Härmän juhannusaaton ravien tulokset

Härmän Powerparkin Nordic King -ravien ensimmäinen kilpailupäivä tarjosi kaksitoista kovatasoista lähtöä. Nordic King -Heat lähdön voittoon kiri Vixen. Tammalähdön puolestaan vei nimiinsä Huimariina.

Vixen kiri voittoon Nordic King -Heat lähdön voittoon. Toiseksi A.T. Visku.


Nordic King -juhannusaaton ravit Härmän Powerparkissa alkoivat perjantaina Powerparkin Ponimaililla. Lähdön vei nimiinsä Lanso Ess omalla ennätysajallaan 40,6a. 15-vuotias ruuna ravasi matkan tasaisella esityksellä valmentajansa Jenny Suomelan ohjastamana. Toiseksi sijoittui Jarmo, joka on myös Suomelan valmennuksessa tuoden lähdön kaksoisvoiton Suomelan talliin. Kolmantena maalissa oli Båtares Dina. Ernst Rivaldon juoksu sortui useampaan laukkaan.

- Tuntui ihan uskomattoman hyvältä voittaa Powerparkin ponimaili. Alkumatkasta oli vielä epävarmaa, mutta sitten kun päästiin muista ohi, niin alkoi tuntua, että voitto tulee. Lanso on tosi hyvä poni, se on vahva luottopeli, kertoi Jenny Suomela lähdön jälkeen.

Ravien ensimmäisenä lähtönä juostiin Kylmäveristen Monten SE-koe 1609m, josta sateinen keli kuitenkin söi kovimman vauhdin. Lähdön voitti hallitseva Suomen mestari Diktaattori Karoliina Sinkkilän ratsastamana ajalla 25,5a. Kari Seilosen valmentaman 13- vuotiaan ruunan omistaa Päivi Salmenius ja Seppo Väisänen.

- Sisäpuolella oli niin kovia lähtijöitä, että alkuun ajattelin, ettei kärkeen ole mitään asiaa. Ollaan aikataulussa kohti SM-finaalia. Hevonen on ollut vieläpä paljon terävämpi tänä vuonna kuin edellisenä. Mielenkiinnolla odotan, minkälaisia vastuksia saadaan kesän karsinnoista Rovaniemelle, sanoi Sinkkilä Lauri Hyvösen haastattelussa.

Viisivuotiaiden kylmäverilähdössä nähtiin Herra Heinämiehen vahva esitys. Ori dominoi lähtöä johtaen alusta loppuun toisen suosikin Tureliuksen laukatessa hylkyyn.

Päivän neljäs lähtö keräsi erityistä mielenkiintoa, sillä siinä kohtasivat Salamakypärät kauden neljännessä osakilpailussa. Nuoria ohjastajakykyjä esiin nostavan kilpailusarjan kärjessä, keltainen liivi yllään, oli Niki Finnström. Finnström nappasi Härmässä toisen

voiton peräjälkeen Stonecapes Queilalla aikaan 16,9a. Toiseksi ajoi Arna Ruohomäki Lovely Alexanderilla ja kolmanneksi kotiradan Anu Penttilä Savannah Journeylla.

- Hevonen teki viimeksi hyvän juoksun ja niin teki nytkin. Sillä on hyvä kapasiteetti, mutta ei se ymmärrä kilpailemisesta mitään. Tosin eipä kai se haittaa, jos voi voittaa puolitehoilla, niin mikäpä siinä. Hain tänään aktiivisempaa suoritusta ja kun ykkösradan hevonen laukkasi, niin ajattelin, että sinne päästäänkin, kertoi Finnström voittajahaastattelussa.

Nordic King -Heat lähdössä lauantain päälähdöstä karsiutuneet kylmäveriset ottivat mittaa toisistaan 2100 metrin matkalla. 7000 euron palkintorahat matkasivat Juukaan Vixenin viedessä voiton. Kymmenvuotias ori aloitti haparoiden ottaessa lähtölaukan ja jääden porukan hännille. Siirin Älli johti lähtöä maalisuoran alkuun saakka, kunnes takajoukoista hiljaista nousua tehnyt Vixen latasi neljänneltä radalta hienoon voittoon ajalla 25,4a. Vixenin omistaa Talli Pääpäivä ja sitä ohjasti Mika Forss.

- Pelättiin lähtölaukkaa etukäteenkin ja sehän tuli. Hevonen oli kuitenkin jäätävän hyvä ja on hyvällä mallilla aina kesäisin. Rovaniemi on totta kai tähtäimessä, sanoi Jenni Porokka voittajahaastattelussa.

Kylmäveristen mailin tammalähtö tarjosi monelle Rovaniemen Kuninkuusraveihin kutsua tavoittelevalle mahdollisuuden kesän kunnon näyttämiseen. Kilpailusta muodostui jännittävä, kun keulassa juossut Virin Camilla sai tiukkaa vastusta ulkopuolellaan kärkkyneeltä Huimariinalta. Maalisuoran taistelussa Huimariina onnistui lopulta puristamaan niukasti voittoon vieden 15 000 euron arvoisen voiton nimiinsä ajalla 23,8a. Kilpailua pitkään johtanut Virin Camilla tuli toiseksi ja Ryti-Tyttö kolmanneksi.

-Olen luottanut hevoseen aina kun se on terveenä pysynyt. Hevonen tuntui tosi hyvältä lämmityksessä ja lähtikin sitten tosi hyvin liikkeelle. Voima ratkaisi ja loppuoralla hevonen sai lisää puhtia, kun ulkopuolelta alkoi tulla painetta, sanoi päivän toisen voiton ajanut Ari Moilanen.

Nordic King -ravit jatkuvat lauantaina. Ohjelmassa mm. maailman kovatasoisin kylmäverilähtö, jossa suomenhevoset kohtaavat norjalaiset ja ruotsalaiset kilpailijansa. Lauantain ensimmäinen ravilähtö ajetaan n. klo 14. Junior Nordic King -lähtö A-poneille ajetaan ennen ravien alkua.

Juhannusaaton ravien kaikki tulokset