Hankasalmen heinäraveihin - hevosten kanssa tai ilman!

Hankasalmen kunnan yksi perinteisimpiä tapahtumia on kerran kesässä Varnes-Hippoksella järjestettävät heinäravit. Tämän vuoden tapahtuma järjestetään tulevana keskiviikkona, jolloin Hankasalmella ravataan kymmenen totolähdön lisäksi kaksi ponilähtöä. Ensimmäinen ponilähtö aloittaa illan klo 17.40.

Pauli Raivio seuraa tällä kertaa Hankasalmen heinäravit kokonaan katsomon puolelta. Kuvassa Raivion pienen, mutta menestyksekkään tallin yksi tulevaisuuden toivoista, Aron Viima.
Kuva: Anu Leppänen

Yksi heinäravien vakiokävijöistä on Hankasalmen tämän hetken menestynein ravivalmentaja Pauli Raivio, jonka treenaama Tähen Toivomus nappasi viime sunnuntaina 18 750 euron arvoisen kakkossijan Suur-Hollola-ajosta.
"Sen verran kotiseuturakas olen, ettei heinäraveja voi missata mistään hinnasta. Tällä kertaa meillä ei ole hevosia startissa, mutta eivätköhän ne minulle jotakin makkaranpaistoa tai muuta hommaa keksi, kun huomaavat, että olen joutilaana", Pauli Raivio naurahtaa.


Keskiviikkoillan ravit ovat perinteisesti Hankasalmen vuoden ainoat kisat, joihin pelataan totoa. Lisäksi radalla järjestetään paikallis- ja harjoitusraveja, joiden ansiosta kavioura pysyy kunnossa.
"Viime harjoitusraveissa rata oli kelpo kunnossa ja mitä maanantaina astutusreissulla ajoin ohi, siellä oli traktorit ja vesipöntöt valmiina. Alkuviikon sateet tekevät vain hyvää radalle ja toivotaan sitten keskiviikoksi poutaa. Raveihin tuli mukavan paljon hevosia ja yleisökin varmasti viihtyy", Raivio viestittää.


Ennen neljättä lähtöä vauhtiin pääsevät myös keppihevoset. Killerin ravinuorten järjestämän Keppariderbyn ensimmäiset karsinnat ovat vuorossa Hankasalmella, ja viisi parasta kepparistia pääsee lauantaina 25. elokuuta Killerillä järjestettävään finaaliin. Kepparikisan jälkeen ennen neljättä lähtöä nähdään myös kennelkerhon esitys.

Lisätietoja Hankasalmen raveista:
​​​​​​​Hankasalmen Hevosystäväinseuran puheenjohtaja Janne Jääskeläinen puh. 040-7286340