 9, 12, 11, 2, 8
C: 7, 10, 6
Toto5- pelin läpivarmani on 1 Lex Nicolas. Ori kiihdytti viimeksi 25. 1. Seinäjoella nopeasti keulapaikalle, missä veti haluamaansa tahtia ja oli vakuuttava voittaja. Nikulan 18. 1. startissa resepti oli hyvin pitkälle sama, eli nopeasti kärkeen ja lopussa hallittu voitto. Tässä lähtö näyttä siltä, että matkavauhti voi hyvinkin olla taas rauhallista. Oikein mitään vahvaa kuolemanpaikkahevosta ei taida löytyä. 5 La Donna Perfetta sai viimeksi 31. 1. Nikulassa ansaitun onnistumisen. Tamma nousi tuolloin puolimatkassa johtavan kannasta toiselle. Painui viimeisen takasuoran alussa kärkeen ja otti lopussa hallitun voiton. Nyt hevosen rattailla nähdään Santtu Raitala, joten tamma voi olla tässä jopa lähdön pelisuosikki. 3 Hypnotique ei ole kahdessa viime startissaan ollut aivan parhaimmillaan. Ruuna on tässä kuitenkin juoksun onnistuessa mahdollinen menestyjä. Viimeksi 6. 2. Oulussa se painui kärjen tuntumasta ensimmäisen takasuoran lopulla kärkeen, mistä oli lopussa hieman tasainen neljäs. 4 Twinvil kilpailee tasaisen varmassa kunnossa ja Kari Lehtosen valmennettava on tässä vähintäänkin kärjen tuntumassa. Viimeksi 4. 1. Teivossa se teki 5. ulkoa aivan mukavan lähes kierroksen mittaisen kirin.
6. Lähtö
Ranking:
A: 3, 9
B: 1, 4, 5, 8
C: 6, 7, 2
3 Trouble Leader teki viimeksi 6. 2. Oulussa erittäin hyvän esityksen. Ruuna kiertyi tuolloin ensimmäisen takasuoran lopussa toisen radan vetojuhdaksi. Puristi siitä 13,0- lopetuksessa varmaan voittoon. Edellisellä kerralla 18. 1. Nikulassa se teki 3. ulkoa vahvan 500 metrin kirin ja oli mainio kakkonen. 9 Noble Boy S eteni viimeksi 17. 1. nopeasti kärkipaikalle. Ruuna laukkasi tuolloin 900 juostuna pitkäksi, kun hevonen häiriintyi lähtöauton lumisista jäljistä ja yritti hypätä niiden yli. Laukka jatkui pitkäksi. Edellisellä kerralla 13. 1. Vermossa se oli toisesta ulkoa Joseph Bokon voittamassa lähdössä aivan hyvä neljäs. 1 Redhot Tap Dancer teki viimeksi 1. 2. Porissa oikein hyvän esityksen, vaikka jäikin toiseksi. Ruuna joutui näet avaamaan erittäin kovaa, että pääsi lopulta 550 juostuna kärkeen. Tahti ei missään vaiheessa kunnolla tasaantunut ja esitys oli lopulta oikeinkin hyvä. Rata ei tuona päivänä lisäksi ollut läheskään nopeimmillaan. Seinäjoen 17. 1. startissaan ruuna oli johtavan kannasta hyvä kakkonen. 4 Mr Chance ei ole taukonsa jälkeen vielä suuremmin vakuuttanut. Teivon 2. 2. startissa ori oli tosin 4. sisältä vaikean tehtävän edessä, kun matkalla mentiin hiljaa. Viimeksi 9. 2. ori matkasi 4. ulkona. Lähti sieltä viimeisen takasuoran alussa kiriin. Tuolloin kiri hieman katkesi päätössatasella, mutta ori tuli silti viimeiset 700 metriä 15,6- tahdilla. Reipas matkavauhti suosisi tätä ja siihen voi olla nyt mahdollisuus. Ori on tässä lähdön mahdollinen yllättäjä.
7. Lähtö
Ranking:
A: 2, 10, 7
B: 4, 12, 1, 11, 3
C: 8, 5, 9, 6
Neljäs Toto5- kohde on illan tyyliin tasaisen tasokas. Niukka suosikkini on pitkähköltä tauolta palaava 2 Ove. Ori on saanut tässä pahimpiin kilpakumppaneihin nähden paremman lähtöpaikan. Hevosen tauko johtuu 7 oikein lehden tallikommenttien mukaan valmentajan silmäoperaatiosta. Ori kilpaili vuosi sitten tähän aikaan viiden voiton putkessa, joten talvikelit sopivat tälle varsin hyvin. 10 Cheap Thrills aloitti uransa 8. 1. Seinäjoella uudessa kotimaassaan. Ruuna ajoi tuolloin tasaisesti eteenpäin ja oli lopulta toisen kaarteen puolivälissä kärkipaikalla. Rauhoitti tahtia ja otti lopun reippaalla lopetuksellaan vakuuttavan voiton. Viimeksi 18. 1. Nikulassa se teki 3. ulkoa rehdin 1250 metrin kirin ja oli neljäs. Nyt Santtu Raitala palaa ruuna rattaille. 7 Feeling Dream palasi 8. 1. Seinäjoelle pitkältä tauolta ja oli tuolloin oikein hyvä kakkonen nytkin mukana olevan Cheap Thrillsin jälkeen. Viimeksi 17. 1. Seinäjoella ruuna oli pieni pettymys, kun sai vetää kärjessä pitkään sopuisasti. Toki tulos oli aivan hyvä, joten ei esitystä kauheasti voi moittia. 4 Julienne Cane kilpailee tasaisen varmassa kunnossa. Viimeksi 26. 1. Teivossa tamma eteni nopeasti kärkipaikalle. Sai vetää haluamaansa tahtia ja otti lopussa erittäin helpon voiton. Tamma on juoksun onnistuessa ilman muuta mahdollinen menestyjä.
Troikka:

I2, 10, 7I2, 10, 7
II2, 10, 7II2, 10, 7, 4, 12
III2, 10, 7, 4, 12III2, 10, 7, 4, 12, 1, 11, 3

3x2x3=18 yhd. a 0,5€=9,0€
3x4x6=72 yhd. a 0,5€=36,0€


8. Lähtö
Ranking:
A: 6, 3, 5
B: 4, 7, 8
C: 9, 2, 1
Toto5- päätöskohde on tasainen monen mahdollisuuden kohde. Niukka suosikkini on 6 Manionni. Ruuna eteni viimeksi 17. 1. Seinäjoella nopeasti kärkeen. Sai vetää alun rauhassa ja tuli päätösringin alle 26- tahdilla ja otti hallitun voiton. Seinäjoen 8. 1. startissaan ruuna antoi lopussa kärkipaikalta hieman periksi. Ennen tuota starttia hevonen oli pienellä paussilla, joten esitykset menevät varmasti starttien myötä vielä eteenpäin. 3 Vikkeer oli viimeksi 31. 1. Nikulassa pitkään vailla kiritilaa ja laukkasi loppukaarteessa vapaata hakiessaan hylkäykseen. Nikulan 18. 1. startissaan ruuna oli 3. ulkoa aivan hyvä kolmas. 5 Tuulensuvi palasi 8. 1. Seinäjoelle pieneltä paussilta. Tamma teki tuolloin kärjen tuntumasta aivan hyvän esityksen. Viimeksi 17. 1. Seinäjoella se otti kahden laukkansa lomassa mukavasti vauhtia. 4 Velaks on tässä todennäköisesti ensimmäinen keulahevonen. Kärkipaikalta ruuna ei ole suorittanut oikein hyvin, mutta selästä se kirii aina hyvin. Eli luultavasti Niko Jokela tarjonnee ruunalle tässä selkäjuoksun. Viimeksi 2. 2. Teivossa se ei löytänyt 4. sisältä lainkaan kiritilaa.
​​​​​​​

Toto5:

I3, 8, 6 ( 5, 10 )I3, 8, 6 ( 5, 10 )
II1 ( 5, 3 )II1 ( 5, 3 )
III3, 9 ( 1, 4 )III3, 9, 1, 4, 5, 8 ( 6, 7 )
IV2, 10, 7 ( 4, 12 )IV2, 10, 7, 4, 12, 1 ( 11, 3 )
V6, 3, 5 ( 4, 7 )V6, 3, 5, 4, 7 ( 8, 9 )

3x1x2x3x3=54 yhd. a 0,1€=5,4€
3x1x6x6x5=540 yhd. a 0,1€=54,0€


Duo:

I2I2, 10, 7
II6, 3, 5II6, 3, 5, 4, 7

1x3=3 yhd. a 1,0€=3,0€
3x5=15 yhd. a 1,0€=15,0€


9. Lähtö
Ranking:
A: 13
B: 6, 2, 8, 1, 5, 4, 11, 9
C: 3, 12, 7, 10
13 Sigismund on tässä 40 metrin pakista huolimatta selvä suosikkini. Ruuna teki viimeksi 6. 2. Oulussa 3. ulkoa rehellisen kierroksen mittaisen kirin, vaikka laukkasikin lopussa hylkäykseen. Se on tehnyt muuten tasaisen luotettavaa jälkeä ja tässä pienten paalujen lähdössä 40 metrin takamatka ei ole niin paha, kuin se voisi täydessä lähdössä olla. 6 Tomin Toivo on vastustajista ehkä se kovin. Ruuna on nostanut tasoaan ja oli viimeksi 25. 1. Seinäjoella jo selvästi aiempaa parempi. Se eteni nopeasti kärkeen. Jäi puolimatkassa johtavan kantaan ja oli lopussa hyvä kakkonen. 2 Tosi Innokas kilpailee tasaisen varmassa kunnossa, eikä totosijoitus yllättäisi lainkaan. Viimeksi 25. 1. Seinäjoella ori oli 3. ulkoa tasainen. 8 Eräsmies palaa tähän tehtävään tauolta. Ori omaa tähän lähtöön aivan hyvän luokan, eikä sitä voi tietenkään unohtaa peleistä. Päivän vire on toki arvoitus.
Troikka:

I13I13
II6, 2, 8, 1II6, 2, 8, 1, 5, 4, 11, 9
III6, 2, 8, 1III6, 2, 8, 1, 5, 4, 11, 9

1x4x3=12 yhd. a 0,5€=6,0€
1x8x7=56 yhd. a 0,5€=28,0€


10. Lähtö
Ranking:
A: 3, 11
B: 2, 7, 9, 4
C: 10, 6, 8, 12, 13, 1, 5
Illan päättävä lähtö on hieman vaikeasti arvioitavissa. Niukka suosikkini on tässä totoravitasolla avaava 3 Indigent Prayer. Tamma teki viime kesänä aivan hyvän koelähdön. Toki vire on vaikeasti arvioitavissa, mutta oletettavaa on, että hevonen on heti valmis menestymään. 11 Endless Story teki 31. 1. Nikulassa hyvän koelähdön. Se matkasi tuolloin johtavan kannassa, mistä kiri lopussa varmasti ykköseksi. Jonkin verran varaakin näytti vielä jäävän, joten Pirjo Miettusen suojatti on heti valmis menestymään. 2 Paris Håll on aloittanut uransa asiallisilla esityksillä, vaikkakin loistokkuus on ollut vielä poissa. Totoputki voi silti tässä hyvinkin jatkua. 7 Lemon Face seuraili viimeksi 29. 1. Killerillä johtavan kannasta tasaisesti. Startit ovat vieneet hevosta eteenpäin, mutta aivan voittoon asti nouseminen tuntuu silti vaikealta.

Vihjeiden tekijä,
Juha Koskela