Ravikuningas Köppisen kenraaliharjoitus Riihimäellä

Riihimäen sunnuntairavien ehdoton tähtivieras on kaksinkertainen ravikuningas Köppinen. Se tekee kenraaliharjoituksen eli viimeisen starttinsa ennen Rovaniemen kuninkuusraveja, jotka ajetaan 28.-29. heinäkuuta. Riihimäellä "Köpällä" on vain viisi vastustajaa, joten siltä odotetaan ravien neljännessä lähdössä vain voittoa.

Köppinen juoksi toista kertaa ravikuninkaaksi Vermossa viime kesänä ja puolustaa titteliään ensi viikon lopussa Rovaniemellä. Viimeistelystarttinsa se juoksee Riihimäellä. Kuva Anu Leppänen


Köppinen voitti ravikuninkuuden Porissa vuonna 2014 ja uusi tittelinsä viime kesänä kotiradallaan Vermossa. Tuorein startti keskiviikkona kotiradalla päättyi myös voittoon, joten 15-vuotiaan oriin kuntokäyrä on oikeaan aikaan nousussa.


"Valmistaudutaan samalla tavalla kuin viime vuonna, silloinkin käytiin Riksussa ajamassa yksi lähtö viikkoa ennen kunkkareita. Näistä Köpä saa lisää itseluottamusta. Hevonen on tosi hyvällä mielellä ja luottavaisena lähdetään myös Rovaniemelle, vaikka suosikin paineet ovat muilla", omistaja-valmentaja Jyrki Korhonen summaa.


Ari Moilasen ajaman Köppisen kovimmat haastajat Riksussa ovat myös 15-vuotiaita kokeneita kehäkettuja, Jylhätuli ja Topper. Lähtö aloittaa Toto5-pelin, jota pelataan aina päivän pääraveihin. Riihimäellä on siis sunnuntaina päivän ykkösravit, jotka alkavat ponilähdöllä klo 15.50.


Yksi sunnuntain kohokohdista on myös huippuvalmentaja Timo Nurmoksen oppilasohjastajamestari-lähtö, jossa ohjastajina toimivat nuoret tulevaisuuden lupaukset. Yksi heistä on riihimäkeläinen Sakari Talikka, joka ajaa lähdössä kotiradan hevosta Exclusive Koksia. Se aiheutti muutama viikko sitten jättiyllätyksen pelaajille, kun rutisti Vermossa T65-lähdön voittoon.


Torniolaislähtöinen Timo Nurmos on Ruotsissa vaikuttava menestynyt ravivalmentaja, jonka treenaama Readly Express voitti tammikuussa Pariisissa maailman kovimmaksi ravilähdöksi sanotun Prix d'Ameriquen. Nurmos on kokelaslähdön suojelija, ja oppilasohjastajamestari saa kiertopalkintona toisen legendan John Campbellin ajokypärän. Lähtö on illan kahdeksas.


Lisätietoja Riihimäen raveista: Riihimäen raviseuran puheenjohtaja Ilmari Halinen, puh. 040 510 3556