Riihimäen spesialistit jälleen vauhdissa sunnuntaina

Riihimäen ravikauden viidennet kisat juostaan tulevana sunnuntaina. Kotiradan tuttu parivaljakko Beatboxer ja Jarmo Villanen ovat tänä kesänä satsanneet yksinomaan kotiradan kisoihin, sillä "Paavo" on kilpaillut kaikissa Riksun raveissa. Tämäkään kerta ei tee poikkeusta.

Jarmo Villanen pääsi tuulettamaan voittoa kesäkuun alun Riihimäen raveissa. Jarmo ja Beatboxer eli ”Paavo Villanen” jatkavat kisoja kotiradallaan sunnuntaina. Kuva: Anu Leppänen

Sunnuntaina Janakkalan ruuna saa vastaansa mm. Run For Royaltyn, joka voitti viime syksynä 3-vuotiaiden lämminveriravureiden suurimman kilpailun Kriteriumin. Myös MAS Archielta löytyy kovia näyttöjä.


"Makeeta, miten hyviä hevosia Riksun raveissa nykyään pyörii", Jarmo Villanen kiittelee. "Paavo on tehnyt tänä kesänä ihan hyviä juoksuja, mutta ihan viimeinen terävyys ei ole vielä sellainen mitä voisi olla. Aiempina kesinä on käyty paljon Vermossa, mutta nyt kun kotiradalla on ollut sopivia lähtöjä, on keskitytty näihin. Niin on helpompaa hevoselle ja miehelle, kun ravit ovat harrastus ja töissä käydään muualla.”


Beatboxerilla on Riihimäen raviradan keskikentällä oma nimikkopaikkansa, nimittäin "Paavon" logoilla varustettu vanha tuomaritorni.


"En ole ehtinyt olemaan raviseuran talkoissa mukana ja halusin sponsoroida jollain lailla. Seuran porukalta tuli sitten tällainen idea, että tehdään siitä Beatboxer-torni", Villanen kertoo.


Sunnuntaita varten Villanen on kysynyt luvan kypäräkameran käyttöön, joten Beatboxerin seuraajille sosiaalisessa mediassa on luvassa tunnelmia suoraan kilpakärryiltä.


"Kokeillaan saada Riksun hieno fiilis ikuistettua. Ainakin omasta näkökulmasta nämä ovat siisteimpiä raveja, kun porukkaa on paljon ja kannustajia mukana. Kun Paavo voitti kesäkuun raveissa, se oli yksi hienoimmista kokemuksista", Villanen lisää.


Beatboxerin ja kumppaneiden lähtö on sunnuntain ravien seitsemäs ja ajetaan klo 18.15. Kymmenen totoravilähdön ravit alkavat ponilähdöllä klo 15.50. Perheen pienemmille on raveissa keppihevosrata.


Lisätietoja Riihimäen raveista: Riihimäen raviseuran puheenjohtaja Ilmari Halinen, puh. 040 510 3556