Kokelasmeeting kaartumassa loppusuoralle

Sami Nummella on ollut vahva syyskausi Hevari.fi Kokelasmeetingissä. Forssalaisohjastaja ajoi syys-lokakuussa kolme voittoa, joista yksi tuli kuvan Notablen rattailla Jokimaalla 28.10. Kuva: Iita-Maria Ahtiainen.

Kokelasmeetingin kauden 19 osalähdöstä on ajettu 15. Sami Nummi johtaa kilpailua.

Suomen Ravivalmentajat ry on järjestänyt tänä vuonna Hevari.fi Kokelasmeeting -kilpailusarjan yhteistyössä Hevari Oy:n, Hevosurheilu-lehden ja osalähtöjä ajavien raviratojen kanssa. Hevari.fi Kokelasmeeting on tarkoitettu ensisijaisesti ammattivalmentajan palveluksessa oleville E-kokelaslisenssin haltijoille ja toissijaisesti alle 25-vuotiaille J-juniorilisenssin haltijoille. Kokelaiden ohjastamilla hevosilla on ollut etusija mahdollisessa karsinnassa.

Tähän mennessä osalähtöjä on ajettu 15 kappaletta ja kaikkiaan lähtöjä on vuoden aikana 19. Kokelasohjastajat keräävät osalähdöistä pisteitä ja pistekilpailun 12 parasta ohjastajaa pääsee mukaan Lahden Jokimaalla 29.12.2018 ajettavaan finaalilähtöön. Finaalin voittajaohjastaja palkitaan koko kilpailusarjan parhaimpana ja häntä juhlitaan virallisesti Seinäjoella 19.1.2019 järjestettävässä Ravigaalassa.

Hevari.fi Kokelasmeetingin pistekilpailun ykkössijaa pitää tällä hetkellä hallussaan Sami Nummi 108 pisteellä. Tapio Mäki-Tulokkaan tallilla työskentelevä forssalainen on ollut myös kilpailusarjan tähän mennessä voitokkain, sillä ykkössijoja on kertynyt jo yhteensä neljä. Voittoja Nummelle ovat tuoneet Burnhill's Luck, Gladstone Comery, Marlon Dee sekä Notable. Sami Nummi tulee tunnetusta raviperheestä, sillä hänen isänsä on pitkän linjan ravivalmentaja Urpo Nummi ja sisarukset niin ikään ravivalmentajina toimivat Liisa Nummi ja Jouni Nummi.

Toisena Hevari.fi Kokelasmeetingissä on Salamakypärät-kilpailussa kolmanneksi sijoittunut oppilasohjastajien EM-kakkonen Iivari Nurminen 103 pisteellä ja kolmantena lahtelainen Alexis Pyykkönen 89 pisteellä. Ennen 25.11. ajettavaa Kaustisen osalähtöä finaaliin ovat matkalla Nummen, Nurmisen ja Pyykkösen ohella Niki Finnström, Taneli Säde, Arna Ruohomäki, Kimi Pesonen, Olli-Pekka Holopainen, Antti Veteläinen, Tiia Viljanen, Sandra Kortekallio sekä Toni Ripatti. Muutoksia 12 kärjessä voi kuitenkin vielä tapahtua vielä ja lopullinen järjestys on selvillä vasta Tampereen Teivossa 11. joulukuuta ajettavan viimeisen osalähdön jälkeen.

Hevari.fi Kokelasmeetingissä on pisteitä kerännyt tänä vuonna kaikkiaan 30 kokelasohjastajaa, mikä on yli puolet kaikista kokelaslisenssin haltijoista. Kilpailusarjan pistetilanne löytyy klikkaamalla tätä linkkiä.