Monipuolinen GP-tapahtuma huipentaa Riihimäen kesäkauden

Riihimäen kesäravikausi huipentuu komeasti ensi sunnuntaina. Urheilullisesti kiinnostavinta antia on kesäradan kauden tärkein lähtö Riihimäki Grand Prix, joka ajetaan 5000 euron ykköspalkinnolla. Riihimäki GP ajettiin ensimmäistä kertaa jo vuonna 1972 ja kisa palasi vuonna 2013 kalenteriin hiljaiselon jälkeen. Viime vuosina se on kerännyt huippuluokan lämminveriravureita Riksuun.

Vielä kerran tänä kesänä pääsee kokemaan Riihimäen kesäravitunnelmaa! Riihimäki Grand Prix huipentaa kauden ensi sunnuntaina. Kuva: Anu Leppänen

Tämänkin vuoden GP:ssä nähdään kovien meriittien ravureita, vaikka mukana on vain kahdeksan hevosta. Urallaan 43 kertaa voittanut ikinuori Bret Boko, heinäkuussa Porissa Suurmestariksi juossut Zigge Silvio ja ykkössarjojen eliittiin kuuluva Top Of The World ovat kuumimmat suosikit. Kotiradan värejä puolustaa Jarmo Villasen silmäterä Beatboxer.


Riihimäen raviseuran puheenjohtaja Ilmari Halisella on monitahoista jännitettävää sunnuntaina, sillä hän on yksi Top Of The Worldin omistajista.


"Olen ollut mukana Riihimäki GP:tä perustamassa ja joskus on kisaa tuettukin perheen voimin, mutta nyt on ensimmäistä kertaa oma hevonen mukana", Halinen myhäilee.


"Tuohan se erityisen asetelman itselle. Ykkössarjan hevosia oli tällä kertaa vähän haastavaa löytää ja piti vähän pyydellä hyviä vastustajia. Top Of The World on tainnut viisi kertaa viimeisestä kuudesta startista juosta johtavan rinnalla ja valmentaja oli sitä mieltä, että nyt voisi olla vihdoin selkäjuoksun vuoro. Tähtäin on parin viikon päässä Suomen mestaruudessa."


Ennen kauden päätösraveja Riihimäellä ollaan positiivisin mielin, sillä edelliset viisi ravipäivää tänä kesänä ovat sujuneet myötätuulessa.


"Tänä kesänä on ollut paljon enemmän yleisöä viime vuoteen ja moneen muuhunkin kesään verrattuna, joten tyytyväisiä ollaan", Halinen iloitsee.


Lämminveristen päälähtö ei ole ainoa GP sunnuntaina, sillä myös keppihevosille järjestetään oma keppari-GP. Se ajetaan radalla klo 18.10 ennen neljännen lähdön esittelyä. Aikuisten takamatkalle ovat lupautuneet mukaan ohjastajista Arto Hammar, Jarmo Villanen sekä nuoremman polven kuskit Iivari Nurminen ja Tamara Skutnabb. Lapsille on lisäksi raveissa tarjolla talutusratsastusta, poniajelua ja kepparirata.


Riihimäki GP -ravit alkavat sunnuntaina klo 16.50 ponilähdöllä. Ensimmäinen ravilähtö starttaa klo 17.10.


Lisätietoja: Riihimäen raviseuran puheenjohtaja Ilmari Halinen, puh. 040 510 3556