Kaj Widell Loviisan tähtivieraana

Elämää on myös Kuninkuusravien jälkeen. Maanantaina ajetaan Loviisan ravikauden päätösravit, joiden tähtivieraaksi saapuu Ruotsissa menestyvä huippukuski Kaj Widell.

Kaj Widell ohjastaa Loviisan kauden päätösraveissa viittä hevosta. Kuva: Anu Leppänen

Loviisalaislähtöinen Widell on vaikuttanut käytännössä koko aikuisikänsä Ruotsissa, missä hän menestyy nykyisin mainiosti. Loviisassa Widell kävi kilvanajossa viimeksi vuosi sitten, mutta sitä ennen edellinen visiitti manner-Suomessa ohjastamassa oli kymmenen vuoden takaa.


”Vuosi sitten oli tosi kiva käydä. Tapasin sellaisia ihmisiä, joita en ole tavannut varmaan 20-30 vuoteen”, Widell iloitsee. ”Loviisalaiset väittivät, että vedin jonkin verran vanhaa yleisöäkin paikalle. Oli heti viime vuonna puhetta, että tulisin tänäkin vuonna käymään. Maanantaille se saatiin mukavasti onnistumaan.”


Maanantai-iltana Widell ohjastaa viittä hevosta. Niiden joukossa on mm. Vincere, jolla hän voitti vuosi sitten, sekä viime aikoina kaksi vakuuttavaa voittoa ottanut Caspian Sisu.


”En tunne hevosia vielä sen tarkemmin, mutta ainakin viime vuonna Vincere meni oikein mukavasti, ja toivotaan, että pystytään jatkamaan samalla tavalla”, Widell summaa.


Kaj Widellin menestyksekäs ravimiehen ura alkoi nimenomaan Loviisassa, kun hän alkoi käydä Loviisassa tuohon aikaan valmentaneen Allan Korven tallilla.


”Sillä lailla minusta tuli hevosmies. Ei minun perheessä ole ennen minua tai minun jälkeenkään ollut yhtään hevosmiestä, mutta Loviisassa minusta tuli sellainen”, Kaj Widell kertoo.


Loviisan kauden päätösravit starttaavat maanantaina kello 18. Ennen totoraveja ohjelmassa on kaksi ponilähtöä, joista ensimmäinen starttaa 17.30.


Lisätietoja: Itä-Uudenmaan Oriyhdistyksen puheenjohtaja Jan Hansson 0400 615 770