​​​​​​​Sunnuntairavit 12.1. klo 13 Seinäjoella

Seinäjoen vauhdikas kausi 2020 starttaa sunnuntaina kello 13 – ponilähtö pistellään jo 12:40. Vuodesta on tulossa taatusti ikimuistoinen, huipentuuhan kausi heinä-elokuun vaihteen jättitapahtumaan Kuninkuusraveihin.

Viime vuosi päättyi ohjastajaliigassa Hannu Hietasen juhliin. Voitto oli hänelle jo kuudes peräkkäinen Seinäjoen kuskipörssissä. Valmentajaliigan vei nimiinsä ensimmäistä kertaa ansiokkaalla urallaan Jouko Paavola. Lapualaisvalmentajavirtuoosin valttikortti oli lämminveriliigan ylivoimainen ykkönen Troopers, joka otti lakeuksilta peräti kahdeksan täysosumaa. Suomenhevosliigan voitti selvällä marginaalilla Hipatsu.

Poniohjastajaliigan paras oli murskaavalla erolla muihin nähden Eveliina ”Hannun tytär” Hietanen.

Hietasten klaani on sunnuntainakin suuressa roolissa. Tälle vuodelle jo voittamaan ehtinyt ja näin ollen uskomattomasti kahdeksalla eri vuosikymmennellä ykköseksi yltäneellä Markku ”Vaari” Hietasella on käsissään kolme ajokkia – näiden joukossa viime sunnuntaina Kaustisen valloittanut Aika-Otus. Upeaa uraansa täydellä teholla edelleen jatkava Markku Hietanen otti ensimmäisen ykkösensä vuonna 1957 eli 63 vuotta sitten!

Mukana menossa on valtakunnan ohjastajaliigan viime kaudella nimiinsä vienyt nuori pihtiputaalaistaituri Santtu Raitala.

Yksi mielenkiintoisen ravisunnuntain avainhahmoista on italialainen Giuseppe Pistone, joka tuo starttiin Oulussa omille teilleen karanneen kaksikon BWT Dakota - BWT Dallas. Pistone muutti Suomeen jo 2010-luvun alkupuolella, mutta hän palasi välillä takaisin kotimaahansa ja työskenteli Italian ykköstreenari Alessandro Gocciadoron tallilla. Nyt Pistone on taas Suomessa ja tekee Kokkolan seudulta käsin vahvaa tulosta.

Ravien nimihevonen on takaisin kultakantaan pyrkivä kirikanuuna M.T.Master Don. Vauhtiruunan valmentaja-ohjastaja Antti Ala-Rantala takoi viime kaudella oman tallinsa ennätysluvut, vaikka vuoteen vastoinkäymisiä vakavan kolarin muodossa mahtuikin. ”Härmän häjyn” tallin tienestit olivat kaudella 2019 liki 140 000 euroa, ja myös tästä vuodesta odotetaan paljon.

Ravintola Pruuni tarjoaa sekä parhaat paikat ravien seuraamiseen että maukasta sunnuntaipäivällistä. Pöytävarauksia voitte tehdä jo ennakkoon numerosta 06-428 9200 tai sähköpostilla osoitteeseen seinajoen.ravit@seinajoenravit.net. Ruoat ovat pääsääntöisesti laktoosittomia ja gluteenittomia.

Vauhtia kaupungin sydämessä – tervetuloa kauden avaukseen!