Pesiskimpan toinen ylpeyksistä Pihtiputaalla

Pihtiputaan kesäravikausi päättyy tulevana sunnuntaina klo 13 alkavilla raveilla. Erityisellä mielenkiinnolla seurataan ravien kolmatta lähtöä eli suomenhevosten Nuorten sarjaa, jossa 2000 euron ykkösrahoja jahtaa erityisen tasokas sakki. Kotiradan Antti Ojanperän ajama Jostois paineli Rovaniemen Kuninkuusravien Pikkuprinssissä hurjan ajan ja myös Antti Tupamäen Ruopas on osoittanut lahjakkuutensa.

Pesiskimpan puuhamies Juha Puhtimäki yhdessä kimpan hevosten valmentajien kanssa. Emma Väre vastaa Carlemanin valmennuksesta ja Kevinin Tähti on valmentajaliigaa johtavan Antti Ojanperän treenissä. Kuva: Ville Toivonen

Myös Pesiskimpan omistama Kevinin Tähti lukeutuu lahjakkaisiin nelivuotiaisiin. Se on sijoittunut kahdeksassa kilpailussaan viisi kertaa kolmen parhaan joukkoon. Pesiskimppa on nykyään Joensuun Mailassa pelaavan Juha Puhtimäen alulle panema hevoskimppa, jolla on omistuksessaan Kevinin Tähden lisäksi asiallisesti menestynyt Carleman.


Pesiskimppa on täyttänyt tarkoituksensa raviurheilun ja pesäpallon yhdistävänä projektina, joka on tarjonnut matalan kynnyksen tavan lähteä hevosen kimppaomistajaksi.


"Kesä on mennyt vähä turhankin kiireessä pesäpallon kanssa, että ei ole ehtinyt raveihin oikein ollenkaan", Puhtimäki harmittelee pesäpallokauden keskellä. "Meidän omistajat ovat onneksi hienosti edustaneet meitä starteissa, mikä on itselleni tosi iso asia. Innostusta on ollut tosi hieno seurata. Intoon varmasti vaikuttaa myös se, että on pärjätty hienosti. Moni ei ole oikein ymmärtänytkään, miten hyvät hevoset on saatu meidän kimpalle."


Kevinin Tähti on haastajan roolissa tallikaveri Jostoisia vastaan, mutta pesiskimpan puuhamies odottaa mielenkiinnolla sunnuntain starttia.


"Pihtiputaalla olin viime vuonna ja oli hieno tapahtuma. Ihmiset olivat tosi innokkaita ja muutama omistajakin on sieltä suunnalta. Sunnuntaina päästään kotiradalle kisaamaan ja toivotaan, että Kevin jatkaa nousujohteista menoa", Puhtimäki päättää.


Pihtiputaalla ravataan sunnuntaina kaikkiaan yhdeksän lähtöä, koelähtö ja ponilähtö. A-ponien lähtö ajetaan klo 12.45 ja ensimmäinen ravilähtö starttaa klo 13.07.


Lisätietoja Pihtiputaan raveista: Pihtiputaan Hevosystäväinseura ry:n puheenjohtaja Martti Kuha puh. 0400 646 266