Call Me Keeper Seinäjoki Racen voittoon

Ruotsissa syntynyt 8-vuotias ori Call Me Keeper voitti Seinäjoki Race -kilpailun. Örjan Kihlströmin ohjastama ja Daniel Redénin valmentama hevonen starttasi radalta 5, ja vei 70 000 euroa tuloksella 12,7ake. Toiseksi ylsi loppusuoralla tilaa saanut Piece Of Mind 12,9ake ja kolmanneksi kamppaili Pastore Bob 13.0ake

Ravisesongin avauskisan manttelia kantava Seinäjoki race ajettiin tänä vuonna leppoisassa 10 asteen poutasäässä. Ravien alkulähtöjen aikana pieni tihkusade helli paikalle tullutta ravikansaa. Tunnelma yleisön joukossa alkoi tiivistyä jo hyvissä ajoin ennen odotettua kymmenen valjakon kutsukisalähtöä.


Kilpailua oli etukäteisveikkauksissa arvioitu todella tasaiseksi. Pelikertoimien perusteella eniten luottoa annettiin Örjan Kihlströmin ohjastamalle Call Me Keeperille, joka vastasi odotuksiin ottamalla lopulta varman voiton. Menestyksekkään orin omistaa ruotsalainen Stall Zet.


”Hevonen tuntui koko päivän hyvältä. Call Me Keeper ei ole nopein lähdöstä, joten jäimme roikkumaan kolmannelle mutta pääsimme siitä hyvin johtavan rinnalla. Tempo oli sopiva, joten ilman vetoapua juoksemisesta ei ollut haittaa. Hevonen voitti helposti ja tuntui vahvalta koko ajan. Call Me Keeper lähenee huippukuntoa. Tämä startti varmasti vie hevosta eteenpäin jatkoa ajatellen, mutta valmentaja päättää jatkosuunnitelmat.”


”Olen joskus ajanut kilpaa aiemmin Seinäjoella, mutta en muista ajaneeni tässä isossa kilpailussa. Kaikki on mennyt todella hyvin, sekä järjestelyjen että hevosen kannalta. Olen todella iloinen tästä päivästä”, Kihlström sanoi palkintokorokkeella.


Päivän 11 lähtönä ajettu Seinäjoki Race oli alkoi jännittävästi, kun Lähtökiihdytyksessä kuutosradalta kärkeen ampaisi Iikka Nurmosen ohjastama Midnight hour. Se johti ensimmäisen kierroksen muiden hakiessa asemia. Toisella kierroksella alkoi tapahtua, kun T.Rex laukkasi tallikaarteessa. Takasuoralla Call Me Keeper eteni johtavan rinnalle, kun italialaistamma Peace of Mind näytti jäävän pussiin. Loppusuoran avatuessa Call Me Keeper puristi kauan johtaneen Midnight Hourin ohi napaten kaikkien aikojen suurimman Seinäjoki Racen ykköspalkinnon - 70.000€.


Lähdön ohjastajien kommentteja


Midnight Hour lähti todella kovaa, mutta jäi siitä painamaan johtopaikalle aivan liikaa. Se vaikutti suoritukseen tänään. Tähdätään edelleenkin Finlandia-Ajoon. (Iikka Nurmonen)


Workout Wonder oli tänään täysin vetämätön, en tiedä yhtään syytä. Hevonen sai hyvän juoksun, mutta tuntui väsyneeltä jo 500 metriä ennen maalia. Siitä ei löytynyt tänään yhtään ruutia. (Tommi Kylliäinen)


Yritin lähteä startista kovaa Quick Fixillä ja pyrkiä keulaan valmentajan ohjeiden mukaan, mutta ei vaan päästy auton takaa tarpeeksi kovaa matkaan. Sain siitä hyvän juoksun hevoselle ja Pastore Bobin selän eteeni kiriin, mutta tänään ei vaan riittänyt enää paukkuja loppuun. (Ari Moilanen)


T. Rex oli tänään todella vetämätön ja laiska. Laiskuudesta johtui myös laukka, siksi se kadotti rytminsä tänään. (Mika Forss)


Next Direction oli huippu hyvä. Lähtö meni erilailla kuin ajattelin etukäteen ja jouduttiin ihan porukan perälle. Sieltä hevonen kiri todella hyvin, mutta ei ehditty neljättä sijaa korkeammalle. Olen todella tyytyväinen hevoseen tänään. (Jukka Torvinen)


Pastore Bob oli todella hyvä kolmas, harmikseni jouduttiin ensimmäisenä kääntämään kolmannelle. Tosin paras hevonen voitti lähdön, siitä ei ole epäselvyyttä. Pastore Bob tuli hyvin maaliin asti ja olen tyytyväinen sen esitykseen tänään. Molemmat tallini hevoset olivat tänään hyviä. (Johan Untersteiner)


Peace of Mindin juoksu meni hyvin, mutta hevonen sai liian myöhään tilaa, se ei päässyt kirimään loppua täysin vapaasti. Olemme todella tyytyväisiä ja iloisia tämän päivän lähdöstä ja tallimme hevosten menestyksestä. Seuraavaksi toivomme paikkaa Finlandia –Ajoon. (Alessandro Gocciadoro)


J.H. Mannerheim teki ihan hyvän esityksen ensimmäisessä isossa kilpailussaan. Harmittaa että jäätiin viidenneksi, en saanut korvia auki loppusuoralla. Ehkä jos olisin saanut ne auki, hevonen olisi saattanut olla neljäs. Juoksu meni hyvin ja olen hevoseen tyytyväinen tänään. (Peter Ingves)


Jouduin ottamaan I’m Just a Sundia todella kovasti kiinni alussa huonolta lähtöpaikalta ja pakittamaan ihan porukan hännille. Sieltä oli sitten mahdoton tehtävä enää menestyä. Hevonen oli hyvä ja tuntui paljon paremmalta kuin edellisessä startissa. Jos olisi ollut parempi lähtöpaikka, I’m Just a Sund olisi voinut olla siinä neljän parhaan joukossa. Tästä voi hevonen hyvillä mielin jatkaa kautta. (Hannu Torvinen)