Huusarin talli isossa osassa Loviisan kauden avauksessa

Etelä-Suomen perinteisiin kesäratoihin kuuluva Loviisa aloittaa ravikautensa maanantaina 28.5. Loviisan ravit ovat aina vetäneet paljon katsojia paitsi lähialueelta, myös Helsingin seudulta.

Pinja Iltanen. Kuva Ravinetti.fi/ Anu Leppänen

Loviisan ravikausi käsittää tänäkin vuonna viisi kilpailupäivää. Radalla on täksi kaudeksi panostettu erityisesti lapsiperheiden viihtyvyyteen, ja Loviisan kauden uutuuksiin kuuluukin erillinen lastenalue.


Kauden avauskisojen seuratuin hevonen lienee Pia Huusarin tallista tuleva To Be Or Not To Be. Vuodenvaihteessa Ruotsista Haminaan muuttanut ruuna kilpaili viime kaudella vain kerran, mutta aikaisemmalla urallaan se oli hyvin menestyksekäs: To Be Or Not To Be on voittanut seitsemän uransa kahdeksastatoista startista.


"Sillä on ollut ravin kanssa ongelmia. Meillä sitä on treenattu ja hoidettu, ja ainakin treeneissä se on ravannut hyvin", Pia Huusari kertoo. "Vaikea sanoa, mitä se ensimmäisessä startissa tekee, mutta hevosella tuntuisi olevan hyvä fysiikka ja se on muutenkin miellyttävän oloinen."


Huusarilla on Loviisassa startissa peräti viisi valmennettavaansa. Kolmea niistä ajaa Antti Teivainen ja kahden rattailla on Huusarin tytär Pinja Iltanen. 18-vuotias Pinja on ajanut hevosilla kolme starttia ja yhden voiton, mutta poniohjastajana hän on sitäkin kokeneempi. Poniraveista Pinjalla on peräti 118 voittoa.


"Ainakin ensimmäisessä hevoslähdössä vähän jännittikin seurata, miten Pinjan käy", Pia Huusari tunnustaa. "Hän on ajanut paljon treeniajoa hevosillakin, mutta kilvanajo on kuitenkin ihan eri asia kuin treenaaminen tai poneillakaan kilpaileminen. Vauhdit ovat paljon kovempia ja marginaalit paljon pienempiä kuin ponilähdöissä."


Huusari nimeää tallinsa ykköstoivoksi maanantain kisoissa Antti Teivaisen ajaman Orlando Pointin, joka starttaa ravien yhdeksännessä lähdössä.

Lisätietoja: Itä-Uudenmaan Oriyhdistyksen puheenjohtaja Jan Hansson 0400 615 770