Lauantain E3-finaalissa on mukana kaksi suomalaista tammaa

E3 on Ruotsissa ajettava ennakkomaksullinen kilpailu 3-vuotiaille eurooppalaisille hevosille. Tämän vuoden tammojen finaalissa juoksee lauantaina 30.6. kaksi suomalaista hevosta, Ari-Pekka Pakkasen valmentama Staro Miami ja Markku Niemisen valmentama Daze.

Santtu Raitala juhli Solvallassa -jatkuvatko juhlat E3-finaaleissa Färjestadissa?

Toinen suomalaishevosista, Firevall Stablen omistama ja Nieminen Stablen kasvattama Daze, lähtee takarivin radalta 11. Karsinnoissa Daze juoksi toisessa ulkona ja loppukaarteessa nousi kärjen rinnalle. Karsintalähtönsä kaksi ensimmäistä menivät menojaan, mutta tamma piti kolmanneksi raskaissa olosuhteissa.

Färjestadissa ajettaviin finaaleihin Markku Nieminen lähtee huonohkosta lähtöpaikasta huolimatta varovaisen toiveikkaana.
-Kyllä täytyy olla hyvillä mielin, Daze hoiti homman karsinnoissa hyvin ja on ollut ihan normaali treeneissä, Nieminen kertoo. -Lähtöpaikka on kuitenkin aika huono ja sieltä olisi voitto yllätys. Santtuun on kuitenkin luottoa.

Dazea ohjastaa tuttuun tyyliin Santtu Raitala, joka myös vähän harmittelee lähtöpaikkaa.
-Kyllä on näitä kovimpia vastaan vaikea lähteä tuolta ajamaan. Hevonen oli kuitenkin karsinnoissa erinomainen, vaikka rata oli todella raskas.

Toinen suomalaistoivoista on Tixi in Car Oy:n omistama ja Staffan B Nilssonin kasvattama Staro Miami. Staro Miamia valmentaa Ari-Pekka Pakkanen ja ohjastaa luottokuski Mika Forss. Staro Miami starttaa eturivistä radalta 7. Staro Miami oli karsintansa suosikki, mutta se taipui keulapaikalta kolmanneksi.

-Karsinta oli pieni pettymys, vaikka hevonen tuli loppuun kuitenkin hyvin. Staro Miami on ollut nyt treeneissä hyvän tuntuinen ja tammojen finaali on aika tasainen lähtö, Ari-Pekka Pakkanen pohtii. -Karsinnoissa oli niin erilaisia olosuhteita eri karsintalähdöissä, että on vaikea arvioida oikeita tasoeroja hevosten välillä.

Pakkanen luottaa suojattiinsa hiukan huonon lähtöpaikankin kanssa.
-Kokeillaan nyt finaalissa jenkkikärryjä, se ei ole niistä aiemmin juossut, Pakkanen kertoo. -Tuuriahan siinä tarvitaan mutta lähtö on niin tasainen että mielestäni kuka vain voi sen voittaa.

Tammojen E3-finaalin voittaja nettoaa itselleen noin 91 000 euron ykköspalkinnon.

E3 -finaalit voit seurata TotoTV:ssä osana Ruotsin lähetystä.

E3-finaali 3-v. tammoille, ryhmäajo 2140
1 Flash Am – Örjan Kihlström
2 Fragolini Am – Lars-Göran Söderberg
3 Aleppo Pine – Kenneth Haugstad
4 Twyla Face – Ulf Ohlsson
5 Luce Axe – Kaj Widell
6 No Matter – Erik Adielsson
7 Staro Miami – Mika Forss
8 Zara Kronos – Joakim Lövgren
9 Racing Brodda – Mattias Djuse
10 Loser on Loser – Björn Goop
11 Daze – Santtu Raitala
12 I’m Sailing – Anders Svanstedt
​​​​​​​