Arctic Horse Race ehdolla Vuoden raviteoksi 2019

Viime lauantaina ensimmäistä kertaa järjestetty Arctic Horse Race Mäntyvaarassa on ehdolla äänestyksessä Vuoden raviteoksi.

Arctic Challengen ohjastajat yhteiskuvassa Rovaniemen raviradalla. Petteri Joki, Antti Teivainen, Hans Christian Holm, Jens Eriksson, Jorma Kontio, raviradan hallituksen pj. Matti Rajaharju, Joulupukki, raviradan toimitusjohtaja Anna Paavola, Tim Tetrick, Hannu Torvinen, Santtu Raitala, Mauri Jaara, Olli Koivunen ja Jukka Torvinen.

- On meille suuri kunnia, että olemme päässeet ehdolle. Tuntuu hyvältä, että tapahtumamme on huomioitu tällä tavalla ja kiitos siitä kuuluu kaikille mukana olleille. Upeat urheilijat, paikalle tullut hieno yleisö, innokkaat talkoolaiset ja hyvät yhteistyökumppanimme mahdollistivat tämän. Suuri kiitos kaikille ja tervetuloa mukaan myös ensi vuonna, Rovaniemen Ravirata Oy:n toimitusjohtaja Anna Paavola sanoo.

Arctic Horse Racessa vieraili lauantaina 2620 katsojaa. Päivä koostui iltapäivän perhepäivän ohjelmasta sekä illan huippuraveista ja Ice Discosta.

- Siitä on tehty päätös, että ensi vuonna tapahtuma järjestetään uudelleen. Pääkonsepti toimi hienosti, mutta totta kai tapahtumaa kehitetään tulevaisuudessa tämän vuoden kokemusten perusteella. Tiedotamme näistä lisää myöhemmin. Ensi vuonna tapahtuman ajankohta on kalenterissa viikkoa aikaisemmin. Joulukuinen Rovaniemi on se paikka ja aika, jolloin voimme tehdä Mäntyvaarassa jotain uutta sekä tutustuttaa turisteja hevosurheilun maailmaan.

Hyvän mediahuomion saaneen huippuohjastajien Arctic Challengen voitti Antti Teivainen ennen Jorma Kontiota ja Tim Tetrickiä.

- Kokemus jylläsi kilpailussa, onnittelut menestyjille! Oli todella hienoa päästä näkemään, miten paljon Timin (Tetrick) vierailu sekä Antin ja Jompen kohtaaminen antoivat nuoren polven ohjastajille ja kuinka mahtavasti kaikki heittäytyivät mukaan. Ohjastajakilpailu toi tapahtumalle todella paljon itse Arctic Challenge- kilpailun lisäksi ja tätä puolta tullaan kehittämään ensi vuonna lisää, Paavola sanoo.

Ehdolla Vuoden raviteoksi 2019 ovat Arctic Horse Racen lisäksi Atupemin voitto Seinäjoki-racessa, Kuninkuusravien vastuullisuusohjelma, Stonecapes Queilan Euroopan mestaruus sekä Vermon kansainväliset tapahtumat.

Äänestys tapahtuu Hippoksen verkkosivuilla ja päättyy tiistaina 7.1.

Jorma Kontio, Pikku-Ryti ja Tim Tetrick.