Tammavaltikassa tänä vuonna 20 000 euroa voittajalle

Pilvenmäen raviradan syksyn pääravien kirkkaimpana tähtenä on loistavanut jo usean vuosikymmenen ajan Tammavaltikka ja tänä vuonna se loistaa entistä kirkkaammin 20 000 euron ykköspalkinnon ansiosta. Tammavaltikan lisäksi suomenhevosihmisten mielenkiinto suuntautuu Forssaan Pilvenmäki Maratonin ansiosta, joten mielenkiintoisia hetkiä on luvassa.

Viime vuonna voiton nappasi Petri Salmelan valmentama Dionne Sisu ohjastajanaan Tomi Haapio. Dionne Sisu ei ole tänä vuonna puolustamassa viime vuoden voittoaan. Dionne Sisun hoitaja oli Janina Glad.

Tammavaltikka on kutsukilpailu, johon tähän mennessä on selkeimpien kutsuttujen listalla samaisella viikolla tammojen Euroopan mestaruudesta Solvallassa kilpaileva mäntyharjulaisen harrastajavalmentaja Anne Luttisen suojattu Ranch Kelly, jonka Suur-Hollola voitto oli monelle alan seuraajalle yksi vuoden sykähdyttävimmistä hetkistä.

Kutsuttujen listalta löytyy niin ikään Suur-Hollolassa karsintalähdön voittanut ja finaalissa Ranch Kellyn vanavedessä neljänneksi sijoittunut Callela Ladyboss, jonka omistaja-valmentaja Heikki Korhonen tunnetaan Ladybossin lisäksi menestystamma Venicen valmentajana.

Kolmantena kutsuttu ja myöntävästi kutsuun vastannut on Riikka Lehdon valmentama Golda Paris, joka on tällä kaudella nostanut kovin tasoaan esittäen hienoja loppukirejä. Lopulliset lähtölistat selviävät sunnuntaina 12.8. puolen päivän jälkeen.

Pilvenmäki Maratonille neljän kierroksen valtikka

Pilvenmäki Maraton juostaan reilun neljän kilometrin matkalla, joten paremmuusjärjestyksen löytyminen on ollut taattu jo monena vuonna. Vaikka matka on pitkä on monesti saatu jännittää viimeisille metreille tai sitten ihastella todellisen voimanpesän valtikkaa maalissa.

Vuonna 2015 uudelleen käynnistyneen Pilvenmäki Maratonin jännittävin kamppailu nähtiin vuonna 2016, jolloin tämän vuoden Kuninkuusravien tyyliin Vermon Sheriffi Köppinen nappasi täpärän otteen maalilinjalla Välähdyksestä. Vuonna 2017 Köppinen oli toistamiseen Martonin ykkönen.