Kuninkuusravien liikenteen ja pysäköinnin muistilista – Nonstop-busseissa käy vain käteinen raha!

Henkilöautoilla ei pääse raviradalle ilman erillistä kulkulupaa, mutta nonstop-bussit kuljettavat kansaa raveihin kymmentä eri reittiä sekä kaikilta etäpaikoitusalueilta.

Yhteensä liikennöiviä busseja on noin 50, ja niin suureen määrään ei ole mahdollista saada maksupäätteitä. Näin busseissa kelpaa vain käteinen raha.


Bussien lisäksi radalle pääsee vain taksilla, kaksipyöräisillä kulkuvälineillä tai kävellen. Bussit jättävät matkustajat pääportille radan pohjoispäässä, takseilla on oma reitti eteläiselle sisäänkäynnille. Eteläpäästä löytyy myös kaksipyöräisten ja pitkän matkan bussien paikoitusalue.


Vilkkaimmin liikennöidyille reiteille tulee pieniä liikennejärjestelyjä kuten alennettuja nopeusrajoituksia, jotka hidastavat jonkin verran muidenkin kuin kuninkuusraveihin tulevien liikkumista.


-Jos mahdollista, liikkumista Alakorkalossa kannattaa vilkkaimmin liikennöityinä aikoina 9-12 välttää, liikennejärjestelyistä vastaava Esko Nevala neuvoo.

Kiireettömästi matkaan

Kaupungin ulkopuolelta saapuville ravivieraille on varattu paikoitustilaa 4000 autolle, mutta suurempikaan automäärä ei yllätä järjestäjiä.


-Siltä varalta löytyy varasuunnitelmat A, B, C, ja D, joten kaikki saadaan kyllä mahtumaan, Esko Nevala lupaa.
Etelästä kuninkuusraveihin tuleville on useampi etäpaikoitusalue, jotka avataan ja täytetään yksi kerrallaan nonstop-kuljetusten sujuvuuden takaamiseksi. Ravivieraat ohjataan nelostieltä kulloinkin täytettävänä olevalle alueelle muutama kilometri ennen Rovaniemeä.


Tervolan kohdalla noin 70 kilometriä ennen Rovaniemeä on käynnissä pinnoitustyö, joka aiheuttaa jonoutumista ja hidastaa kuninkuusraviliikennettä jonkin verran. Esko Nevala suosittelee ottamaan sen aikataulujen suunnittelussa huomioon.


-Kuninkuusravit on niin hieno tapahtuma, että sinne kannattaa lähteä ilman kiirettä. Väljä aikataulu ja tunti pelivaraa molempiin päihin niin hyvä tulee!
​​​​​​​