Teivon ravirata juhlii perjantaina 15.7. - ohjelmassa mukana hyväntekeväisyyslähtöjä ja julkkiskummeja!

Teivon ravirata juhlii 40-vuotista taivaltaan perjantaina 15.7. Teivo Summer Partyn merkeissä. Kesäillan ohjelmassa on muun muassa hyväntekeväisyyslähtöjä, joissa yhteistyökumppanit lahjoittavat osan lähdön sponsorituotoista hyvään tarkoitukseen.

Yksi näistä yrityksistä on Tampereen Lakalaivassa autokauppaa harjoittava Tampereen Ajopelit Oy. Toimitusjohtaja Juha Rontu kertoo, että päätös mukaan lähtemisestä syntyi helposti.

"Juhlaraveja järjestelevä Sami Sandberg otti yhteyttä ja heti oli selvää, että ollaan mukana tukemassa hyvää asiaa. Tällaiset jutut ovat erittäin positiivisia erityisesti raviurheilun kannalta ja voivat lisätä myös lajin kiinnostusta yleisössä."

Tampereen Ajopelit Oy:n hyväntekeväisyyskohteena on Tampereen evankelis-luterilaisen seurakunnan diakoniakeskuksen ylläpitämä RuokaNysse, joka kiertää viikoittain maanantaista torstaihin jakamassa ruoka-apua vähävaraisille tamperelaisille. Vuodesta 2008 lähtien toimineen RuokaNyssen asiakkaina on vuosittain noin 3 000 taloutta. Hyväntekeväisyyslähdön sponsorituotoista Tampereen Ajopelit Oy lahjoittaa RuokaNysselle 1 000 euroa.

"Mielestäni on tärkeää tukea kohdetta, joka auttaa toiminnallaan paikallisia täällä Tampereen seudulla. RuokaNyssen ruoka-apu tulee nykypäivänä todellakin monelle tarpeeseen. Sattui vielä sellainen hauska yhteensattuma, että RuokaNysse oli edesmenneen legendaarisen teiskolaisen kyläkauppiaan Antti Jokisen vanha kauppa-auto. Olen itse kotoisin Teiskosta ja tunsin Jokisen hyvin, joten hyväntekeväisyyskohde osui tässäkin mielessä nappiin", Juha Rontu kertoo.


Hyväntekeväisyyslähdöissä on myös mukana julkkiskummeja ja Tampereen Ajopelit Oy:n lähdössä kummina toimii koko kansan tuntema tamperelainen huumoriryhmä Kummeli. Kummeli saapuu myös paikan päälle Teivon juhlaraveihin.


"Sandbergin Sami tämänkin meille järjesti. Sami sanoi vain, että Kummeli on tehnyt niin paljon autokauppasketsejä, että se sopii meille kuin nakutettu", Rontu nauraa.

Tampereen Ajopelit Oy on tehnyt yhteistyötä Teivon raviradan kanssa 1990-luvun lopulta lähtien. Ajopelien autoja on nähty muun muassa raviradan tarkkailuautoina ja yhteistyö on tuonut yritykselle paljon näkyvyyttä ja asiakkaita. Itsekin ravikipinän ”verenperintönä” saanut Juha Rontu on myös erittäin tyytyväinen jo 17 vuotta kestäneeseen yhteistyöhön.

Teivon raveissa Rontu on käynyt sekä kilpailijana että katsojana aivan ravikeskuksen alkuvuosista saakka. Vuosien varrella onkin tullut koettua lukemattomat Teivon tiistai- ja lauantairavit. Juha Ronnulla on tällä hetkellä omistuksessaan neljä omaa hevosta ja näiden lisäksi hän on mukana muutamassa kimpassa. Starttihevosena on 5-vuotias ruuna Blueray Savoy, jonka lähiaikojen tähtäimenä on nimenomaan Teivon 40-vuotisjuhlaravit.


Juha Rontu odottaa 40-vuotisjuhlia suurella innolla ja mukaan Teivoon on tulossa runsaasti sekä ystäviä että yhteistyökumppaneita. Mietittäessä Teivon ja raviurheilun tulevaisuuden näkymiä, Ronnulla on muutama ajatus mielessä:

"Mielestäni pitää keskittyä jatkossa entistä enemmän uusien yhteistyökumppaneiden hankintaan sekä hevosenomistajien huomioimiseen. On vain mentävä rohkeasti kohti yrityksiä ja pyrittävä saamaan sieltä lisää rahaa raviurheilulle. Ennakkoasenteita raveja kohtaan on myös pyrittävä murtamaan. Loppujen lopuksi voisi todeta, että nyt viimeistään on laitettava positiivinen pöhinä päälle ja lopetettava valittaminen!"


Teollisuuden ja rakentamisen ympäristöpalveluihin keskittynyt Delete Finland Oy on myös mukana 40-vuotisjuhlien hyväntekeväisyystempauksessa. Aluepäällikkö Tommi Järvinen Deleteltä kertoo, että yritys lähti innolla mukaan juhlaravien sponsorointiin:

"Teivon raviradan toimitusjohtaja Päivi Lehtonen oli meihin yhteydessä asian tiimoilta ja olimme heti mukana. Delete on pitkään tehnyt markkinointiyhteistyötä Teivon kanssa ja halusimme ilman muuta olla mukana myös 40-vuotisjuhlissa. Lisäksi kun osa lähdön tuotosta menee meidän valitsemaamme hyväntekeväisyyskohteeseen, päätös osallistumisesta oli helppo."

Deleten lahjoituskohteena toimii Tampereen yliopistollisen sairaalan lasten tehohoidon osasto, jolle on luvassa lähdön sponsorituotoista 1000 euroa.

"Delete pitää lasten tehohoidon osaston tukemista erittäin tärkeänä. Pienet potilaat joutuvat olemaan siellä pitkiäkin aikoja ja samalla myös heidän vanhempansa joutuvat koville. Haluamme osaltamme olla tukemassa tehohoidossa olevia lapsia sekä heidän vanhempiaan. Heidän tilanteensa huomioiminen on keskeisessä asemassa", Järvinen kertoo hyväntekeväisyyskohteen valinnan taustoista.

Deleten hyväntekeväisyyslähdössä ovat mukana myös julkkiskummit, joina toimivat Tapparan takavuosien legendaariset pelimiehet Janne Ojanen ja Arto Kulmala.

Itsekin innokkaasti raveja harrastava Tommi Järvinen toivoo, että myös jatkossa Teivon ravirata kulkee vahvasti myötätuulessa:

"Ennen kaikkea positiivisella asenteella on mentävä eteenpäin ja laitettava täysi draivi päälle. Helsingin Vermo on tietysti maan päärata myös tulevaisuudessa, mutta Teivolla on hyvät mahdollisuudet olla sellainen ”pikku” ykkösrata heti Vermon jälkeen. Tavoitteita pitääkin näin ollen asettaa tulevaisuuteen. Näin hevosharrastajana on myös tärkeää, että alan harrastajiakin huomioidaan. Pienetkin teot ja asiat voivat tuoda raviradalle paljon hyvää!"

Teivo Summer Party


Teivon ravirata