PowerParkin kauden päätösravit aloittavat Derby-lauantain

Lauantaina ennen Vermon Suurta Suomalaista Derbyä ravataan jo klo 12.30 alkaen Härmän PowerParkissa. Kesäkauden viimeisiin raveihin ilmoittautui runsaasti hevosia, minkä ansiosta raveissa ajetaan kaikkiaan yksitoista lähtöä. Ponilähtö aloittaa päivän klo 12.15.

Pekka Lillbackan hevosista kuvan Wauhti on yksi lauantaina kesäkauden päätösraveissa kilpailevista. Sitä ohjastaa ja valmentaa Veli-Erkki Paavola. Kuva: Anu Leppänen

Raviradan rakentaja ja johtohahmo Pekka Lillbacka iloitseekin siitä, että PowerParkin kesäraveihin on riittänyt paljon hevosia.


”Siihen nähden varsinkin hevosia on piisannut hyvin, että usein on ollut samaan aikaan päällekkäisiä raveja. Tietysti kun kesäradat ajavat vain kesällä, päiviä on rajatusti. Meillä on koetettu antaa kilpailumahdollisuuksia”, Lillbacka sanoo.


Radan päätapahtuma on ollut kolmena juhannuksena järjestetty kansainvälinen kylmäverikilpailu Nordic King, joka jatkuu ensi vuonna. Talven aikana Suomen uusimmalla raviradalla tehdään vielä lisää rakennustöitä.


”Koetetaan saada aluetta vielä valmiimmaksi ja silloin tällöin täällä käydään ajamassa harjoitteluajoa hevosilla. Yksi rakennus on vielä vähän kesken ja haaveena olisi, että ensi kesäksi saataisiin kiinteä äänentoisto yleisöalueelle. Tallialueellahan se jo on. Sen tiimoilta tehdään talven aikana töitä”, Lillbacka suunnittelee.


Lillbackalla on lauantain raveissa jännitettävää jälleen myös hevosenomistajana, kun Warre ja Wauhti kilpailevat Toto4-kohteissa. Lisäksi koelähdössä hakee kilpailuoikeutta Lillbackan kasvatti, Norjassa syntynyt nelivuotias Weksi.


”Se on vielä vähän keskeneräinen, mutta ihan kohtalainen juoksija sen pitäisi olla. En ole vielä päättänyt, mutta voi olla, että se siirtyy muutaman startin jälkeen Suomen ulkopuolelle treeniin. Weksi on samasta emästä kuin Waksen, joka on Norjassa treenissä.”


”Wauhdin mahdollisuuksista en osaa sanoa, mutta Warru esitti viimeksi täällä PowerParkissa, että olisi nousemaan päin. Siitä on jonkinlaisia odotuksia”, Lillbacka päättää.