Espanjan tähtiravuri Trebol uusi voittonsa Kouvolan Kymi GP:ssä

Yksi vuoden kovimmista suomalaisista ravilähdöistä, Kymi Grand Prix ravattiin Kouvolassa lauantaina. Sadesäässä viime vuoden voittonsa uusi Trebol, joka ravasi 2100 metriä aikaan 12,0a/2100m. Maalisuoran tiukassa taistelussa Trebol löi Univers de Panin ja suosikki Timokon. Neljännestä ulkoa väkevän kirinsä aloittanut Espanjan raviurheilun lähettiläs ansaitsi voitostaan 85 000 euroa.

"Tuntuu täysin uskomattomalta voittaa tämä lähtö toisen kerran. Trebol on perheemme hevonen, joka on antanut meille uskomattoman paljon ja teki taas ihmeellisen juoksun. Maaliintulo oli todella tiukka enkä tiennyt, että ehdimmekö ykköseksi. Univers de Panin ohjastaja Philippe Daugeard onnitteli kuitenkin minua ja ajattelin, että uskottava se on, me voitimme", ohjastaja Gabriel Pou Pou ihasteli.

"Meitä kiinnostaisi kovasti tulla heinäkuussa uudestaan Suomeen St Micheliin, jos saamme kutsun sinne. Tulevaisuudessa toiveena on päästä mukaan Prix d´Ameriqueen, mutta sinne päästäkseen oriin pitää vielä kasvattaa voittosummaansa. Kouvolassa on upeaa käydä ja haluan kiittää ravirataa hienoista järjestelyistä sekä siitä, että olemme saaneet tulla tänne kahdesti. Hevosta seurataan kotimaassamme innokkaasti ja nämä voitot merkitsevät paljon. Nyt lähdemme saunomaan ja iloitsemaan voitosta!"

Tulokset
Kymi Grand Prix 2016


1. Trebol / Gabriel Pou Pou 12,0a/2100m - 85 000 euroa
2. Univers de Pan / Philippe Daugeard 12,0a - 35 000 euroa
3. Timoko / Björn Goop 12,0a - 17 000 euroa
4. Mellby Viking / Jorma Kontio 12,1a - 8 500 euroa
5. Pascia' Lest / Pietro Gubellini 12,1a - 4 500 euroa
6. Quick Fix / Christoffer Eriksson 12,2a
7. Surprise Lord / Ari Moilanen 12,3a
8. Oasis Bi / Claes Svensson 12,3a
9. Seabiscuit / Mika Forss 13,3a
10. Onirique / Tommi Kylliäinen 13,5a

Vaikka Univers de Pan koki niukan tappion pääkilpailussa, Kymi GP oli menestys ranskalaiselle Daugeardin tallille. Tallin toinen tähti Solea Rivelliere löi Jouni Kaikko Memorialissa johtaneen Venicen ja vei 10 000 euron palkinnon huiman juoksun päätteeksi.

Solea Rivelliere (8) kukisti Venicen huipputammojen taistelussa.
Solea Rivelliere (8) kukisti Venicen huipputammojen taistelussa.

Ravikuningas Jokivarren Kunkku hallitsi Valiodivisioonafinaalia johtopaikalla ja otti 10 000 euron palkinnon. Ori jatkaa muiden huippusuomenhevosten kanssa juhannuksena Härmän PowerParkin uudessa suurkilpailussa Nordic Kingissä.

Pronssi- vastaan Kultadivisioonafinaali ravattiin 3100 metrin matkalla. Tip Chip jaksoi selvästi parhaiten ja karkasi upealla kirillä muiden tavoittamattomiin sekä 10 000 euron arvoiseen voittoon. Maffioso Face debytoi Suomessa kakkossijalla.

Nelivuotislähdössä Conny Sisu sai todella vaativan juoksun, mutta runnoi siitä piittaamatta upeaan voittoon tuloksella 13,8a/2100m. Kolmivuotislähdössä Markku Niemisen ohjastama Callela Eliza hallitsi johtopaikalla ja voitti ennen tallikaveriaan Callela Leonardia.

Conny Sisu
Conny Sisu

Myös Antti Ojanperän tallille lauantai oli menestyksekäs, sillä Jokivarren Kunkun ja Maffioso Facen menestyksen lisäksi Inspis Arioso ja Evartti voittivat lähtönsä.

Tapahtumat avanneessa ponilähdössä Ekslätts Sacrifice ravasi SE:n 2.04,8a.

Kymi Grand Prix'n osallistujien kommentteja

Quick Fix, ohjastaja Chistoffer Eriksson: "Tämä oli hyvä ja tasokas lähtö. Quick Fix teki myös hyvän esityksen. Tämä hevonen olisi vain parempi mailin matkalla."

Surprise Lord, ohjastaja Ari Moilanen: "Ori oli hirmuisen hyvä. Surprise Lord ei häviä luokkansa puolesta näille hevosille. Kunpa olisi vain ollut jokunen startti alla."

Oasis Bi, ohjastaja Claes Svensson: "Jos olisin tiennyt Univers de Panin olevan niin hyvä, olisin antanut johtopaikan sille. Odotin kuitenkin Timokoa."

Univers de Pan, ohjastaja Philippe Daugeard: "Oasis Bi lähti todella kovaa matkaan. Oli hyvä, että saimme selän eteen, ettei ori lähtenyt menemään täysiä. Trebol tuli loppusuoralla ulkoa niin kovaa, ettei kuski ehtinyt oikein reagoida. Ori oli hyvä. Seuraavaksi starttaamme kahden viikon päästä Angenissa, ellei meille tule kutsua St Micheliin."

Onirique, ohjastaja Tommi Kylliäinen: "Ruuna ei tänään riittänyt eikä ollut muutenkaan nyt hyvä."

Mellby Viking, ohjastaja Jorma Kontio: "Ori todisti tänään, että se kuuluu näihin täyden matkan huippulähtöihin mukaan. Hevonen oli sata jäljellä hieman epävarma, mutta teki kokonaisuutena tosi hyvän juoksun. Olen tyytyväinen."

Timoko, ohjastaja Björn Goop: "Hevonen sai lähtöauton siivekkeen turpaansa kiihdytyksessä, mistä johtui laukka. Hevonen selvisi onneksi kuitenkin nopeasti raville. Kiertäminen ulkokautta johtavan rinnalle vei voimat loppusuoran kamppailusta. Timoko oli tosi hyvä."

Pascia´ Lest, ohjastaja Pietro Gubellini: "Ori oli tosi hyvä, mutta se ei riittänyt tällä kertaa korkeampaan sijoitukseen."

Vapaasti käytettäviä valokuvia

Kymi Grand Prix videoarkistossa