Huipputamma Akaasia Härmän kesäravien tähtenä

Kauhava on siitä harvinainen paikkakunta, että sieltä löytyy useampi ravirata. Juhannuksen ravinäyttämön PowerParkin uuden radan lisäksi ovat Kauhavan ja Alahärmän pienemmät kesäradat, joista tulevana sunnuntaina Härmä järjestää kauden ainoat kilpailunsa.
Kuva viime vuoden Vermon Kuninkuusraveista, jolloin Akaasia voitti kuningatarkilpailun avausmatkan. Kuvassa Markku Hietanen sekä Ari ja Iisakki Oja-Nisula. Kuva: Ravinetti.fi/ Anu Leppänen

Härmän sunnuntain ravit ovat ainoat Suomessa, kun samaan aikaan Tukholmassa järjestetään Pohjoismaiden merkittävin ravitapahtuma Elitloppet. Härmän ravit alkavat ponilähdöllä klo 15.45.


Kesäravien nimekkäin vieras on Kurikan vauhtitamma Akaasia, joka juoksee ravien kuudennessa lähdössä. Tamman vakio-ohjastaja Markku Hietanen on raviurheilun elävä legenda, joka on ajanut kilpaa ja voittanut raveissa peräti seitsemällä vuosikymmenellä. Hietasen ohjastajaura alkoi jo 1950-luvulla, ja ensimmäisen voittonsa hän ajoi 12-vuotiaana.


Viime vuosina Hietanen on menestynyt kovimmissa tammalähdöissä Akaasian kanssa. Härmästä kaksikko hakee vauhtia kesän tuleviin tähtäimiin, joista tärkein on tietenkin Rovaniemen kuningatarkilpailu heinäkuun lopulla.


"Akaasialla pitää saada vielä startteja alle ja vähän huvin vuoksikin on ajettu nyt kesäraveja. Hyviä hevosia on kuitenkin näissäkin vastassa, eikä takamatkalta ole helppoa tulla. Tälle ei ainakaan ole haittaa kesäravien tiukemmista kaarteista, kaikki käy", Akaasian omistaja-valmentaja Ari Oja-Nisula kommentoi.


Oja-Nisulan toinenkin hevonen kilpailee Härmässä. Tamma Komento juoksee neljännessä lähdössä, ja sitäkin ohjastaa Markku Hietanen.
”Komento on ihan hyvällä mallilla, eikä sen pitäisi olla ainakaan huonompi kuin viime starteissaan. Kova porukka on silläkin vastassa. Nykyään on tasoa harjoitusraveista lähtien", Oja-Nisula naurahtaa.


Lisätietoja: Härmän Ravirata Oy:n puheenjohtaja Pentti Mäki, puh. 0400 566 095