Kauhavan raveissa riittää hevosia ja tunnelmaa

Pohjanmaan ravijuhannus on tiivis. Nordic King -ravit ajetaan Powerparkissa perjantaina ja lauantaina, ja sunnuntaina on vuorossa Kauhava. Nykyisin Kauhavan kunnan alueella on peräti kolme ravirataa, Härmä, Powerparkin rata ja itse ”emä-Kauhavan” rata, jolla kilpaillaan sunnuntaina kello 12 alkaen.

Juha-Matti Paavolan ori Metkutus on Kauhavan juhannusravien nimekkäin osallistuja. Kuva: Ville Toivonen

Kauhavan ravirata viettää juhlavuottaan, sillä loppukesästä tulee täyteen 70 vuotta radan ensimmäisistä kilvanajoista. Nykyisin juhannussunnuntain kisat ovat radan ainoa totopäivä, mutta harjoitusraveja ajetaan sekä alkukesästä että syksymmällä. Lisäksi Kauhavalla ajetaan poniravit heti ensi viikolla.

”Kauhavahan on perinteisesti oikein juhannuskaupunki, ja jos vaan on hyvät kelit, meidän raveissa on aina hyvin porukkaa”, Maria Mäkipelkola kiittelee. ”Nämä ovat sellaiset perinteiset vanhan ajan kilvanajot, joihin tullaan tapaamaan tuttuja.”

Juhannusraveihin riitti kiitettävästi hevosia, sillä raveissa kisataan 11 totoravilähtöä, koelähtö sekä ponilähtö. Ravien nimekkäin osallistuja on kolmesti kuninkuuskilpailuun osallistunut Metkutus, joka juoksee ravikuningas Forten mukaan nimetyssä ravien päälähdössä.

Lisätietoja: Kauhavan Ravirata Oy, Maria Mäkipelkola 050 5012408