Kansainvälisiä ja kotimaisia tähtiä Mikkelin vauhtiviikonlopussa

Keskikesän perinteinen ravijuhla St Michel järjestetään tulevana lauantaina ja sunnuntaina Mikkelin vauhtiradalla. Lauantaina ja sunnuntaina ajetaan yhteensä neljä ponilähtöä ja 24 ravilähtöä, joista moni on mikkeliläiseen tapaan mailin pikapyrähdyksiä. Sunnuntaina St Michelissä etevin nappaa peräti 80 000 euron ykköspalkinnon.

Iivo Niskasen osaomistama Victory Bonsai ja seitsemän muuta huippuravuria tavoittelee sunnuntaina Mikkelissä 80 000 euron ykkösrahoja. Kuva: Lotta Kosonen

38. kertaa ajettavan St Michelin kahdeksikon muodostaa tänä vuonna viisi kotimaassa valmentautuvaa hevosta ja kolme ulkomaalaisvierasta. Viime vuonna suomalaisravurit Midnight Hour ja Workout Wonder ottivat kaksoisvoiton, ja kaksikko on tänäkin vuonna mukana. Olympiavoittaja Iivo Niskasen tähtiravuri Victory Bonsai otti komean kirivoiton juhannuksena Härmässä ja lunasti paikkansa Mikkelin sprinttikisaan.

Pohjoismaiden kärkivalmentajiin kuuluva Daniel Redén tuo lähtöön Heavy Soundin, joka onkin kisan ennakkosuosikki. Ruotsista saapuu myös ravipersoona Kari Lähdekorven osaomistama Pastore Bob sekä italialaistamma Peace Of Mind, joka on kesän kisaturneella Pohjoismaissa hoitajansa Anu Niskasen kanssa.

- Olen iloinen, että Redénin tallista saatiin kova osallistuja. Pastore Bob on vauhdeiltaan St Michel-hevonen ja Alessandro Gocciadoro on ollut kevään ja kesän väriläiskä suurtapahtumissa. Mukana on myös hyvä kattaus kotimaan parhaimmistoa, Mikkelin raviradan toimitusjohtaja Kari Tiainen summaa.

St Michel -lauantain perinteinen kylmäveristen Suurmestaruusajo on juostu jo vuodesta 1958 saakka. Kahden edellisvuoden voittoja puolustava Camri on tällä kertaa seiskaradalta haastajan roolissa, kun sisempää kiihdyttävät hurjakuntoiset Polara, Tähen Toivomus ja Välähdys. Suurmestaruudessa haetaan viimeisiä asetelmia ennen kahta viikkoa myöhemmin ajettavia Rovaniemen kuninkuusraveja. Suomenhevostammat pääsevät puolestaan vauhtiin sunnuntaina juuri ennen päälähtöä ajettavassa St Michel Tammatähdessä.


Ranch Kellyllä ja taustajoukoilla oli aihetta juhlaan Suur-Hollolassa. Kuva: Lotta Kosonen

Kotiradan Ranch Kelly nähdään myös tositoimissa


Mikkelin seudun kuumin ravinimi Ranch Kelly nähdään myös tositoimissa lauantaina. Mäntyharjun supertamma voitti heinäkuun alussa Lahden Jokimaalla Suomessa syntyneiden suuripalkintoisimman kilpailun Suur-Hollola-ajon ja tienasi 120 000 euroa. Ranch Kelly kilpailee lauantain seitsemännessä lähdössä, joka on lämminveristen St Michel -Tammatähti.

- Kotiradalle tullaan hyvillä mielin. Suur-Hollola oli tietysti päätavoite ja elokuun tammojen Euroopan mestaruus on seuraava, mutta tamma vaikuttaa kyllä hyvältä ja on ollut viime startin jälkeen yllättävänkin virkeä, omistaja-valmentaja Anne Luttinen raportoi.

- Voittoa on juhlittu sen verran, että kakkukahvit on juotu ja Kelly on saanut porkkanoita. Se on ollut Suur-Hollolan jälkeen kahdesti treeneissä perähevosena ja ollut oikein iloisena. Keskiviikkona kun viimeksi ajettiin, se oli kiimassa ja ehti pomppia ja loikkia, mutta kyllä se juoksemiseen lopulta keskittyy.

Lauantain ohjelmaan kuuluu myös montén eli raviratsastuksen Suomen mestaruus. Sunnuntain yksi suurkilpailuista on uuden suurkilpailun Varsakunkun finaali. 5-vuotiaille suomenhevosille suunnatun kilpailun voittaja kuittaa kymppitonnin ykköspalkinnon. Varsakunkku on alkanut muutenkin myötätuulessa.

- Varsanomistajien positiivinen suhtautuminen näkyy tulevien vuosien palkintotasossa, sillä kaikki ilmoittautumismaksut vaikuttavat kilpailun palkintopottiin, Varsakunkku-yhdistyksen puheenjohtaja Kari Tiainen kertoo.

St Michel on myös mittava yleisötapahtuma, jossa vieraili viime vuonna molempina päivinä yli kymmenentuhatta katsojaa. Perjantai- ja lauantai-iltana Mikkelin torilla järjestetään St Michel -summerfest.

Lisätietoja St Michelistä: Mikkelin Ravirata Oy:n toimitusjohtaja Kari Tiainen, p. 0500 493 760
St Michel -tapahtuman kotisivut
Lista St Michel voittajista
Lista Suurmestareista