Koko viikonloppu kesäravitunnelmaa Kilpakorvessa

Jämsässä Kilpakorven raviradalla kilpaillaan vain kerran kesässä, mutta silloin päästellään täysipainoisesti koko viikonloppu. Odotetut kaksipäiväiset kesäravit järjestetään tulevana lauantaina ja sunnuntaina, jolloin luvassa on kahden päivän aikana 21 ravilähtöä, kaksi ponilähtöä ja kaksi koelähtöä.

Attack Diablo hallitsi viimevuotista Jämsän Äijän ajoa suvereenisti silloisen valmentajansa Ville Tonttilan ajamana. Kuva Miika Lähdeniemi

Raviradalla noin 25 hevosen tallia pitävä Tero E. Mäenpää odottaa jo innolla tulevaa viikonloppua. Hän vastaa apujoukkoineen kaviouran kunnossapidosta, mutta kiirettä pitää myös starttirintamalla.

”Meillä on koelähdöt mukaan lukien neljätoista hevosta tulessa viikonlopun aikana”, Mäenpää kertoo. ”Ilmoittelin nyt kaikki kynnelle kykenevät, kun kotiradalla ajetaan. Moni on kysellyt valjastuspaikkaa meidän tallista, mutta nyt kun omia on näin paljon, on joutunut vähän ei-oota myymään.”

Savolaislähtöinen Mäenpää muutti Jämsän Kilpakorpeen juhannuksen tienoilla kaksi vuotta sitten, kun hän osti Heikki Torviselta ravitallin. Mäenpää on viihtynyt Jämsässä hyvin, ja kotiradan ainoa raviviikonloppu on vuoden kohokohtia kaikille.
”Lauantaina starttaavista Aarian Esteri on asiallinen aloittelija ja Mootsartti tulee hyvässä kunnossa pikku breikiltä. Sunnuntaina ainakin Stone Capes Liz on hyvässä iskussa ja pystyy pärjäämään, jos juoksu onnistuu”, Mäenpää vinkkaa.

Sekä lämminveristen että suomenhevosten perinteiset Jämsän Äijän ajot ajetaan sunnuntain raveissa. Molemmissa lähdöissä on muhkea 4000 euron ykköspalkinto ja mahdollisesta rataennätyksestä maksetaan vielä tuhat euroa extraa. Viime vuonna Turoveli meni suomenhevosten kisassa rataennätyksen 23,8. Lämminveristen rataennätys on 13,2.

Lämminveristen Jämsän Äijän ajossa on viime vuoden voittoaan puolustamassa Attack Diablo, joka on noussut hurjaan iskuun ja voitti kesäkuussa Killerin Eliitin. Suomenhevosten lähdössä on monta kuninkuusravitason menijää, mm. Camri ja Hullumies sekä kovat kilparuunat Siirin Älli ja Tee Wee Paroni.

Perheen pienempien viihtyvyyden Jämsän kesäraveissa takaavat leikkipaikan lisäksi keppihevoskilpailu ja -esterata sekä aasiratsastus.

Lauantain ensimmäinen lähtö starttaa klo 13 ja sunnuntain ravit alkavat ponilähdöllä 13. Sunnuntain ensimmäinen ravilähtö on vuorossa klo 14.10.

Jämsän ravien mainosvideo