Pohjoismaiden Mestaruudet Turussa 15.-16.9.

Turussa järjestetään viikonloppuna Pohjoismaiden Mestaruudet. Lisäksi viikonlopun raveissa on paljon tekemistä koko perheelle ja sunnuntain ravit ovat Turun päivän kunniaksi ilmaisravit.

Turussa kilpaillaan tulevana viikonloppuna kylmäveristen Pohjoismaiden mestaruudesta. Mukana lauantain lähdössä on kymmenen kotimaan edustajaa ja norjalainen Tekno Jerken. Suomenhevosista kauden ansioitunein, ravikuningas Costello on saanut eturivin uloimman lähtöradan. Viime vuoden Pohjoismaiden Mestari Välähdys pääsee puolestaan kiihdyttämään matkaan numerolta kolme. Voittaja ansaitsee 30 000 euroa. Pohjoismaiden Mestaruus kilpaillaan lauantaina viimeisenä lähtönä noin klo 17.20.


Viikonlopun aikana nähdään myös muita mielenkiintoisia lähtöjä. Lauantaina juostaan L. Fabritius Memorial 5-vuotiaille lämminverisille, jossa 10 000 euron 1. palkinnosta kilpailee muun muassa SE-ori Atupem. Samassa lähdössä kilpailevat hienosti Suomessa aloittanut Tapio Mäki-Tulokkaan valmentama Chief Orlando ja kotiradan Harri Koivusen valmentama Jugador.


Lisäksi lauantaina ratkeaa kylmäveristen montén Pohjoismaiden Mestari. Montén lämminveristen Pohjoismaiden Mestaruus on luvassa sunnuntaina. Sunnuntaina juostaan myös 5-vuotiaiden tammojen Kasvattajakruunu -finaali, jossa 1. palkinto on 15 000 euroa. Kasvattajakruunun finaalissa nähdään muun muassa tammojen EM –lähtöön osallistunut Isto Kuisman valmentama Stoneisle Ocean.


Viikonlopun raveissa on paljon tekemistä lapsiperheille. Lapset voivat esimerkiksi osallistua keppihevosteluun, poniajeluun ja tehtäväradoille. Sunnuntain ravit ovat ilmaisravit, sillä ne ovat osa Turun päivää. Molempina päivinä raveihin pääsee helposti Fölin vuoroilla.


Ravit alkavat lauantaina ja sunnuntaina klo 14. Ennen sunnuntain raveja ajetaan kaksi ponilähtöä. Shetlanninponit kilpailevat klo 13 ja B-ponien 5-vuotismestaruus kilpaillaan klo 13.30.


Lue lisää tapahtumasta