Halsuan Miljoonaraveissa on mutkaton meininki

Sunnuntai-iltana ajettavat Halsuan Miljoonaravit ovat yksi Suomen perinteisimmistä ravitapahtumista. Maankuulut Miljoonaravit ajetaan jo 56. kerran, ja samalla juhlitaan Halsuan kunnan 150-vuotista taivalta. Juhlan kunniaksi kunta tarjoaa ravivieraille kakkukahvit.

Petri Klemola tuo Halsuan raveihin kaksi lahjakasta valmennettavaansa. Kuva: Ville Toivonen

Halsuan raveissa on muutenkin kova tekemisen meininki. Viime vuoden uutuus oli uusi totohalli, ja tänä vuonna sen kylkeen avataan uusi terassi. Merkittävä investointi on ollut myös äänentoiston uusiminen.


Kesällä järjestetään paljon raveja, mutta Halsualle riitti hevosia peräti 11 lähtöön. Palkinnot ovat kesäradaksi huomattavan korkeat: suomenhevosten päälähdön voittaja saa peräti 3000 euroa, lämminveristen Nuorten Sarjan ykkönen 2500 ja lämminveristen kovimman tasoituksen voittaja 2000 euroa.


Lämminveristen isoimpien rahojen jakoon osallistuu Petri Klemola, jonka menestystallista kilpailee Nuorten Sarjassa Trouble Leader ja ykkössarjassa Surprise Leader. Kolmevuotias Trouble Leader juoksee vasta uransa toisen kilpailun.
”Se on kokematon, mutta ihan lahjakas hevonen”, Petri Klemola kuvailee. ”Olimme sen aloitusstarttiin tyytyväisiä, siinä vaan oli yksi parempi hevonen vastassa ja sijoitukseksi tuli kakkonen. Kokematon hevonen varmasti parantaa rutiinin myötä.”


Surprise Leader on lämminveristen kovimman tasoituksen rutinoitumattomin kilpailija. Nelivuotiaalla ruunalla on uraltaan vasta kymmenen starttia.
”Se on juossut tänä vuonna kaksi kertaa, ja varmasti parantaa nyt starttien myötä”, Klemola olettaa. ”Vastassa on paljon kilpailleita hevosia, mutta kyllähän tämä aivan kyvykäs peli on.”


Ullavalainen Klemolan perhe muistetaan etenkin superruuna Isla J Bravesta, joka juoksi yli sata voittoa. Klemoloilla on pitkä ravihistoria, ja Halsuan Miljoonaravitkin ovat Klemoloille tuttuja jo pitkältä ajalta.
”Miljoonaravithan ovat niitä raveja, joissa on kierretty pikkupojasta asti. Ne muistaa sellaisina ensimmäisinä kohokohtina”, Petri Klemola kuvailee. ”Halsualle on mukava tulla. Siellä on kesäradaksi hyvät, turvalliset puitteet ja aktiivinen hevosseura, joka tekee paljon työtä. Halsualla ravihomma on mutkatonta ja luontevaa.”


Halsuan totolähdöt alkavat sunnuntaina kello 18.30, mutta jo ennen sitä ohjelmassa on poni- ja keppihevoslähdöt.


”Olemme muutenkin panostaneet nimenomaan lasten viihtyvyyteen. Ollaan ajateltu niin, että kun lapset viihtyvät, niin silloin aikuisetkin viihtyvät”, Nina Meriläinen kertoo.


Lisätietoja: Halsuan Hevosjalostusyhdistys, puheenjohtaja Nina Meriläinen 050 3031914

Sunnuntaina Kauhavalla Nuorten Sarjan voittanut Quite Special tavoittelee Halsuan Miljoonaraveissa 2500 euron ykköspalkintoa. Kuva: Ville Toivonen