Ideapark Lumiraveissa 10. - 11.3. ravien lisäksi värikästä oheisohjelmaa

Koko perheen ilmainen hevostapahtuma Ideapark Lumiravit Lempäälässä tuo kymmeniä hevosia ja poneja kauppakeskukseen 10.-11. maaliskuuta. Suurin osa viikonlopun tapahtumista sijoittuu ulos kauppakeskuksen kupeeseen rakennettavalle ravisuoralle, mutta myös kauppakeskuksen sisälle on rakennettu runsaasti erilaista hevosiin liittyvää ohjelmaa.

Ravisuoralla nähdään viikonlopun aikana vauhdikasta raviurheilua sen kaikissa muodoissa. Suomenhevoset ja lämminveriset ravihevoset kilpailevat kahdeksan hevosen ryhmissä kaksintaisteluna knock out –tyyppisessä kilpailussa kärrylähdöissä ja raviratsastuksessa eli montéssa. Hevosten lisäksi raviurheileva nuoriso pääsee esiin, kun hurmaavat raviponit päästetään nuorine ohjastajineen vauhtiin ravisuoralle molempina päivinä.

”Lumiravit tuo urheilulliset ravihevoset lähelle yleisöä. Kevättalvisen upean ravielämyksen lisäksi Lumiravit esittelevät areenalla hevosurheilua ja –harrastusta sen monissa muodoissaan.”

”Jo tässä vaiheessa haluamme kiittää lukuisia ratsastusseuroja ja hevosalan yhdistyksiä mukaantulosta. Ideapark Lumiravit kokoaa melkoisen kattauksen pirkanmaalaista hevososaamista yleisön eteen. Lumiravit ovat kevään ihan ehdoton ykkösjuttu, maailman ensimmäiset ravit kauppakeskuksessa kannattaa kokea paikan päällä.” tapahtumajohtaja Mikko Luhtala kertoo.

Ratsuväen perinneratsukot nähdään Lumiraveissa (Kuva: SRL/Laura Laakso)

Myös muut hevosurheilun lajit tarjoavat ravisuoralla värikästä koettavaa yleisölle. Eri hevosrodut pääsevät esittämään ravilähtöjen välissä omaa osaamistaan yleisölle; lauantaina esiin askeltavat islanninhevoset ja sunnuntaina kirjavat irlannincobit. Yksi lauantain erikoisuuksista on harvoin koettava rekilähtö.

Lisää ohjelmapaljastuksia on luvassa tulevien viikkojen aikana.

Lumiraveissa kaikki pääsevät tutustumaan hevosharrastukseen. Talutusratsastusta ja kärryajelua on ulkotapahtuma-alueella koko tapahtuman ajan. Hevosen voi kokea läheltä myös kauppakeskuksen sisällä. Lasten alueella hellyttävät haliponit ovat lasten rapsuteltavina ja harjattavina. Ideapark Sport alueelle nousee myös suuri keppihevosareena. Suomen Ratsastajainliitto ja Sappeen Ratsutila Pälkäneeltä tarjoavat maksuttoman mahdollisuuden kokeilla ratsastamista Simo-ratsastussimulaattorilla niin lapsille kuin aikuisillekin.

Hevosten lisäksi kauppakeskuksen tunnelma tarjoaa mahdollisuuden käydä ostoksilla kattavalla Lumieravien expo-alueella ja Ideaparkin liikkeissä.

Ideapark Lumiravien VIP -paketit ovat nyt myynnissä


VIP-paketteja tapahtumaan on myynnissä rajoitetusti, lunasta nopeasti omasi. VIP-paikoilla nautit tapahtumatunnelmasta Ideaparkin lämmössä herkullisen menun äärellä. Molempiin VIP-paketteihin sisältyy hevosurheiluhenkinen oheisohjelma VIP-alueilla ja elämyksellinen vierailu Lumiravit –tallialueelle, muulta yleisöltä rajatulle alueelle. Pääset kuulemaan raviurheilun huippunimien Lumiravit-tunnelmia.

Lisää VIP -paketeista ja tilausohjeet


Lasten alueella on suuri keppihevosareena.

Ideapark Lumiravien vauhdikas ohjelma


​​​​​​​lauantaina 10.3. klo 11-17

Ratsuväen perinneratsukot
Herrasmiesten katrilli
SRL Vikellysnäytös
Suomenhevosten rekilähtö
Islanninhevoset vauhdissa

Lumiravit – Shetlanninponit
Lumiravit – Lämminveristen monté
Lumiravit – Suomenhevoset

sunnuntaina 11.3. klo 12-17

Irlannin Cobit esittäytyvät
Raviliiga – yllätys
SRL Vikellysnäytös

Lumiravit – Russponit
Lumiravit – Suomenhevosten monté
Lumiravit – Lämminveriset

Ideapark Sport – Lasten alue

Suuri keppihevosareena
Minimani Haliponit

Pirkanmaan Tanssiopiston tarjoamaa ohjelmaa – huom! ohjelma vain lauantaina
klo 12.15-13.00 kepparihevosten tanssitunti
klo 13.00-13.45 dance mix 7-12v sirkushevosteemaan
klo 14.00-15.00 breikki jamit
klo 15.00-15.45 kepparihevosten tanssitunti

Lumiravit aktiviteettialue

Hessi-tallin järjestämää talutusratsastusta ja kärryajelua lapsille ja aikuisille (maksullinen)
Helmet –hankkeen sporttipiste

Ideapark Keskusaukio - Lumiravit Expo

Veikkauksen ravistudio
Sporttibaari
Simo Ratsastussimulaattori, SRL ja Sappeen Ratsutila
Hevoshenkinen expo

Tapahtumanjärjestäjä pidättää oikeudet muutoksiin.


www.lumiravit.fi

Lisätietoja


Suvi Louhelainen
Kehityspäällikkö
Suomen Hippos ry
puh. 050 574 5920
suvi.louhelainen@hippos.fi

Päivi Lehtonen
Toimitusjohtaja
Teivon Ravirata
040 779 5583
paivi.lehtonen@teivo.fi


Ensimmäistä kertaa maailmassa hevoset juoksevat kilpaa kauppakeskuksessa. Ideapark Lumiravit on koko perheen ilmainen hevostapahtuma, joka järjestetään Lempäälän Ideaparkissa 10.-11. maaliskuuta 2018. Ohjelmaa on sekä kauppakeskuksessa sisällä että kauppakeskuksen ulkoalueilla. Ravihevoset kilpailevat kaksintaisteluna knock-out tyyppisessä kilpailussa kärrylähdöissä ja raviratsastuksessa. Lisäksi tapahtumassa esitellään hevosurheilua sen eri muodoissa. Tapahtuman järjestävät Suomen Hippos, Ideapark ja Teivon Ravirata. Tapahtuman pääyhteistyökumppanina on Veikkaus.