Seinäjoen Toto4-ravien 13.10. vihjeet

Torstai-iltana ravataan Seinäjoella.
Callela Leonard

Väiste ( L1 / 15 ),

Antti Ala- Rantala:

Tuolta ruuna voisi helpommin saada ehjän juoksun, kun tämä on vielä vähän häiriöille altis. Ravilla se voisi pystyä noin 36 tulokseen ja rahasija on sopiva tavoite.

Hipatsu ( L1 / 16 ),

Tommi Ala- Nikkola:

Ruuna vaikuttaa mukavalta menijältä. Se teki viimeksikin hyvän esityksen, eikä tässä tarvitse 40 pakiltakaan lähteä etukäteen aivan lyötynä matkaan.

Ducky ( L3 / 1 ),

Antti Ala- Rantala:

Ruuna kilpailee mukavassa kunnossa ja se pääsee matkaan hyvältä lähtöpaikalta. Lähtö on vain vähän turhan kova. Ruuna voisi tuolta paikalta mennä joku 16,5 ajan, millä se voisi olla ehkä neljäs- viides. Omissa lähdöissään tämän pitäisi pärjätä, vaikka ruuna painaakin välillä sisäänpäin.

Mr Money Maker ( L3 / 3 ),

Eija Sorvisto:

Hevonen kilpailee mukavassa kunnossa, mutta se on vielä vähän poikamainen. Lähtö on nyt turhan kova, mutta odotan silti aivan hyvää suoritusta.

Quick Leader ( L3 / 6 ),

Petri Klemola:

Ori teki viimeksi Oulussa (Rovaniemen ravit juostiin Oulun radalla) aivan hyvän esityksen. Hevonen on hyvällä mallilla ja sen pitäisi olla tuossa aivan kärkihevosia.

Umberto Croft ( L4 / 1 ),

Henry Ala- Korpi:

Ruuna on hyvällä mallilla ja se lähteekin reippaasti. Tuossa koko matka hallinta keulasta ei tulisi yllätyksenä.

Expanse´s Tornado ( L4 / 3 ),

Tommi Ala- Nikkola:

Rahasija ja ehjä juoksu on tässä sopiva tavoite.

Amex ( L4 / 4 ),

Eija Sorvisto:

Ruuna on mennyt koko ajan eteenpäin. Kunto on aivan kohdillaan, mutta lähtö on vain nyt melko kova ja aivan kärkisijoitukset tulisivat yllätyksenä.

Quiet Leader ( L4 / 6 ),

Petri Klemola:

Ruuna oli kahdessa viime startissaan sairas. Se on nyt terve ja ruunan pitäisi parantaa tähän.

Virin Leimu ( L5 / 5 ),

Olavi Oja- Nisula:

Ruuna on aloittanut uransa aivan hyvin. Se puristi viimeksikin kuolemanpaikalta hyvin maaliin asti. Ruuna voi olla tässä kolmen- neljän joukossa.

Tähtitie ( L5 / 6 ),

Jouni Miettinen:

Ori oli viimeksi Turussa pettymys. Se tuntui vielä lämmittelyssä hyvältä, mutta startissa laukat vesittivät pelin. Ori tutkittiin startin jälkeen, mutta mitään vikaa ei löytynyt. Se on tähän vähän arvoitus.

Ukaasi ( L5 / 11 ),

Jouni Miettinen:

Kunto on kohdillaan. Tamma kulki viimeksi laukan jälkeen 26- vauhteja läpi. Sen pitäisi olla tuossa ravilla ilman muuta voittotaistossa.

Oracle ( L6 / 1 ),

Antti Ala- Rantala:

Ruuna on hyvällä lähtöpaikalla ja sen pitäisi olla parempi, mitä Kaustisella. Ruuna osaa lähteä hyvin ja katson tilanteen mukaan, miten ajan. Ruuna voisi mennä nykykunnossaan 14- alkuisen ajan.

Niccolo´ Lavec ( L6 / 3 ),

Stig Moström:

Ori palasi Kaustiselle tauolta. Hevosen pitäisi olla nyt parempi ja minulla on odotuksia sen suhteen. Ori on hyväluokkainen menijä.

Thula Sana ( L6 / 4 ),

Kirsi Nikka:

Hevosta on huollettu monella tavalla ja sen mielialaa on yritetty saada paremmaksi. Tamma on mielestäni mennyt selvästi eteenpäin ja se on nyt virkeämpi. Viime startti Ylivieskassa oli hevoselle ehkä hyvä, sillä tamma jäi tuolloin lopussa täysin vaille kiritilaa. Se lähtee luonnostaan oikein hyvin, mutta sisäratajuoksu kärjen tuntumassa voisi sopia. Moilanen on tietenkin ammattimies ja hän ajaa sen mukaan, miltä hevonen tuntuu. Kaiken kaikkiaan positiivia merkkejä on ilmassa ja tamma voisi vielä palata hiljalleen tasolleen.

Mysteerio ( L7 / 8 ),

Veli- Matti Kangasluoma:

Lähtöpaikka on tälle oikeastaan pahin mahdollinen ja tuosta lähtölaukan mahdollisuus on merkittävä. Hevonen kilpailee hyvässä kunnossa ja se teki viimeksi Kaustisella laukkojen jälkeen erittäin vahvan esityksen. Ravilla se pystyisi tuossa aivan kärkikamppailuun.

R. R. Samu ( L7 / 12 ),

Erkki Jämsä:

Hevonen kilpailee hyvässä kunnossa, eikä 40 metrin takamatkakaan vie mahdollisuuksia. Ruuna on tuossa yksi niistä, jotka pystyvät nousemaan voittoon asti.

Sävel- Muisto ( L7 / 16 ),

Olavi Oja- Nisula:

Tuolta menestyminen on juoksunkulusta kiinni. Ruunalla on oikein terävä kiri, jos se saa sopivan juoksun.

Mountain Storm ( L9 / 5 ),

Henry Ala- Korpi:

Ruuna kilpailee aivan hyvässä kunnossa ja se on tuossa lähdön mahdollinen yllättäjä.

Taifun ( L11 / 8 ),

Henry Ala- Korpi:

Tamma pilasi Kaustisen startin laukkaan. Se tuntui muuten hyvältä ja nyt juostava lyhyt matka sopii. Tamma tuntui eilen (maanantaina) treenissä oikein hyvältä.

Joila ( L11 / 9 ),

Veli- Matti Kangasluoma:

En tiedä hevosen nykykunnosta mitään. Tamma oli viime Vaasan startissaan sairas ja sen voi unohtaa. Tämä on melko vauhdikas menijä ja suljettu lähtörata on hieman paha.

Sävel- Tähti ( L11 / 13 ),

Olavi Oja- Nisula:

Ruuna palaa tähän sairastauolta. En ole ajanut sillä kotona 45- vauhteja kovempaa, mutta ruuna on tuntunut kotona hyvältä. Tämä on kuitenkin vähän kokeilustartti. Ruuna on näihin sarjoihin aivan kyvykäs menijä, joten ei sitä unohtaakaan saa.

1. Lähtö

Ranking:

A: 6

B: 16, 7, 13, 12, 8, 1, 5, 3, 11

C: 9, 15, 10, 2, 4, 14

Illan avauslähdön selvä suosikkimme on 6 Svengi. Tamma teki 5. 10. Seinäjoella mainion koelähdön ja se tuli tuolloin päätösringin 33,7- tempolla. Tamma näytti vielä siltä, että varaakin jäi. Se on tässä ravin maistuessa erittäin tiukasti voitossa kiinni. 16 Hipatsu on aloittanut uransa mukavilla esityksillä. Viimeksi 26. 9. Seinäjoella ruuna laukkasi alussa, minkä jälkeen se kulki loppumatkan hieman alle 34- tempolla ja oli lopulta varmasti toinen. Ruuna teki jo 25. 8. Seinäjoella puolimatkan laukan jälkeen vahvan esityksen ja oli lopulta maalissa vielä hylättynä toton tuntumassa. Se kulki tuolloin lopun 33- vauhtia. 7 Lentele aloittaa tässä uransa. Ori näytti 27. 9. Killerin koelähdössä aivan mukavalta menijältä. Se parantaa varmasti tähän ja ori on heti tototaistossa. 13 Kuu- Minna palasi 26. 9. Seinäjoelle pitkältä tauolta ja tamma teki heti asiallisen esityksen. Se matkasi tuolloin pääosin johtavan kannassa, mistä tamma tuli aivan juosten maaliin asti. Startti vei sitä varmasti eteenpäin, eikä totosijoitus yllättäisi.

2. Lähtö

Ranking:

A: 8

B: 5, 7, 3, 6, 1, 2

C: 4

8 Sue´s Photo joutui 28. 9. Vermossa juoksemaan koelähdön, sillä alla oli kolme kirjainyhdistelmiä sisältänyttä starttia. Ori näytti koelähdössä taas oikein hyvältä ja se tuli viimeisen lenkin hieman alle 14- tempolla. Kovaluokkainen ori ei ole tässä ravin maistuessa lyötävissä. 5 Lemon Breezer teki viimeksi 26. 9. Seinäjoella kärkipaikalta oikein hyvän esityksen, vaikka Sahara Rouge menikin lopussa ohi. Tässä tehtävässä tamma on ilman muuta tiukasti tototaistossa. 7 Feeling Fast Boy palaa tähän pitkältä sairastauolta. Ori näytti 26. 9. Seinäjoen koelähdössään hyvältä ja se lopetti tuolloin pintakaasulla 15- tempolla. Orin kilpailuvire on luonnollisesti vähän arvoitus, mutta kyse on luokkahevosesta. Hevosen lämmitys kannattaa seurata huolellisesti. 3 Ready Press teki viimeksi 24. 9. Lappeenrannassa oikein hyvän esityksen. Se eteni tuolloin 800 juostuna kärkipaikalle, mistä ruuna jäi pian johtavan kantaan. Se nousi lähes samassa kuolemanpaikalle, mistä ruuna tuli juoksu huomioiden vahvasti sisään asti. Nyt tehtävä on kovempi, mutta tätä ei voi silti unohtaa peleistä.

3. Lähtö

Ranking:

A: 6

B: 2, 5, 3, 1, 7, 9, 8, 4

6 Quick Leader teki viimeksi Oulussa johtavan kannassa, mistä se sai vähän myöhään kiritilaa ja tuli lopun terävästi. Startti vei sitä varmasti vielä eteenpäin ja tässä ori on illan todennäköisimpiä voittajia. 2 Crystal Bay on noussut hyvän kuntoon. Viimeksi 26. 9. Seinäjoella ori oli mukana kovassa Kasvattajakruunu- alkuerässä, missä se tuli 4.sisältä vahvasti sisään asti. Edellisellä kerralla 5. 9. Seinäjoella ori teki kärkipaikalta hyvän esityksen. 5 Archie Press ei viimeksi 6. 10. Lahdessa lopussa riittänyt kovassa JTT- karsinnassa toisesta ulkoa. Kuopion 18. 9. startissaan ruuna matkasi pääosin johtavan kannassa, mistä se nappasi lopun 17,5- lopetuksessa hallitun voiton. 3 Mr Money Maker puristi viimeksi 7. 10. Nikulassa kuolemanpaikalta rehellisesti maaliin asti. Edellisellä kerralla 25. 9. Nikulassa ori painui ensimmäisen takasuoran puolivälissä kärkipaikalle, mistä se tuli mukavasti perille saakka.

4. Lähtö

Ranking:

A: 1

B: 6, 2, 8, 9, 5, 4

C: 3, 7

1 Umberto Croft on illan Toto4- pelin läpivarmamme. Ruuna starttasi viimeksi 9. 10. Kajaanissa, missä se hallitsi kärkipaikalta vaivattomasti ja otti 14,0- lopetuksellaan helpon voiton. Teivon 20. 9. startissaan se veti avausringin vauhdilla 12,0- tempolla, mistä huolimatta ori nappasi lopussa hallitun voiton. Tässä tehtävässä koko matkan johto vaikuttaa todennäköiseltä vaihtoehdolta. 6 Quiet Leader oli viimeksi 23. 9. Oulussa kuolemanpaikalta vähän nihkeä. Oulun 19. 9. startissaan se teki 3.ulkoa aivan hyvän kierroksen mittaisen kirin. Petri Klemolan mukaan ruuna oli molemmissa startissaan vähän kipeänä ja sen pitäisi olla nyt selvästi parempi. Terveystilanne on nyt hyvä. Näistä asetelmista ruuna jää kuitenkin vain haastajan osaan. 2 Tim Hannibal omaa hyvän perusluokan. Ruuna palaa tähän tehtävään kuitenkin pieneltä sairastauolta, eikä se ole nyt välttämättä parhaimmillaan. Ruunaa ei silti saa unohtaa peleistä. Oulun 8. 8. startissaan se hallitsi kärkipaikalta varmoin ottein perille saakka. 8 Elzevier Lloyd on tehnyt koko ajan ravin maistuessa mukavia esityksiä. Viimeksi 20. 9. Teivossa ruuna matkasi 4.ulkona, mistä se lähti vajaa kierros ennen maalia kiriin. Vahva nousu päättyi 100 ennen maalia tulleeseen laukkaan. Seinäjoen 5. 9. voitto irtosi toisesta ulkoa 700 metrin kirillä varmoin ottein.

5. Lähtö

Ranking:

A: 11

B: 10, 5, 9, 3, 6, 7, 4

C: 8, 12, 1, 2

11 Ukaasi on pienemmän Toto4- systeemimme toinen varma. Tamma teki viimeksi 5. 10. Vermossa alun laukkansa jälkeen oikein vahvan esityksen ja se kulki tuolloin ravatessaan 26- vauhteja. Seinäjoen 26. 9. voitto irtosi toisesta ulkoa loppukaarteen alussa lähteneellä kirillä varmoin ottein. Tamma kilpailee niin vahvassa kunnossa, että se on ravilla tiukasti voitossa kiinni. 10 Jetsu matkasi viimeksi 26. 9. Seinäjoella toisessa ulkona, missä se laukkasi viimeisellä takasuoralla pitkäksi. Killerin 9. 9. startissaan ori kiihdytti heti kärkipaikalle, mistä se tuli mukavasti maaliin asti. 5 Virin Leimu juuttui viimeksi 18. 9. Seinäjoella nopeasti kuolemanpaikalle, mistä ruuna puristi oikein rehellisesti sisään asti ja oli mainio kakkonen. Edellisellä kerralla 5. 9. Seinäjoella se seuraili kärjen tuntumasta maksimaaliseen sijoitukseen. 9 Temetrius teki 25. 9. Nikulassa hyvän esityksen. Ruuna matkasi tuolloin alun 3.sisällä, mistä se nousi toisen kierroksen alkaessa toiselle radalle. Ruuna teki sieltä vahvan 750 metrin kirin ja nousi lopussa toiseksi. Nyt sen rattailla nähdään Niko Jokela.

6. Lähtö

Ranking:

A: 8

B: 5, 2, 1, 6, 3, 4, 9, 7

Illan kolmas Toto4- kohde on lämminveristen avoin ryhmä. Selvä suosikkimme ja samalla pienemmän Toto4- systeemimme jo kolmas varma on 8 Lindys Jersey Boy. Ruuna kilpailee mainiossa kunnossa ja tässä vuoden ensimmäisen voiton ottamiselle on hyvät mahdollisuudet. Viimeksi 20. 9. Teivossa ruuna matkasi koko ajan kärjen tuntumassa, välillä kuolemanpaikalla ja taas toisessa ulkona. Se putosi tuolloin 350 ennen maalia kärkikamppailusta. Forssan 16. 9. startissaan ruuna puristi kuolemanpaikalta mallikkaasti maaliin asti. 5 Archie Ride eteni viimeksi 30. 9. Ylivieskassa puolikas juostuna kärkipaikalle, mistä se hallitsi sopivaa lähtöä vaivattomasti perille asti. Nikulan 25. 9. startissaan ruuna sai vetää kärkipaikalta rauhallista tahtia, mutta se oli tuolloin ratkaisumetreillä hieman tahmea. 2 Finally Famous on tässä lähdön selvästi vähärahaisin. Ruuna kilpailee kuitenkin oikein hyvässä kunnossa, eikä totosijoitus yllättäisi tässä lainkaan. Viimeksi 5. 10. Seinäjoella se eteni nopeasti kärkipaikalle, mistä ruuna nappasi 12,0- lopetuksellaan selvän voiton. 1 Oracle palasi 25. 9. Nikulaan pieneltä tauolta ja esitys oli heti aivan hyvä. Ruuna matkasi tuolloin 3.ulkona, mistä se tuli loppua 12- vauhdilla, mutta kovassa lopetuksessa oli vain mahdotonta nousta aivan kärkitaistoon. Startti vei sitä varmasti eteenpäin ja ruuna on tässä hyvältä lähtöpaikaltaan mahdollinen menestyjä.

7. Lähtö

Ranking:

A: 12, 8, 9

B: 5, 16, 10, 3, 14, 2, 13

C: 6, 15, 7, 4, 11, 1

Toto4- pelin päätöskohde on tasaisen tasokas. Niukka suosikkimme on 12 R. R. Samu. Ruuna käynnistyi viimeksi 3. 10. Oulussa hyvin ja se eteni nopeasti kärkipaikalle. Ruuna tuli siitä rehellisesti sisään asti ja oli mainio kakkonen. Oulun 19. 9. voitto irtosi toisesta ulkoa 450 metrin kirillä 26,0- lopetuksessa varmoin ottein. 8 Mysteerio teki viimeksi 25. 9. Nikulassa alun pahan laukkansa jälkeen erittäin vahvan esityksen. Se kulki tuolloin viimeiset 2000 metriä 24,7- tahdilla. Tästä päätöskierros vielä kovempaa, eli 23,9- tempolla. Vastaavat vauhdit riittäisivät tässä voittoon asti. Ori on kuitenkin alussa usein ollut erittäin epävarma, eli laukka voi nytkin yllättää. 9 Jamas Victor teki viimeksi 26. 9. Seinäjoella lyhyessä ryhmässä hyvän tuloksen, vaikka ei aivan voittotaistoon asti noussutkaan. Edellisellä kerralla 19. 9. Oulussa ruuna puristi R. R. Samun voittamassa lähdössä kuolemanpaikalta mallikkaasti sisään asti. 5 Päivän Pokeri matkasi viimeksi 30. 9. Ylivieskassa kärjen tuntumassa, mistä ori sai 250 ennen maalia vastustajan laukan ansiosta kärkipaikalle. Se hallitsi siitä varmoin ottein maaliin saakka. Ori teki 26. 9. Seinäjoella 6.ulkoa keskijoukoista asiallisen 700 metrin kirin.

Toto4:

I

1 ( 6, 2 )

I

1 ( 6, 2 )

II

11 ( 10, 5 )

II

11, 10, 5, 9, 3, 6, 7, 4 ( 8, 12 )

III

8 ( 5, 2 )

III

8, 5, 2, 1 ( 6, 3 )

IV

12, 8, 9 ( 5, 16 )

IV

12, 8, 9, 5, 16, 10 ( 3, 14 )


1x1x1x3=3 yhd. a 1,0€=3,0€


1x8x4x6=192 yhd. a 0,2€=38,4€

Troikka:

I

12, 8, 9

I

12, 8, 9

II

12, 8, 9

II

12, 8, 9, 5, 16, 10

III

12, 8, 9, 5

III

12, 8, 9, 5, 16, 10

 

3x2x2=12 yhd. a 0,5€=6,0€

 

3x5x4=60 yhd. a 0,5€=30,0€

Duo:

I

8

I

8, 5, 2, 1

II

12, 8, 9

II

12, 8, 9

 

1x3=3 yhd. a 1,0€=3,0€

 

4x3=12 yhd. a 1,0€=12,0€

8. Lähtö

Ranking:

A: 9

B: 1, 5, 3, 4, 7, 6, 8

C: 2

9 Callela Leonard on tässä Kriteriumvoittajana selvääkin selvempi suosikkimme. Ruuna matkasi Teivon Kriteriumissa 3.sisällä, mistä se nousi viimeisen takasuoran puolivälissä 3.ulos. Ruuna nousi sieltä loppusuoralle tultaessa kiriin 3.radalle ja nappasi lopussa arvokkaan voiton. Tässä Markku Nieminen ajaa itse, sillä Jukka Torvinen on lomailemassa. 1 Por Nie Rock teki viimeksi 20. 9. Teivossa 4.ulkoa aivan asiallisen 700 metrin kirin. Edellisellä kerralla 10. 9. Oulussa ruuna seuraili 4.sisältä Oulu Express finaalissa 4.sisältä mukavasti maaliin asti. 5 Fleetwood Web starttasi viimeksi 1. 10. Teivon Kriteriumissa, missä ori teki 3.ulkoa hyvän esityksen. Teivon 20. 9. karsinnoissa se puristi kuolemanpaikalta hyvin sisään asti. 3 Obrigado on kyvykäs, mutta samalla hieman turhan epävarma menijä. Ruuna pystyisi tässä ravin maistuessa aivan kärkitaistoon.

9. Lähtö

Ranking:

A: 11, 10

B: 8, 4, 9, 5, 6, 1

C: 13, 14, 7, 12, 3, 2

11 Pelas Bourbon on troikkakohteen niukka suosikkimme. Ruuna teki viimeksi 5. 10. Seinäjoella mainion esityksen. Se peruutteli tuolloin 600 juostuna 3.radalta lauman hännille. Ruuna teki sieltä vahvan lopetuksen. Killerin 27. 9. startissaan se puristi kuolemanpaikalta aivan juosten maaliin asti. 10 Wasa Winner on toinen a- hevosemme. Ori juuttui viimeksi 26. 9. Seinäjoella nopeasti kuolemanpaikalle, missä se laukkasi 400 ennen maalia yllättäen pitkäksi. Ori oli tuossa vaiheessa vielä täysissä voimissa ja laukkaan paloi aivan kärkisijoitus. Edellisellä kerralla 14. 9. Vermossa ori ei saanut lopussa sisäratajuoksun jälkeen täyttä mahdollisuutta kirimiseen. 8 Arctic Masculino teki viimeksi 5. 10. Vermossa 4.ulkoa asiallisen viimeisen takasuoran puolivälistä lähteneen kirin. Lahden 15. 9. voitto irtosi toisesta ulkoa 650 metrin kirillä. 4 Daiquiri Web on oikein kyvykäs, mutta samalla melko epävarma menijä. Viimeksi 30. 8. Teivossa ruuna matkasi pääosin kuolemanpaikalla, mistä se väsyi 450 ennen maalia. Pihtiputaalla 14. 8. ruuna eteni puolimatkassa kärkipaikalle, mistä se piti lopun hidastamisesta huolimatta varmaan voittoon.

Troikka:

I

11, 10

I

11, 10

II

11, 10, 8, 4

II

11, 10, 8, 4, 9, 5

III

11, 10, 8, 4

III

11, 10, 8, 4, 9, 5, 6, 1

 

3x2x2=12 yhd. a 0,5€=6,0€

 

2x5x6=60 yhd. a 0,5€=30,0€

10. Lähtö

Ranking:

A: 7, 6, 10

B: 9, 5, 13, 3, 4, 1

C: 12, 15, 8, 11, 2, 14

7 Ike Ale paasi 5. 10. Seinäjoelle tauolta ja ruuna teki heti oikein hyvän esityksen. Se kiihdytti heti kärkipaikalle, mistä ruuna hallitsi vaivatta maaliin saakka. Startti vei sitä varmasti vielä eteenpäin, joten ruuna on tässä ravin maistuessa ilman muuta kärkikamppailussa mukana. 6 Bwt Banzai on vahva menijä, jolle nyt juostava matka sopii. Viimeksi 18. 9. Seinäjoella ori matkasi 3.ulkona, mistä se nappasi 750 metrin kirillään sopivasta tehtävästä selvän voiton. Nyt tehtävä tiukkenee, mutta kyvykästä menijää ei voi silti unohtaa peleistä. 10 Global Solution matkasi viimeksi 10. 10. Killerillä 4.sisällä, mistä ruuna sai loppusuoran alussa sujuvasti kiritilaa ja se tuli lopun erittäin kovaa ehtien vielä hallittuun voittoon. Ruuna palasi tuohon starttiin tauolta valmiissa kunnossa. 9 Pete Mister juuttui viimeksi 26. 9. Seinäjoella kuolemanpaikalle, mihin nähden se jaksoi puristaa hyvin sisään asti. Tässä tehtävässä ruuna on lähdön mahdollinen yllättäjä, jos juoksu onnistuu.

11. Lähtö

Ranking:

A: 10

B: 8, 13, 1, 6, 11, 9, 7

C: 3, 12, 14, 4, 5, 2

Illan päätöslähdön selvä suosikkimme on 10 Vikkeer. Ruuna kohtaa tässä varsin sopivan vastuksen ja vuoden neljännen voiton ottamiselle on kaikki edellytykset. Viimeksi 26. 9. Seinäjoella ruuna teki 4.ulkoa rehellisen 800 metrin kirin Viekran voittamassa lähdössä. Seinäjoen 5. 9. voitto irtosi hallittuun tyyliin, vaikka ruuna matkasi tuolloin pitkään kuolemanpaikalla. 8 Taifun laukkasi viimeksi 7. 10. Nikulassa viimeisen takasuoran alussa vahvasta noususta. Tamma kiri loppua taustalta vielä vahvasti. Oulun 23. 9. voitto irtosi 4.ulkoa vahvalla 800 metrin kirillä. 13 Sävel- Tähti palaa tähän tehtävään pieneltä tauolta. Ruuna matkasi viimeksi 27. 8. Rovaniemellä takajoukoissa, mistä se lähti 750 ennen maalia kiriin. Vahva nousu katkesi 400 ennen maalia tulleeseen laukkaan. Nikulan 29. 7. voitto irtosi 5.ulkoa vahvalla kierroksen kirillä. 1 Vias Väiski pääsee yksin matkaan paalulta. Ruuna palaa tähän tehtävään pieneltä tauolta. Se oli 25. 8. Seinäjoen startissaan johtavan kannasta aivan hyvä toinen.

Vihjeet Juha Koskela