Harper Blue Chip oli torstain paras Ypäjän orinäyttelyssä

Ypäjän orinäyttelyssä arvioitiin torstaina lämminverisiä ravihevosia. Näyttelyn parhaaksi valittiin Harper Blue Chip, joka merkittiin jalostusluokkaan II pistein 72.
Harper Blue Chip oli torstain paras Ypäjällä. 

Seitsemänvuotias Harper Blue Chip on Blue Chip Bloodstock Inc & Raymond W Schnittkerin Yhdysvalloissa kasvattama ja sen on hankkinut Suomeen siitokseen Hagalund Trotters ja BWT siittola.

”Olin jo ostaessa sitä mieltä että tämä on hyvä hevonen siitosoriiksi, tuntui mukavalta että myös orilautakunta on samaa mieltä. En odottanut hevosesta päivän parasta, toivoin että se pärjää hyvin orinäyttelyssä”, Hagalund Trottersin edustaja Mika Sohlberg kertoo. ”Viime viikon perjantaina tuli hevonen Suomeen, Sanna Kiiskille suuri kiitos siitä että hevonen on saatu hienon näköiseksi raskaan matkan jälkeen”.

Hyvän pisteytyksen pohjalla oli lautakunnan mukaan oriin omat hyvät suoritukset ja suku. Lautakunta luonnehti Harper Blue Chipiä ulkomuodoltaan lihaksikkaaksi kilpahevoseksi. Ajokokeessa hevonen sai kehuja rytmikkäästä ravistaan, sitä kuvailtiin ajossa eloisaksi ja nöyräksi ja hevonen oli luonteeltaan muutenkin kiitettävä tarkastaa.

Yleinen taso oli Suomen Hippoksen jalostusjohtajan Minna Mäenpään mukaan vaihteleva.

”Erittäin positiivista on se, että selkeästi kiinnostus kasvatukseen on jälleen nousussa. Tänään nähtiin paljon uusia oriita ja niitä on tulossa lisää keväällä”, Mäenpää kuvailee.

Harper Blue Chip

Lämminveristen ravihevosoriiden arvioinnissa käytetään tuoteselostemallia. Tarkastuksessa ori saa enintään 100 pistettä. Kokonaispistemäärästä 30 pistettä tulee oriin suvusta, 50 pistettä oriin omista suorituksista, 10 pistettä terveydentilan perusteella ja 10 pistettä lautakunnan yleisarvion perusteella. Yhteispistemäärän perusteella oriit jaetaan luokkiin jalostusarvon ennusteen mukaan.

Pisteet:

Jalostusluokka II

Harper Blue Chip 72
Beer Summit 71
Luckycharm Hanover 71

Jalostusluokka III

Hotshot Luca 70
Big Man Ev 65
Traveling Man 62
Owen’s Club 61
Winter Harbor 61

Jalostusluokka IV

Broadway Legs 54
Hill Yes 42

Jalostusluokka V

Enjoy’s Paycheck 32

Jälkeläisarvostelu:

Global Glide AC
Pastor Stephen AB