Jokivarren Kunkku on Nordic King!

Hallitseva ravikuningas Jokivarren Kunkku ravasi juhannuksen uuden suurkilpailun Nordic Kingin sankariksi Härmän PowerParkin kaviouralla. Jorma Kontio kannusti oriin 50 000 euron voittoon huippuajalla 19,9a/1609m.

Toiseksi kiri ruotsalainen Månprinsen A.M. ja kolmanneksi sijoittui Marat.

Ravikuningas Jokivarren Kunkku on nyt myös Nordic King!

Juhannuspäivän 6300 katsojaa kannustivat villisti loppusuoralla, kun Jorma Kontion ohjastama Jokivarren Kunkku torjui maalisuoralla ruotsalaisen Månprinsen A.M. :n hyökkäyksen. Johtanut Jokivarren Kunkku piti uhkaajansa takanaan ja vei 50 000 euron jättipalkinnon tuloksella 19,9a/1609m.

"Jokivarren Kunkku oli tänään todella hyvä ja teki parhaan esityksensä minun ajamanani. Tällainen voitto tuntuu todella hyvältä. Uuden raviradan rakentaminen ja uuden suurkilpailun perustaminen on todella suuri asia koko lajille ja suomenhevoselle. Suuri kiitos kaikille", Pohjoismaiden menestynein raviohjastaja Jorma Kontio iloitsi.

"Kunkkua on jo nuoresta saakka rakennettu niin, että siitä voisi tulla kuninkuustason hevonen. Hevonen teki hienon esityksen ja tällä radalla mennään tulevaisuudessa vielä todella kovia tuloksia, radan muoto on uskomattoman hieno. Hattua pitää nostaa korkealle järjestäjien suuntaan. Månprinsen A.M. on kova hevonen ja sen kanssa käydään vielä kovia matseja", Nordic Kingin kilpailuhistorian ensimmäisen voittajan valmentaja Antti Ojanperä kertoi.

"Kunkun kilpailuohjelma on nyt tiivis. Ensi viikolla mennään Suur-Hollola-ajoon ja sitten on edessä Suurmestaruus ja Kuninkuusravit. Kunkkua hoidetaan joka päivä parhaalla mahdollisella tasolla, mutta kyllä tästä voitosta varmasti porkkanoita tulee bonuksena", Ojanperä myhäili.

Johtanutta Jokivarren Kunkkua peesannut Marat otti 12 000 euron kolmosrahat ennen SE-ravuri Vitteriä, joka ansaitsi 7 000 euroa. Ennen Vitteriä maalin tullut Pikkukahveli hylättiin maalintulon jälkeen 1. kaarteen laukastaan.

Nordic King videoarkistossa

Vapaasti käytettäviä valokuvia

Lauantain toisen suurkilpailun, 5-vuotiaiden lämminveritammojen Kasvattajakruunun vei Flight April. Mika Forssin ohjastama ja Juhamatti Hoffrenin valmentama tamma veti kovaa keulassa ja kamppaili voittoon ennen Sylvie de Vietä. Flight April voittotulos oli 12,4a/1609m ja voitto oli 10 000 euron arvoinen.

Uuden PowerParkin rataennätykseksi juoksi niin ikään Mika Forssin ohjastama hevonen, kun Vitterin tallikaveri I Won't Dance ravasi keulasta tuloksen 11,9a/1609m.

Ponien Suomen mestareiksi ravasivat A-poneissa Ekslätts Sacrifice ja B-poneissa Ernst Rivaldo.