Klemolalta iskukykyinen joukkue Powerparkiin

Keskiviikkoiltana ei ravata pelkästään perinteiseen tapaan Vermossa, vaan myös Härmän Powerparkissa. Kymmenen lähdön kesäravit alkavat klo 18.

Petri Klemolan tallin hevoset ovat menestyneet viime aikoina vahvasti. Keskiviikkoiltana Klemolan tallista kilpailee kolme hevosta Powerparkin kesäraveissa. Kuva: Anu Leppänen

Powerparkin ravi-illan suurin ennakkosuosikki on seitsemännen lähdön Smart Leader, jolla on viisi peräkkäistä voittoa. Valmentaja Petri Klemolan hevoset ovat kulkeneet viime aikoina muutenkin vahvasti, ja viime viikonloppuna Ylivieskassa molemmat kilpailleet hevoset voittivat lähtönsä.


"Monesti se menee sillä lailla, että kukaan tallin hevosista ei ole kunnossa tai sitten on kaikki", Klemola naurahtaa. "Nykyajan tauditkin sanelevat sitä asiaa. Nyt hevoset ovat olleet terveitä ja tulleet hyvään kuntoon."


Smart Leader on suuri suosikki lähtöönsä, joka on valmistelua seuraavalle keskiviikolle. Nelivuotiaalla tähdätään nimittäin seuraavana keskiviikkona ajettaviin Derby-karsintoihin. Viimeistelykisassa sillä kokeillaan jenkkityylisiä kärryjä.


"En usko, että niistä on merkittävää hyötyä tavallisiin kärryihin nähden, mutta oli meininki kokeilla kuitenkin. Mieluummin kokeilee tässä kuin sitten Derby-karsinnoissa. Tämä on sopiva viimeistelystartti ja hyvillä mielin lähdetään", Klemola summaa.


Voitto alla tuoreimmasta kilpailustaan on myös kahdeksannen lähdön Shadow Leaderilla.


"Silläkin ajetaan nyt jenkkikärryillä kuten viime startissa ja otetaan varmaan etukengät pois. Shadow Leaderia suosisi kauheasti, kun pääsisi heti lähdöstä eteenpäin. Takaa kiertäminen on ollut hankalaa ja viime aikoina on ollut takarivin paikkoja. Hevonen on ollut vino kaarteissa ja se kävi kiropraktikolla hoidettavana sen takia. Viimeistelyhiitissä se tosin oli samanlainen kuin ennenkin."


Kuudennessa lähdössä kilpaileva Proud Leader starttasi edellisen kerran juhannuksena ja palaa nyt tositoimiin.


"Sillä oli vähän allergista räkää ja jouduttiin kortisonilla hoitamaan. Viime aikoina se on treenannut hyvin, mutta startti näyttää sitten tositilanteen. Proud Leaderilla on ollut paksu veri ja sen takia hevonen ei suorita ihan niin kuin pitäisi", Klemola paljastaa.


Keskiviikkoillan kilpailutapahtumat Powerparkissa alkavat jo klo 17.30 ponilähdöllä.