Kasvattajakruunu raviviikon keskipisteenä

Kasvattajakruunun välieriä ajetaan 3-vuotiaille perjantaina Turussa ja lauantaina on vuorossa 4-vuotiaiden Kasvattajakruunu-finaalit Jyväskylässä.

Hotshot Luca

3-vuotiaiden Kasvattajakruunun välierät ratkotaan perjantaina Turussa. Lähdöissä 4 ja 5 selviää tammojen finalistit. Mukana on muun muassa Bosses Lady, joka voitti kesällä ajetun Tammakriteriumin ja sijoittui varsinaisessa Kriteriumissa kolmanneksi. Toisessa välierässä nähdään 2-vuotiaana Kasvattajakruunun voittanut Leemark’s Giselle. Molemmat tammat tulevat Tapio Perttusen tallista.


Lähdöissä 6 ja 7 ratkeaa oriiden ja ruunien finalistit. Kahdessa edellisessä suurkilpailussa laukannut Erkki-Pekka Mäkisen valmentama Graceful Swamp hakee onnistumista ensimmäisessä välierässä. Mukana välierissä on myös muita menestyjiä kuten Mr Big Star ja Club Nord Easy.


Kaikista välieristä finaaliin etenee kuusi parasta. 3-vuotiaiden Kasvattajakruunu-finaalit ajetaan lauantaina 1. joulukuuta Seinäjoella. Molemmissa finaaleissa on 30 000 euron ykköspalkinnot.


Lisää Turun raveista


4-vuotiaiden Kasvattajakruunu-finaalit ajetaan lauantaina Jyväskylässä. Oriiden ja ruunien välierät voittivat Hotshot Luca ja Lexus Dream. Aripekka Pakkasen valmentama Hotshot Luca hakee toista voittoa Kasvattajakruunusta. Markku Niemisen valmentama Lexus Dream puolestaan yrittää kirkastaa viimevuotisen hopeasijansa voitoksi. Finaalissa nähdään siis tuttu taistelupari kilpailemassa 30 000 euron ykköspalkinnosta.


Tammojen finaalissa Olli Koivusen ohjastama Boadicea hakee uransa ensimmäistä suurkilpailuvoittoa. Tamma voitti vakuuttavasti oman välieränsä ja pääsee starttaamaan radalta kaksi. Toiselle välierävoittajalle Rose’s Taralle valittiin takarivin lähtöpaikka. Rose’s Tara voitti syyskuussa ajetun Villinmiehen Tammakilvan. Myös tammojen finaalissa on 30 000 euron ykköspalkinto.


Jyväskylässä nähdään kolme suurkilpailua, sillä suomenhevosten Tammaderby ajetaan myös lauantain raveissa. 15 000 euron ykköspalkinnosta kilpailee muun muassa Ponutella, Verna-Illuusia ja Tähtiheili.


Lisää Jyväskylän raveista