Atupem kohtaa ykkössarjalaiset Joensuu-ajossa

Joensuussa ajetaan lauantaina upeat ravit, joiden päälähtö on tietenkin Joensuu-ajo. Atupem teki jo Suomen ennätyksen Kaustisella, mutta miten oriille käy ykkössarjalaisten kanssa? Ravit alkavat lauantain raveille poikkeuksellisesti vasta 18.30.

Atupem juhli Kaustisella - jatkuvatko juhlat Joensuussa? Kuva: Lotta Kosonen

Atupem juoksi hienon Suomen ennätyksen Kaustisella, mutta valmentaja Antero Tupamäki kuitenkin muistuttaa, että hevonen ei ole tänä kesänä juossut ykkössarjan hevosten kanssa muualla kuin Suur-Hollolassa. Silloin startti päättyi laukkaan.

- Vauhdin jako on todella erilainen ykkössarjalaisten kanssa. Ei kannata suoraan verrata loppuaikoja Atupemin ja vaikkapa Midnight Hourin välillä, sillä Atupem on saanut vauhdiltaan tasaisempia startteja, Tupamäki pohtii.
- Lähden silti hyvillä mielin Joensuuhun. Santtu Raitala ajaa poikkeuksellisesti, mutta hevonen ei ole mikään kovin dramaattinen ohjastettava ja tämä on varmasti myös Santulle mieluinen tehtävä.

Joensuussa ajetaan myös tasokas suomenhevoslähtö jo ravien alussa kolmantena lähtönä. Radalta yksi matkaan lähtee Koskelan Akseli.

- Hyvillä mielin lähdetään Joensuuhun, kertoo hevosen valmentaja Jukka-Pekka Kauhanen. - Viime startissa Lahdessa oli todella kova kiihdytys ja hevonen tsemppasi hienosti siitä huolimatta loppuun saakka. Hevonen on nyt ollut erittäin hyvässä kunnossa ja tarkoitus olisi tuolta lähtöpaikalta keulaan kokeilla.

Joensuun lauantain ravit alkavat poikkeuksellisesti vasta 18.30, sillä ennen raveja pelataan ravifutiksen SM -turnaus. Turnauksessa erinäiset raviurheilun vaikuttajat pääsevät näyttämään kyntensä jalkapallokentällä ja paras joukkue kruunataan mestariksi. Ravifutiksen SM -turnaus alkaa kello 10.00 ja finaali pelataan ennen raveja.