Finlandia-Ajon voittaja saa kutsun Elitloppetiin

Kolmantena vuotena peräkkäin Finlandia-Ajon voittaja saa kutsun Elitloppetiin.
Viime vuoden Finlandia -voittaja D.D.'s Hitman

-Finlandia-Ajo sopii hienosti sarjaamme ”Vägen till Elitloppet”. Kilpailu on kovatasoinen, se juostaan Elitloppet-matkalla ja on ajallisesti oikeassa paikassa, Solvallan urheilujohtaja Anders Malmrot sanoo.

Finlandia-Ajo ravataan sunnuntaina toukokuun 6. päivä Vermossa, matkana on 1609 metriä ja ykköspalkinto on 110 000 euroa. Propulsion, Univers de Pan ja Sebastian K ovat viimevuosien nimekkäimpiä voittajia.

-Vermolle on suuri kunnia, että Finlandia-Ajon voittaja saa kutsun Elitloppetiin. Finlandia juostaan kolme viikkoa ennen Elitloppetia, uskon, että tämän vuoden Finlandiassa on monta hevosta, jotka ovat mahdollisia Elitloppet-hevosia. Finlandia-päivänä ajetaan yhteinen V75-kierros Ruotsin kanssa. Myös päivän muut lähdöt ovat korkeaa tasoa, mm. kaksi Ruotsin divisioonakarsintaa, Pronssi ja Klass I, joiden voittajat pääsevät Elitloppet-viikonlopun finaaleihin, lisäksi 3-vuotiaiden Seppeleajo, 4-vuotiaiden Glenn Kosmos Memorial, Voimaliiga ja monia muita, Vermon kilpailupäällikkö Timo Mahlamäki toteaa.

Solvallan Anders Malmrot näkee paljon positiivia asioita yhteistyössä.

-Suomesta on aina ollut iso kiinnostus Elitloppetia kohtaan. Solvallaan saapuu paljon katsojia Suomesta. Tiedämme myös, että ruotsalainen raviyleisö arvostaa paljon Finlandia-Ajoa. Tällainen yhteistyö Suomen ja Ruotsin suurimpien kilpailujen kesken takaa, että kiinnostus niin Finlandia-Ajossa kuin Elitloppetissa kasvaa entisestään.

Finlandia-Ajon lisäksi Vägen till Elitloppet –kilpailusarjaan kuuluu kaksi muutakin kilpailua, kuten aiempinakin vuosina. Algos Scotts minne Åbyssä 12.5. ja H.K.H. Prins Daniels lopp Gävlessä 19.5., myös niiden voittajat saavat Stockholms Travsällskapin hyväksymän kutsun Elitloppetiin.

Elitloppet-viikonloppu järjestetään 25.-27. toukokuuta. Elitloppet on kutsukilpailu, jossa on yhteensä 16 hevosta, kahdessa 8 hevosen karsintalähdössä. Neljä parasta jatkaa finaaliin, jossa voittaja saa kolmen miljoonan kruunun ykköspalkinnon. Viime vuonna Elitloppet-viikonloppuna katsojia oli yli 60 000, sekä noin miljoona TV-katsojaa, pelivaihto oli 373 miljoonaa kruunua.
Tähän mennessä Elitloppetiin 2018 kutsutut hevoset: Readly Express (Ruotsi)

Finlandia-Ajo ja V75-yhteiskierrosRuotsin kanssa järjestetään sunnuntaina 6. toukokuuta. Finlandia-Ajo on kutsukilpailu. Voittaja saa 110 000 euroa. Viime vuonna D.D.’s Hitman voitti Finlandia-ajon ja juoksi Vermon rataennätyksen 09,8a.

For mer information,

Anders Malmrot
Sportchef, Solvalla
+46 70 636 00 58

Lisätietoja,

Timo Mahlamäki
Kilpailupäällikkö, Vermon ravirata
puh. 040 8415 415