Kukkosen tamma viimeistä kertaa kotiradalla

Savonlinnan Hannolanpennossa järjestetään lauantai-iltana tunnelmalliset kesäravit. Savonlinnan raveihin on viime vuosina pelattu myös totoa, ja rata on nostanut profiiliaan.

Kaksi kertaa kuningatarkilpailussakin mukana ollut Tuli-Karkelo on kantavana Camrista, mutta kilpailee vielä lauantai-iltana kotiradallaan Savonlinnan Hannolanpellossa. Kuva: Anu Leppänen

"Meillä on tätä nykyä oikein hieno rata, vetää vertoja monelle kesäradalle", Itä-Savon Hevosystäväinseuran puheenjohtaja Tapio Kukkonen myhäilee. "Viime vuonna kallistettiin kaarteita ja täksi kesäksi on uusittu radan pintaa. Tupamäen Risto sanoi jo viime vuonna, että täällä voisi laskea ilman kenkiä kaikilla hevosilla."


Tapio Kukkosella on kesäravien järjestämisen ohella lauantai-iltana myös kilvanajoa. Hän ilmoitti suomenhevosten ykkössarjaan peräti kolme valmennettavaansa, joista Kukkonen itse ohjastaa siitosuralla siirtymässä olevaa Tuli-Karkeloa. Tallikavereista Vennelmon Varmaa ohjastaa Sami Vehviläinen ja Setelisottiisia Janne Manninen.


"Tuli-Karkelo todettiin Camrista kantavaksi viime sunnuntaina. Viimeisiä kertoja ajellaan kilpaa ennen kuin käydään mammailemaan", Kukkonen sanoo. "Vennelmon Varmalla on perusmatkalta hyvä sauma johtaa lähtöä aika pitkään. Pätkänopeudessa se ei oikein pärjää, joten ei ole muuta vaihtoehtoa kuin vetää koko matka kovaa ja yrittää karkuun takamatkan vastustajilta."


”Tällainen tapahtuma kun on vain kerran kesässä ja yleisöä on se tuhat henkeä, niin onhan tunnelma hieno”, Kukkonen tunnelmoi.


Elokuun illassa Savonlinnassa ajetaan kymmenen ravilähdön lisäksi ponilähtö, joka starttaa klo 16.50. Ensimmäinen totoravilähtö ajetaan klo 17.36.

Lisätietoja Savonlinnan raveista: Itä-Savon Hevosystäväinseuran puheenjohtaja Tapio Kukkonen, puh. 050 433 6933