Kalajoen hevosväki juhlii työn merkeissä


Maineikkaan hevospitäjän ravirata juhlii lauantai-iltana 50-vuotista taivaltaan.

Timo Salmela tuo Särkille kaksi valmennettavaansa. Niistä Diesel Degato voi hyvinkin uhata jopa Kalajoen rataennätystä. Kuvaaja: Ville Toivonen


Kalajoen hiekkasärkät ovat hieno kesälomakohde. Jo 50 vuoden ajan kiinteänä osana Kalajoen särkkiä on ollut myös ravirata, jonka kesäravit ajetaan lauantai-iltana.


Kalajoella on mittavat hevosperinteet, onhan paikkakunnan suurmiehen Matti Salmen tallista ponnistanut mm. ihmeravuri BWT Magic sekä huippusuomenhevoset Kihin-Muisto ja Kihin Hiski. Tuoreita menestyjiä on nykyisin Ruotsissa vaikuttava Mika Haapakangas, joka Suomessa pyöritti menestystalliaan Kalajoen radan yhteydessä. Kalajoen voikin todeta olevan kokoaan merkityksellisempi hevospitäjä.


Lauantaina totoravit alkavat kello 18.30, ja ponilähdöt ovat ohjelmassa jo 17.30 alkaen. Kalajoella ravataan yhdeksän totoravilähtöä, joista viisi autolähtöjä, joita Kalajoella ei ole viime vuosina ajettu.


”Rata on hyvässä kunnossa ja ilmankin pitäisi suosia. Uskotaan, että väkeä löytää taas paikalle mukavasti”, raviradan puheenjohtaja Jorma Vierimaa toteaa.


Hyväkuntoisen radan ja mailin ryhmäajojen myötä rataennätyskin saattaa olla vaarassa. Särkkien rataennätys on Xallon vuonna 2002 ravaama 13,8a. Lauantain hevosista Timo Salmelan valmentama Diesel Degato ravasi sunnuntaina Ylivieskassa voittoajan 13,5a, joten rataennätyksenkään ei tarvitse olla utopiaa.


Lisätietoja: Kalajoen Hevosystäväinseura ry, puheenjohtaja Jorma Vierimaa 044-5435602