MTV:n ravilähetykset uudistuvat syyskuussa

Lauantain MTV:N ravilähetyksissä pääosiin nousevat entistä enemmän hevoset ja ihmiset niiden takana.Ravien tv-lähetyksiä on tehty viime vuodet sillä tavoitteella, että ne kiinnostaisivat mahdollisimman monia. Työkaluina on käytetty visailuja ja muita viihteellisiä elementtejä. Nyt se tie on kuljettu loppuun.

- Viimeisimmästä katsojatutkimuksesta saatiin selkeä viesti, että ihmiset eivät kiinnostu raveista tv:n välityksellä. Hevoskärpäsen purema on saatava muualla, yleensä raveissa, minkä jälkeen hyvin tehdyt tv-lähetyksetkin voivat alkaa kiinnostaa, vastaava tuottaja Riku Riihilahti Yellow Film & TV:stä taustoittaa.


Jatkossa lähetykset suunnataan entistä enemmän raviharrastajille

Visailut saivat väistyä jo kesäkaudeksi, ja syyskuussa otetaan seuraava askel kohti lajin syvintä olemusta. Jokaiseen lauantailähetykseen tulee oma teemansa: ajankohtainen ja mielenkiintoinen hevonen, kuski, valmentaja, muu taustahenkilö tai ajankohtainen ilmiö.

- Lähetyksen alkuosassa teemaan tutustutaan lähtöjen lomassa talleilla tai muussa sitä tukevassa ympäristössä. Viimeisen Toto76-kohteen alla palataan studioon, seurataan ratkaisuvaiheet suorana kuten tähänkin asti ja analysoidaan päivän tapahtumat MTV Ravien asiantuntijatiimin voimin, Riihilahti esittelee.
Aloitteleviakaan raviharrastajia ei unohdeta. Kädenojennuksena heille lähetyksiin on tulossa hevosten paikannusjärjestelmä, joka kertoo graafisesti, missä mikäkin hevonen juoksee.
- Eiköhän siitä ole iloa kokeneemmillekin harrastajille. Heillekään kaikkien hevosten tunnistaminen pelkkien kuskin ajovärien perusteella ei ole kaikissa olosuhteissa helppoa, Riku Riihilahti epäilee.
MTV Maxin keskiviikkoiset Toto65-lähetykset astuvat syksyn aikana askeleen pelillisempään suuntaan. Studion vakiotiimiin liittyy vaihtuva peliasiantuntija, ja radalta on luvassa entistä enemmän pelaamista tukevaa informaatiota.
Pääasiassa MTV:n ravilähetyksissä jatkavat tutut ruutukasvot, mutta vahvistuksiakin on luvassa. Niistä ja muista yksityiskohdista tiedotetaan myöhemmin kesällä.