Parhaat kolmivuotiaat tammat Teivon Tammakriteriumissa lauantaina

Lauantaina ajetaan Teivossa Tammakriterium, johon pääsi karsinnoista mukaan 12 hevosta. Tampereen ravit alkavat kello 14.00.

Bosses Lady voitti ulkorataa pitkin Suur-Hollolan Tammahambon ja kiri ohi Even Smaller Plumin. Kuva: Lotta Kosonen / Suomen Hippos

Teivon raveissa on 11 lähtöä, joista Tammakriterium on lähtö 10. Tammakriteriumissa auton taakse asettuu myös Suur-Hollolan Tammahambon voittanut Bosses Lady. Tammaa valmentaa Tapio Perttunen, joka lähtee Tampereelle hyvillä mielin. Perttusen tallista Tammakriteriumissa kilpailee myös Ambriel.

- Voittomielellä lähdetään matkaan, Perttunen kertoo. - Hevonen on hyvällä mallilla ja treenannut hyvin. Bosses Lady pystyy voittamaan tämän lähdön.

- Tämä on todella tasainen ikäluokka, Perttunen pohtii. - Toiset kehittyy hitaammin, esimerkiksi meidän Ambriel on nyt mennyt todella paljon eteenpäin lyhyessä ajassa.

Ambrielia ohjastaa Hannu Torvinen.

- Ambrielin omistaja toivoi että Hannu ajaisi ja saatiin hyvä kuski tammalle, kommentoi Tapio Perttunen.

Toinen ikäluokan hienosti pärjänneistä tammoista on Markku Niemisen valmentama Daze. Daze jäi toiseksi karsinnassaan, mutta tämä ei huoleta Niemistä.

- Hyvillä mielin lähdemme matkaan vaikka ei karsinnassa voittoa tullutkaan.

Daze kilpaili myös Ruotsissa E3 -finaalissa, jossa se hienosti sijoittui kolmanneksi huonohkosta lähtöradasta huolimatta.

- Hevonen on palautunut hyvin reissusta, tämä on taas uusi päivä ja uusi koetus, Nieminen toteaa. - Santtu (Raitala) ajaa taas, hän on ajanut hyvin ja saa ajaa niin kauan kun tämä hevonen hänelle sopii.

Nieminen on samoilla linjoilla Perttusen kanssa ikäluokan tasaisuudesta.

- Tämä ikäluokka on tammojen puolella kokonaisuutena todella tasainen, ei ole yhtä muita parempaa, Nieminen tuumii. - Monella on mahdollisuus pärjätä.