Ravimaailman Neymar jatkaa kisoja sunnuntaina Haapajärvellä

Brasilian tähtijalkapalloilija Neymarin MM-kisat päättyivät puolivälieriin, mutta nelijalkaisella kaimalla kisakausi jatkuu. Piirit ja mammonat ovat toki pienempiä, sillä hevos-Neymar on erikoistunut viime viikkoina kesäraveihin. Sillä on plakkarissa voitot jo Suonenjoen ja Halsuan kesäraveista.

Sami Mykkäsen ajama ja valmentama Neymar on saanut nimensä maailmankuulun jalkapalloilijan mukaan. Kuva Miika Lähdeniemi

Ensi sunnuntaina Neymar saapuu Haapajärvelle, jossa järjestetään kesäkauden ainoat ravit klo 16 alkaen. Suurimmat setelit eli 2000 euroa jaetaan Nuorten sarjassa, jossa Neymar kohtaa mm. keväällä kaksi kovaa debyyttistarttia tehneen Little Blue Angelin.


"Neymar lähtee aika hyvin liikkeelle ja tuurilla voisi päästä kovimman vastustajan taakse, mistä voisi roikkua aika pitkälle. Neymarilla on ollut vähän haasteita kaarteissa Suonenjoen ja Halsuan kaltaisilla radoilla, mutta suoria se on pistellyt hyvää vauhtia. Viimeksi se lopetti 12,9-vauhtia, mikä on kunnon kyytiä Halsualle", Neymarin ohjastaja-valmentaja Sami Mykkänen kommentoi.


Mykkänen päätti muutama vuosi sitten alkaa antaa kasvattihevosilleen nimiä jalkapalloilijoiden mukaan. Ensin syntyi Neymar, mutta sen pikkusisko Martha Da Silvalla oli huonoa tuuria ja se jouduttiin lopettamaan yksivuotiaana jalkavamman takia. Toistaiseksi kasvatit ovat olleet pelkästään lämminverisiä.


"Jos suomenhevoskasvatteja syntyy, Paatelaiset sun muut on mietitty valmiiksi. Olisin itse asiassa jo astuttanut Enterin Valpurin, mutta sillä rupesikin palaset loksahtamaan kohdalleen. Olemme emännän kanssa molemmat joskus pelanneet jalkapalloa ja sitä tulee seurattua, siitä tämä idea varmaan tuli", Sami Mykkänen naurahtaa.
Haapajärvellä kilpailee myös mainittu Enterin Valpuri, joka jatkaa siitosuran sijaan kilpailemista ja starttaa ravien ensimmäisessä lähdössä.


"Se on aika hyvällä mallilla ja pitäis olla liki siinä lähdössä", Mykkänen vinkkaa. "Aiemmin tuntui, ettei se ravaa kunnolla. Sitä treenattiin talvella tosi paljon ja nyt uittamisen myötä siitä on tullut parempi. Muutama viikko sitten sävel alkoi löytyä ja maanantaina ajettiin Vieremällä vielä 1.40-vauhtinen tuplahiitti ja sen päälle yksi kierros 1.33-vauhtia", Mykkänen raportoi.


Haapajärven raveissa ajetaan kahden ponilähdön ja yhden koelähdön jälkeen yhdeksän totoravilähtöä. Ensimmäinen ponilähtö ajetaan sunnuntaina klo 15.40 ja ensimmäinen ravilähtö klo 16.07.

Lisätietoja Haapajärven raveista: Haapajärven Ravi ry:n puheenjohtaja Erkki Saarela, puh. 040 779 0847