Raviliiga 2013-2016: Olivia on Raviliigan voittaja

Kiitos Raviliiga-taipaleesta Olivia!
Lahden joukkueen Stone Capes Olive eli Olivia voittaa Raviliiga 2013:n.

Aakkosjärjestyksessä viimeisimpänä esitellään Raviliiga 2013:n Lahden edustaja Stone Capes Olive eli Olivia. Jokimaan huipputamma on myös koko 2013 alkaneen Raviliigan voittaja! Voittaja ratkeaa uran voittosumman mukaan, ja Stone Capes Oliven lukemiin (34 775 €) muut eivät ole yltäneet.

Jokimaan porukalla onkin mieluisa edustustehtävä kotikaupungissaan 21. tammikuuta. Raviliigan voittaja nimittäin palkitaan juhlavasti ravigaalassa, joka järjestetään Lahden Sibelius-talossa. Juhlapäivä alkaa Jokimaan T76-raveilla, joten Olivian värit ovat varmasti vahvasti esillä, vaikka itse Raviliiga-projekti on jo siinä vaiheessa päättynyt.

Moninkertaisen suurkilpailufinalistin parhaita saavutuksia ovat olleet mm. Kasvattajakruunun kolmonen, viides sija ikäluokan pääkilpailuissa Kriteriumissa ja Tammakriteriumissa. Olivian kirikykyä voi ihastella vaikka tässä Tammakriteriumin karsintajuoksussa.

Kuvassa Olivia on juuri ostettu Ypäjän huutokaupasta syyskuussa 2013. Hevosen suupielessä valmentaja Tommi Kylliäinen ja ympärillä myös kasvattajat Saku Mikkola ja Markku Punkari.

Raviliiga on ollut raviratojen vetämä projekti ja Jokimaan ravikeskuksen opintovapaalla oleva toiminnanjohtaja Tomi Himanka on nähnyt matkan varrella projektin tuomat hyödyt. Itse asiassa kyseessä on ollut reilut kolme vuotta kestänyt markkinointikampanja.

"Hyvätkin markkinointitempaukset tahtovat usein jäädä yhteen kertaan, mutta Raviliigan myötä ihmiset ovat olleet mukana pidempään. Sitoutuminen on ollut koko hommassa paras juttu. Moni innostui seuraamaan Olivian vaiheita hyvinkin tarkkaan", Himanka summaa.

Himanka jakaa myös kiitosta Oliviaa valmentaneelle Tommi Kylliäiselle, jonka talli sijaitsee Jokimaan raviradalla. Raviliigan viimeiset kuukaudet Olivia on tosin viettänyt Paula Stenbergin luona kuntoutuksessa loukattuan jalkansa.

"Krediitit valmentajalle siitä, että hän kilpailutti tammaa taitavasti ja onnistui oikeissa paikoissa. Lisäksi Olivia on ollut vähän kuin mannekiini, jota on usein käyty tervehtimässä vieraiden kanssa tallilla. Totta kai harmittaa loppuvaiheen loukkaantuminen, mutta sekin puoli kuuluu tähän lajiin."

Alla olevalla videolla kimpanvetäjä Johanna Heinonen kertoo ajatuksiaan projektista. Videolla nähdään mm. Olivia vesikävelyllä!

Muista myös käydä täällä rekisteröitymässä Ravimaailman käyttäjäksi, osallistut samalla Prix d'Amerique-matkan arvontaan.

Teksti: Kaviomedia Oy / Miika Lähdeniemi

Kuvat: Jokimaan Raviliiga