KUNINKUUSRAVIEN LAUANTAIN LÄHTÖLISTAT ON JULKAISTU

Sävel-Taika kuva: Anu Leppänen

Lahden Jokimaalla 2.-4. elokuuta järjestettävien Kuninkuusravien kilpailullinen anti alkaa valmistua, kun perjantain iltapäiväravien sekä lauantaipäivän lähtölistat on julkaistu. Päälähtöjen osalta lähtölistat valmistuvat sen jälkeen, kun niiden lähtöradat on arvottu lauantain TotoTV-lähetyksessä.

Kuninkuusravit käynnistyvät tänä vuonna perjantaina 2.8. kello 14 alkavilla iltapäiväraveilla. Viikonlopun tunnelmaan pääsee virittäytymään kahdeksalla lähdöllä, joiden joukossa on muun muassa lämminveristen avoin montélähtö sekä suomenhevostammojen tasoitusajo, jossa on mukana useampikin kuningatarkilpailusta paikkaa kärkkynyt hevonen.

Perjantaina päivän päättää kello 17.30 käynnistyvä suomenhevosvarsojen huutokauppa. Myytävänä on 18 toinen toistaan kovasukuisempaa varsaa, joista 12 on kaksivuotiaita ja kuusi kolmevuotiaita.

Lauantaina ajetaan peräti 14 lähtöä, sekä päivän kello 10.15 aloittava ponien montén SM-finaali. Ponilähdön jälkeen kello 10.30 nähdään mielenkiintoinen lähtö, kun tuulennopeat suomenhevoset kohtaavat 600 metrin Speed Racen merkeissä. Yhdeksän hevosen lähdössä juostaan kolme kolmen hevosen välierää, joista voittajat etenevät finaaliin.

Varsinaiset ravilähdöt starttaavat perinteisesti suomenhevosten montén SM-finaalilla. Alkupään mielenkiintoisimpia lähtöjä on myös nelivuotiaiden suomenhevosten Pikkuprinssi, jossa 11 valjakkoa lähtevät haastamaan peräti 10 voittoa putkeen ottanutta ikäluokkatähti Parvelan Retua.

Ensimmäiset kuningatar- ja kuninkuuskilpailujen osalähdöt juostaan 11. ja 12. lähtöinä klo 16.40 ja klo 17.15. Pääkilpailujen lähtörata-arvonta suoritetaan lauantaina 27.7. ja se esitetään klo 18 alkavassa Joensuun Ravilauantain TotoTV-lähetyksessä. Ravit ajetaan samana päivänä kilpailtavasta Ravifutiksen SM-turnauksesta johtuen iltaraveina.

Kuninkuusravien sunnuntain lähtölistat valmistuvat perjantaina 26.7.

Kuninkuusravien perjantain lähtölistat >

Varsahuutokaupassa myytävät varsat >

Kuninkuusravien lauantain lähtölistat >