Seinäjoen Toto4-ravien 5.12. vihjeet

Raviviikko alkaa Ilkka-ajojen finaaleilla Seinäjoella.

Väikki ( L1 / 1 ),

Teemu Okkolin:

Ori tuntuu todella mukavalta aloittelijalta ja minulla on siitä odotuksia. Lahden nuorten lähdössä ori meni oikein helposti tuota vauhtia.

Maisema ( L4 / 3 ),

Tapio Viljanen:

Viimeistelyt ovat jääneet kelien takia vähän vajaiksi, mutta hevonen tuntuu edelleen normaalilta. Ori jää tämän startin jälkeen tauolle.

Mökin Tähti ( L4 / 5 ),

Teemu Okkolin:

Ruuna kilpailee hyvässä kunnossa ja se voi olla tuossa juoksun onnistuessa yllättävänkin korkealla.

Red Diamond Via ( L5 / 2 ),

Antti Ala- Rantala:

Ruuna kilpailee tasaisessa kunnossa. Hyvältä lähtöpaikalta se voi olla neljän joukossa. Voittoon asti nouseminen vaatii jo tuurit ja hyvän päivän, mutta ei sekään mahdotonta ole.

Zumurella ( L5 / 5 ),

Tommi Ala- Nikkola:

Tamma kilpailee hyvässä kunnossa. Tasaisella juoksulla kärkisijoitukset ovat mahdollisia, mutta tämä on tasaisen tasokas lähtö ja voi olla, että tamma on tässä vähän turhankin paljon luotettu.

April Love D ( L5 / 9 ),

Veera Vekola:

Ajoin tammalla eilen vetoja ja sen pitäisi olla nyt terävämpi, mitä Porissa. Lähtöpaikka on aivan hyvä ja juoksun onnistuessa totosija on mahdollinen.

Arvo- Ensio ( L6 / 2 ),

Teemu Okkolin:

Ori oli tosi hyvä viimeksi. Lähtökohdat ovat mielenkiintoiset ja kyllä tässä kaikki on mahdollista. Hevonen voisi pystyä nyt 29- alkuiseen aikaan.

Liivate ( L6 / 6 ),

Ville Koivisto:

Tamma käy ensimetreillä turhankin kuumana ja laukka voi alussa hyvinkin tulla. Toisaalta tuo ykkösrata on paras mahdollinen. Lähtö on tietenkin kova, mutta ravin maistuessa ei tämäkään aivan mahdoton ole.

Larvan Hertta ( L6 / 9 ),

Hannu Isotalo:

Tamma ei ollut viimeksi Seinäjoella aivan priima. Sen pitäisi olla nyt parempi, mutta eihän näistä taudeista varmaa osaa sanoa, vasta startissa sen varmasti näkee.

Rapid Leader ( L7 / 1 ),

Petri Klemola:

Ruuna ei ollut Turussa oma itsensä ja sitä on hieman hoidettu startin jälkeen. Osallistuminen selviää vastaa maanantaina.

Quiet Leader ( L7 / 10 ),

Petri Klemola:

Ruuna oli Oulussa kohtalainen. Sen pitäisi mielestäni parantaa tähän.

Quick Leader ( L7 / 11 ),

Petri Klemola:

Oli Turussa huono, eikä kaikki ollut kunnossa. Tätäkin on startin jälkeen hoidettu ja osallistuminenkin varmistuu vasta maanantaina.

Sue´s Photo ( L7 / 14 ),

Tapio Mäki- Tulokas:

Ori menetti viimeksi laukkaansa toiset tai kolmannet rahat. Sitä on startin jälkeen vähän hoidettu ja ori on tuntunut kotona hyvältä ja lähdemme ilman muuta ajamaan voitosta. Tämä on joka tapauksessa kauden viimeinen startti, sillä edessä on ruunaus. Palaamme vasta kesäkeleillä.

Pitch Command ( L8 / 9 ),

Antti Ala- Rantala:

Hevonen on ollut tallissani noin puolitoista kuukautta. Ruuna on tuntunut kotona aivan hyvältä, mutta tämä on vähän tutustumisstartti. Kolmen joukossa tällä pitäisi olla, jos kaikki menee normaalisti.

 

1. Lähtö

Ranking:

A: 6, 2

B: 1, 4, 3

Illan avauslähtö on mielenkiintoinen 3-vuotiaiden lähtö. 6 Laisi näytti viimeksi 7. 10. Nikulan nuoret lähdössä oikein vauhdikkaalta menijältä. Tamma kulki 400 metrin paalulta välikierroksen 30,9-tempolla. Se johti koko ajan selvästi ja kiihdytti vauhtia, mutta tamma koki loppukaarteessa hetkellisiä heikkoja hetkiä ja vauhti putosi lähes kävelyyn. Se tuli loppua vielä oikein pirteästi ja Esko Rauhalan suojatti on tässä tehtävässä ilman muuta tiukasti voittotaistossa. 2 Raggari näytti 11. 11. Seinäjoen koelähdössään myöskin erittäin hyvältä. Ruuna lopetti siinä rauhallisen matkavauhdin jälkeen viimeiset 700 metriä 29,5- tempolla. Se tuli loppua aivan vain kovempaa ja loppusuoralla vauhdit olivat jo alle 25- lukemissa. 1 Väikki näytit myös 24. 11. Lahden nuoret lähdössä mukavalta menijältä. Valmentajan mukaan varaa jäi vielä selvästi. 4 Miss Viehätys on aivan hyvä aloittelija. Tamma voi hyvinkin avata tässä uransa heti totosijalla, vaikka lähdössä onkin useita lupaavia menijöitä.

2. Lähtö

Ranking:

A: 2, 4

B: 5, 6, 11

C: 1, 3, 7, 9, 10, 12, 8

2 Kinah G. L. palasi 18. 11. Seinäjoelle tauolta ja tamma teki heti toisesta ulkoa vahvan 500 metrin kirin ja nappasi noin 2,5 sekuntia raskaissa oloissa hallitun voiton. Startti vei sitä varmasti vielä eteenpäin, eikä toisen peräkkäisen voiton ottaminen yllättäisi lainkaan. 4 Deal Chap matkasi viimeksi 27. 11. Nikulassa 3.ulkona, mistä se nappasi lähes kierroksen mittaisella kirillään lopussa selvän voiton. Ori paransi tuohon selvästi Seinäjoen 18. 11. startistaan, missä se oli kärjen tuntumasta tasainen neljäs. 5 Vanilla Price kilpailee mukavassa kunnossa, mutta täydellistä onnistumista ei ole vielä tullut. Viimeksi 21. 11. Killerillä tamma juuttui nopeasti kuolemanpaikalle, mistä se painui loppukaarteen puolivälissä kärkipaikalle. Tamma otti loppusuoran puolivälissä laukan, mihin se menetti noin kolmannet rahat. Juoksun onnistuessa tamma pystyy tässä voittoon asti. 6 Donera Dream oli viimeksi 27. 11. Nikulassa pitkään vailla kiritilaa. Tamma kiri tuolloin loppua terävästi. Kuopion 7. 11. startissaan se teki kärkipaikalta aivan hyvän esityksen.

3. Lähtö

Ranking:

A: 6, 7

B: 11, 16, 15, 8, 13, 1

C: 12, 10, 2, 4, 3, 14, 5, 9

Illan kolmas lähtö on tasaisen tasokas. Niukka suosikkimme on 6 Winehouse. Tamma oli viimeksi 27. 11. Nikulassa mukana kovassa tammasarjassa, missä se teki 3.sisältä aivan hyvän esityksen. Tamma otti tuolloin loppusuoran alussa lyhyen laukankin. Seinäjoen 11. 11. startissa kirikaista pysyi toisessa ulkona liian pitkään kiinni. 7 Västerbo Locksmith palasi 11. 11. Seinäjoelle pitkältä tauolta. Ruuna sai tuolloin 800 juostuna kärkipaikan haltuunsa, mistä se antoi lopussa hieman periksi. Startti vei ruunaa varmasti selvästi eteenpäin ja rivakasti käynnistyvä ruuna on tässä ilman muuta voittotaistossa. 11 Blueray Savoy tuli viimeksi 22. 11. Teivossa johtavan kannasta mukavasti maaliin asti. Edellisellä kerralla 15. 11. Teivossa ruuna sai vasta myöhään kiritilaa ja ainakin jonkin verran jossiteltavaa jäi. 16 Pitbull kilpailee tasaisen varmassa kunnossa. Ori ei normaalisti pysty tässä aivan voittoon asti, mutta ainakin sijat 3-5. ovat tässä sen ulottuvilla.

4. Lähtö

Ranking:

A: 6, 3

B: 4, 1, 8, 10, 2, 5, 7

C: 9

6 Ekin Toive on Toto4- pelin avauksen suosikkimme. Ruuna starttasi viimeksi 30. 11. Vermossa, missä se matkasi pääosin johtavan kannassa, mistä ruuna oli lopussa voittaneen Salauksen takaa varmasti toinen. Edellisellä kerralla 12. 11. Kouvolassa ruuna oli johtavan kannasta asiallinen kolmas. Vermon 9. 11. voitto irtosi erittäin vauhdikkaan kirin päätteeksi. 3 Maisema kilpailee tasaisen varmassa kunnossa. Viimeksi 20. 11. Porissa ori matkasi 3.ulkona, mistä se lähti kierros ennen maalia kiriin 3.radalle. Ori eteni viimeisen takasuoran puolivälissä kuolemanpaikalle, mistä se jyräsi lopussa selvään voittoon. Porin 29. 10. startissaan ori puristi kuolemanpaikalta umpirehellisesti maaliin asti. 4 Ryti- Tyttö teki viimeksi 8. 11. Teivossa 3-4.ulkoa rehellisen kierroksen mittaisen kirin. Teivoon 18. 10. tamma palasi pitkältä tauolta. Se teki tuolloin kolmannesta ulkoa aivan hyvän 750 metrin kirin. Startit ovat varmasti vieneet sitä eteenpäin, eikä totosija tulisi yllätyksenä. 1 Tuulensuvi teki viimeksi 5. 11. Seinäjoella taustalta aivan rehellisen 1500 metrin kirin 3.rataa pitkin ja nousi loppusuoralla vahvasti neljänneksi. Edellisellä kerralla 29. 10. Porissa tamma tuli kovassa lähdössä 3.sisältä mukavasti maaliin asti.

5. Lähtö

Ranking:

A: 3

B: 5, 9, 4, 2, 10, 11, 1

C: 12, 7, 6

Illan Toto4- pelin varmamme on 3 Crystal Eye. Tamma tekee keulasta ehdottomasti parhaat esityksensä ja tässä Veli- Erkki Paavolan suojatilla on hyvä mahdollisuus päästä kärkipaikalle, mistä hevonen on tässä sinänsä kovassa lähdössä todennäköinen voittaja. Viimeksi 28. 11. Oulussa tamma matkasi 3.sisällä, mistä se oli vain tasainen lopussa. Edellisellä kerralla 15. 11. Teivossa tamma kiihdytti heti kärkipaikalle, mistä se jäi puolimatkassa johtavan kantaan. Tamma tuli sieltä aivan hyvin sisään asti. Tämä hevonen on juuri sellainen, mikä ei yleensä parijonosta tee totta. Tässä tamman peliosuus jäänee luultavasti sopivaksi ja se on oikein hyvä ideavarma. 5 Zumurella kilpailee tasaisen vahvassa kunnossa. Tamma starttasi viimeksi 5. 11. Seinäjoella Kasvattajakruunussa, missä se oli lopulta oikein hyvä kolmas. Seinäjoen 21. 10. startissaan tamma kiri lopussa optimaalisen reissun jälkeen voittoon. Tommi Ala- Nikkola ajanee tässä melko rauhallisen ajon, eikä voittoon asti nouseminen ole mitenkään helppo tehtävä. 9 April Love D oli viimeksi 20. 11. Porissa kärkipaikalta hieman nihkeä, sillä tamma sai vetää varsin maltillista tahtia. Se on valmentaja Veera Vekolan mukaan tuntunut kotona paremmalta. Tamma omaa tähän tehtävään hyvän luokan, eikä sitä voi täysin unohtaa. 4 Bonhomme on lähdön mahdollinen yllättäjä. Ruuna sai viimeksi 27. 11. Nikulassa vasta myöhään kiritilaa ja se kiri loppua oikein pirteästi. Ruuna on tässä juoksun onnistuessa ilman muuta mahdollinen menestyjä.

6. Lähtö

Ranking:

A: 2, 12

B: 13, 9, 6, 8, 5, 10

C: 7, 4, 11, 3, 1

Suomenhevosten Ilkka- ajon niukka suosikkimme on 2 Arvo- Ensio. Ori teki viimeksi 23. 11. Vermossa 3.ulkoa oikein rehellisen 700 metrin kirin. Porin 29. 10. Satakunta-ajossa ori teki keskijoukoista aivan hyvän esityksen. Teemu Okkolin suuntaa tässä heti varmasti kohden kärkipaikkaa, mistä hän yrittänee tasaisen reippaalla matkavauhdilla karistaa muut kannoiltaan. 12 Lakuri palasi 11. 11. Seinäjoelle kuukauden tauolta ja ori teki heti oikein hyvän esityksen. Se matkasi tuolloin pääosin toisessa ulkona, mistä ori lähti viimeisen takasuoran alussa kiriin 3.radalle. Se painui loppukaarteessa kärkipaikalle ja hallitsi loppumatkaa vaivatta. Ori nousee tässä voittotaistoon. 13 Tupla- Erkki kiihdytti viimeksi 11. 11. heti kärkipaikalle, missä ori otti loppukaarteen alussa lyhyen laukan. Se tuli lopun vielä aivan juosten. Ori omaa kovan luokan, mutta tällä kaudella kunnon onnistumiset ovat olleet harvassa. 9 Larvan Hertta oli Seinäjoen 11. 11. karsinnoissa toisesta ulkoa vain tasainen. Valmentajan mukaan hevonen ei ollut tuolloin täysin terve. Sitä on startin jälkeen hoidettu, mutta tamma on kuitenkin pieni arvoitus. Tamma teki 24. 9. Villimiehen tammakilpailussa kuolemanpaikasta huolimatta vahvan esityksen.

7. Lähtö

Ranking:

A: 14, 3

B: 6, 1, 9, 10, 7, 13, 11

C: 5, 8, 4, 2, 15, 12, 16

Lämminveristen Illka- ajo on myös tasaisen tasokas. Niukka suosikkimme on 14 Sue´s Photo. Ori starttasi viimeksi 5. 11. Seinäjoella Kasvattajakruunussa, missä se kiertyi toisesta ulkoa puolimatkassa kuolemanpaikalle. Ori sekosi siitä loppukaarteen alussa laukalle. Se näytti tuossa vaiheessa olevan täysissä voimissa. Valmentajan mukaan laukkaan paloi toiset tai kolmannet rahat. Ori pääsee matkaan juoksuradan paikalta ja Ari Moilanen saanee heti hyvät iskuasemat. 3 Fleetwood Web teki 26. 11. Turussa takajoukoista aivan hyvän 850 metrin kirin. Turun 18. 11. karsinnoissa ori matkasi 3-4.ulkona, missä se otti loppusuoran alussa laukan. Tässä lähtölaukan mahdollisuus on varmasti aivan merkittävä ja orin peliosuus noussee melko todennäköisesti liian isoksi. 6 Glory´s Easy palaa tähän tehtävään pieneltä tauolta. Ruuna teki 21. 10. Seinäjoella kuolemanpaikalta vahvan esityksen, vaikka se hävisikin lopussa Rapid Leaderille. Nikulan 25. 9. voitto irtosi kuolemanpaikasta huolimatta varmoin ottein. 1 Rapid Leader oli viimeksi 26. 11. Turussa toisesta ulkoa lopussa vain tasainen. Valmentaja Petri Klemolan mukaan terveystilanne ei ollut tuolloin optimaalinen. Hevosen osallistuminenkin tähän lähtöön ratkeaa vasta maanantaina. Eli ruuna on tähän tehtävään joka tapauksessa arvoitus.

Toto4:

I

6, 3 ( 4, 1 )

I

6, 3, 4 ( 1, 8 )

II

3 ( 5, 9 )

II

3 ( 5, 9 )

III

2, 12 ( 13, 9 )

III

2, 12, 13, 9, 6 ( 8, 5 )

IV

14, 3 ( 6, 1 )

IV

14, 3, 6, 1, 9, 10, 7, 13, 11 ( 5, 8 )


2x1x2x2=8 yhd. a 0,2€=1,6€


3x1x5x9=135 yhd. a 0,2€=27,0€

Troikka:

I

14

I

14, 3

II

3, 6, 1, 9

 

14, 3, 6, 1, 9, 10

III

3, 6, 1, 9

III

14, 3, 6, 1, 9, 10, 7, 13, 11

 

1x4x3=12 yhd. a 0,5€=6,0€

 

2x5x7=70 yhd. a 0,5€=35,0€

Duo:

I

2, 12

I

2, 12, 13, 9

II

14

II

14, 3, 6, 1

 

2x1=2 yhd. a 1,0€=2,0€

 

4x4=16 yhd. a 1,0€=16,0€

8. Lähtö

Ranking:

A: 3

B: 5, 4, 9, 6, 2

C: 1, 8, 7

3 Lindys Jersey Boy on tässä tehtävässä selvä suosikkimme. Ruuna starttasi viimeksi 26. 11. Turussa, missä se teki 4.ulkoa rehellisen 650 metrin kirin. Teivon 15. 11. startissaan ruuna puristi kuolemanpaikalta mallikkaasti sisään asti. 5 Tomorrowland palasi 5. 11. Seinäjoelle tuolta ja ori teki tuolloin keskijoukoista asiallisen kierroksen mittaisen kirin, vaikka lopussa maisema ei enää niin vaihtunutkaan. Startti vei sitä varmasti selvästi eteenpäin, eivätkä kärkisijoitukset yllättäisi. 4 Joker Stursk teki 30. 10. Nikulassa aivan hyvän avauksen uudessa kotimaassaan. Ruuna matkasi aivan taustalla, mistä se tuli loppua sijoitustaan paremmin. Hevonen on siirtynyt Aleksi Kytölän valmennukseen ja hänen hevosensa kilpailevat nyt vahvassa iskussa. 9 Pitch Command palaa tähän tehtävään pitkältä tauolta. Ruuna on siirtynyt puolitoista kuukautta sitten Antti Ala- Rantalan treeniin. Hevosella on tähän tehtävään kova luokka ja sen esitystä on mukava seurata.

9. Lähtö

Ranking:

A: 4

B: 3, 6, 5, 12, 9, 10, 7, 11

C: 2, 8, 1

4 Bella Bay on troikkakohteen selvä suosikkimme. Tamma puristi viimeksi 21. 11. Killerillä kuolemanpaikalta vahvasti maaliin saakka. Edellisellä kerralla 8. 11. Teivossa se teki taustalta vahvan lähes kierroksen mittaisen kirin. Tässä tamma voi hyvinkin ottaa kauden ensimmäisen voiton. 3 Glory´s First palasi 21. 11. Killerille pitkältä tauolta. Ruuna teki tuolloin sisäratajuoksun jälkeen aivan hyvän esityksen. Startti vei sitä varmasti selvästi eteenpäin ja ruuna on tässä ilman muuta totohevosia. 6 Quick Petrol teki 21. 11. Killerillä 4.ulkoa aivan hyvän 800 metrin kirin. Vermon 9. 11. startissaan ruuna matkasi pääosin johtavan kannassa, mistä se tuli aivan hyvin sisään asti. 5 Arctic Madonna kilpailee tasaisen varmassa kunnossa ja tamma on tässäkin ainakin toton tuntumassa.

Troikka:

I

4

I

4

II

3, 6, 5

II

3, 6, 5, 12, 9, 10, 7, 11

III

3, 6, 5

III

3, 6, 5, 12, 9, 10, 7, 11

 

1x3x2=6 yhd. a 1,0€=6,0€

 

1x8x7=56 yhd. a 0,5€=28,0€

10. Lähtö

Ranking:

A: 4

B: 2, 12, 14, 5, 7, 13, 6, 10

C: 11, 9, 15, 3, 8, 1

4 Nynne kilpailee oikein hyvässä kunnossa, mutta epävarmuutta on ollut ilmassa. Viimeksi 21. 11. Killerillä tamma otti kahden laukkansa lomassa hyvin vauhtia. Oulun 14. 11. startissaan se eteni viimeisen takasuoran alussa kuolemanpaikalle ja tamma tuli juosten sisään asti. Seinäjoen 11. 11. startissaan tamma laukkasi ensimmäisen takasuoran alussa pitkäksi. Se otti tuolloinkin niin hyvin vauhtia, että olisi luultavasti voittanut vielä ilman hylkäystä. 2 Hymynhäivä teki viimeksi 11. 11. Seinäjoella mukavan esityksen. Tamma matkasi 2-3.sisällä, missä se otti loppusuoralla laukan, mihin paloi totosija. Tamma on tässä tehtävässä ilman muuta totokamppailussa. 12 Naputus teki viimeksi 25. 11. Forssassa 3.ulkoa rehellisen kierroksen mittaisen kirin. Tamma on aiemminkin ottanut laukkojensa lomassa hyvin vauhtia, eikä sitä voi tässä tehtävässä unohtaa peleistä. 14 Woima on kyvykäs, mutta samalla melko epävarma menijä. Ori pystyisi tässä ravilla nousemaan voittotaistoon asti, mutta laukat ovat olleet viime starteissa turhankin herkässä.

Vihjeet,

Juha Koskela