Ravikuningas Köppinen tähdittää Kokemäen kauden avausta

Kokemäen kesäkauden avausraveihin saapuu ensi sunnuntaina poikkeuksellisen kovia ravureita. Perinteikkään Vilperi-ajon voitosta kamppailevat nimittäin kaksinkertainen ravikuningas Köppinen, tammahuippuihin kuuluva Akaasia, Sastamalan nouseva ori Tulinko ja monta muuta.
Köppinen juoksee Kokemäellä toista kertaa urallaan. Kuva: Anu Leppänen

15-vuotias Köppinen juoksee viimeistä kilpailukauttaan ennen kuin vuodenvaihteessa kilpailuoikeus päättyy. ”Köpä” juoksi ravikuninkaaksi Porissa kesällä 2014 ja uusi kuninkaan tittelinsä viime vuonna Vermon Kuninkuusraveissa. Kokemäelle se saapuu nyt toista kertaa.


”Hyvillä mielin tullaan Kokemäelle, sillä Köpällä on kondis mallillaan. Niin hyvältä se tuntuu, että olen pettynyt, jos se ei taistele ihan voitosta”, omistaja-valmentaja Jyrki Korhonen myhäilee.


Köppisen vakio-ohjastaja Ari Moilanen ajaa sunnuntaina Jyväskylässä, joten Kokemäellä Köpän kyytiin hyppää Kari Rosimo.


”Perhe oli sitä mieltä, että olisin voinut ajaa itsekin. Loppuvuonna varmaan vielä ajankin kilpaa Köpällä, mutta nyt kun tämä alkukausi on mennyt mollivoittoisesti, koetetaan saada hyvää fiilistä niin hevoseen kuin taustajoukkoihinkin”, Korhonen naurahtaa.


Siellä missä puhutaan Kokemäen kesäraveista, mainitaan myös grillikanat. Kokemäen bravuuriksi muodostunutta herkkua on jälleen tarjolla.


”Niille jotka eivät kanasta välitä, on tarjolla muun muassa hernekeittoa katsomoravintolassa. Se tehdään paikan päällä ja onkin monen suosikki”, Sataravin puheenjohtaja Meri Elomaa vinkkaa.


Kokemäen ravit alkavat ponilähdöllä sunnuntaina 20.5. klo 13.20. Ensimmäinen ravilähtö starttaa klo 14.07. Kausi jatkuu suomenhevosraveilla sunnuntaina 10. kesäkuuta ja huipentuu juhannukseen, jolloin Kokemäellä ravataan molempina juhannuspäivinä.