Lämminveriset pääosassa Lieksan tiistairaveissa

Lieksan ravikausi jatkuu tiistaina tasokkailla kilvanajoilla. Kun edellisissä Lieksan raveissa suurimmat rahat jaettiin suomenhevosille, tällä kertaa on lämminveristen vuoro. Päivän päälähtö on Esko Vaakanaisen Muistoajo, jonka voittaja kuittaa peräti 4000 euroa.


Minna Piironen on tottunut menestymään. Lieksassa hänen tallinsa Minto’s Daisy Starilta odotetaan taas paljon. Kuva: Anu Leppänen

Lähtö on tasoitusajo, jossa oriit ja ruunat lähtevät 20 metriä tammojen takaa. Kisan selvä ennakkosuosikki on nurmeslaisen Minna Piirosen menestystamma Minto’s Daisy Star, joka pyrkii hyödyntämään etumatkansa. Minto’s Daisy Star on menestynyt tällä kaudella kovissa lähdöissä, ja alkukesästä se mm. otti kaksi T76-voittoa putkeen.


”Hienotasoinen kisa”, raviradan puheenjohtaja Timo Ryynänen kiteyttää. ”Matka on keskipitkä eli 2600 metriä, mikä tuo aina oman värinsä kilpailuun. Kaikkiaan raveista tuli mielestämme oikein hyvät. Itseäni ilahduttaa esimerkiksi se, että suomenhevosten aitoon alasarjaan tuli 14 hevosta.”


Lieksan ravit alkavat tiistaina kello 18, mutta jo kello 17.30 alkaen ohjelmassa on kaksi ponilähtöä.


Lisätietoja: Pielisjärven Hevosystäväinseura ry:n puheenjohtaja Timo Ryynänen 0400 378 633.

Esko Vaakanainen toimi Lieksan raveja pyörittävän Pielisjärven Hevosystäväinseuran sihteerinä peräti 35 vuotta. Tiistain päälähtö on nimetty hänen muistoajokseen. Kuva: Ville Toivonen