Derbyn karsinnoissa mukana kaksi Raviliigan hevosta – ”Finaalipaikkaa lähdetään hakemaan!”

Suuri Suomalainen Derby ajetaan lauantaina 3. syyskuuta Vermon raviradalla. Ennen finaalia tarvitaan kuitenkin finalistit, ja ne löytyvät huomenna ajettavista Derbyn karsinnoista. Raviliigan hevosten valmentajat kertovat valmennettaviensa mahdollisuuksista.
Lahden raviliigan Stone Capes Olive.

”Vastus on tosi kova, mutta tietysti finaalipaikkaa lähdetään hakemaan”, Lahden raviliigan valmentaja Tommi Kylliäinen toteaa.

Kylliäisen valmentama Stone Capes Olive on hyvässä kunnossa. Viimeksi se juoksi 11. elokuuta Jyväskylässä, kirien loppusuoralla sisäradan kautta ykköseksi.

Kylliäinen myöntää, että Derbyn finaalipaikka tulisi kuitenkin pienenä yllätyksenä.

”Sinne pääseminen olisi mahtava juttu. Moni muukin olisi minun lisäkseni tyytyväinen.”

Stone Capes Olive juoksee neljännessä karsinassa, jossa on mukana kovia kilpailijoita, kuten Kriterium-voittaja Arctic Passion, Lonely Rider ja ykköspaikalta starttaava Still Loving You.

Kylliäisen väittää, että lähtöpaikka ei ole Still Loving Youlle paras mahdollinen, koska ori ei ole hänen mukaansa nopeimpia lähtijöitä.

”Still Loving You on silti pahin vastustaja. Se saattaa olla minun suosikki koko Derbyn voittajaksi.”

Toisen Raviliigan hevosen, Jyväskylän Golden Luxin, menestymisestä Kylliäisen on vaikea sanoa mitään. Hän toteaa, että kaikki karsinnat tulevat olemaan kovia lähtöjä.

”Finaaliin pääsijöillä pitää onnistua kaikki, ja päivän kunnon on oltava hyvä. Kenellekään se ei ole helppo tehtävä.”


Golden Luxin valmentaja Heikki Torvinen – ”Se on sen verran neiti, ettei kurassa tahdo mennä.”


"Lahden liigalla on parhaat saumat päästä finaaliin”, Jyväskylän raviliigan Golden Luxin valmentaja Heikki Torvinen pohtii.

Hänen mukaansa neljäs - kuudes sijoitus olisi jo hieno saavutus, mutta lisää kuitenkin, että kaikki on mahdollista.

Golden Luxi kamppailee kolmannessa karsinnassa. Lähdön voittaja tulee Torvisen mukaan olemaan todennäköisesti Arctic Helen tai Joe Di Maggio.

”Tämä on jo hirmu hieno asia, että olemme päässeet mukaan. Olisihan se aika luksusta, jos jatkoon pääsisi.”

Jyväskylän Raviliigan Golden Luxi

Golden Luxin kunto on hyvä, eikä mitään negatiivista ole viime päivinä ilmaantunut. Tamma pärjää parhaiten reippaalla vauhdilla ja kuivalla kelillä.

”Se on sen verran neiti, ettei kurassa tahdo mennä”, Torvinen toteaa. Golden Luxin onneksi Ilmatieteen laitoksen huomisen ennusteen kohdalla näkyy pilven takaa kurkistava aurinko.


Vermon Raviliigan Grainfield Fannyn piti myös osallistua, mutta hengitystien ongelmien takia tamma joutuu jäämään pois kisasta.


MIKÄ ON RAVILIIGA?

Raviliigan tarkoituksena on tehdä hevosenomistamisesta helpompaa kuin koskaan. Raviliigassa raviradat operoivat hevoskimppoja, jossa hevosen omistajuus jaetaan 700 osuuteen. Yhdellä osuudella voi olla monta omistajaa.