Italialainen ihmetamma Seinäjoelle

Ensimmäinen kutsu tämänvuotiseen Seinäjoki Race -lähtöön esitettiin keskiviikkona. Kutsun sai 7-vuotias italialaistamma Trendy OK.

Kotimaassaan ja kansainvälisillä areenoilla hienosti menestyneen ravurin valmentaja ja ohjastaja on Italian tilastoja hallitseva Alessandro Gocciadoro. Värikäs ravivirtuoosi teki viime vuonna menestyksekkään kevät- ja kesäturneen Pohjoismaihin. Sama on suunnitelmissa tänäkin vuonna.

”Kun Italiassa alkaa olla keväisin ja kesäisin turhan kuuma hevosille, Gocciadoro vuokraa tallin Ruotsista ja kilpailee sieltä käsin”, valaisee Seinäjoki Race -lähdön promoottori Mikael Mattfolk.

Trendy OK on voittanut puolet uransa 52:stä kilpailuista. Tamman voittosumma lähestyy puolta miljoonaa euroa. Ennätyksensä 09,7 Trendy OK ravasi toissavuotisen Sweden Cupin alkuerässä kirittyään kovaa kolmanneksi. Finaalissa tamma menetti mahdollisuutensa laukkaan.

Viime kaudella Trendy OK sijoittui Ruotsissa ravatussa suurlähdössä Jämtlands Stora Prisissä kolmanneksi. Lähdön voitti Euroopan ykkösravuri Readly Express. Norjassa ajetussa Ulf Thoresenin muistolähdössä Trendy OK tuli toiseksi.

Italiassa Trendy OK on kuulunut ikäluokkansa huipulle ja vanhempana tammojen eliittiin. Viime vuonna Trendy OK voitti Napolin Lotteria-ajon karsinnan, mutta ei yltänyt finaalissa kärkeen.

”Gocciadoro sanoi, että Trendy OK:lla on tähdätty jo pidempään Seinäjoelle. Voitto mielessä ovat tulossa Suomeen. Gocciadoro tykästyi viime vuonna kisan järjestelyihin, ja hän aikoo ottaa tällä kertaa myös Sinead-vaimonsa mukaan.”

Gocciadoron ohjastama ja valmentama Peace of Mind sijoittui vuosi sitten Seinäjoki Racessa toiseksi. Voiton vei ruotsalainen Call Me Keeper.

Päälähdön ohella Gocciadoro tuo Seinäjoelle muitakin menestysravureitaan. Tammalähtöön varma tulija on kisan viimevuotinen voittaja, 5-vuotias Virginia Grif.

Noin 150 000 euroa radoilta ravannut Virginia Grif on voittanut 14 kertaa 29:stä yrittämästään. Ennätyksensä 10,4 Virginia Grif viiletti voittaessaan viime kesänä Mikkelissä Eugen Pylvänäisen Muistoajon.

Seinäjoki Race juostaan Seinäjoen ravikeskuksessa lauantaina 13. huhtikuuta. Ravitapahtuma alkaa kello 13:30.

Seinäjoki Racen ykköspalkinto on muhkea 70 000 euroa. Kisa käydään 2100 metrin matkalla.

Lisätietoa:

Seinäjoen ravikeskuksen toiminnanjohtaja
Jyri Saranpää (0500-567 764 / jyri.saranpaa@seinajoenravit.net)

Seinäjoki Race -lähdön promoottori
Mikael Mattfolk (050-501 3711 / stallravas@gmail.com)