Rovaniemi valmistautuu ottamaan vastaan yli 50 000 kuninkuusravivierasta

Ravivuoden huipentava Kuninkuusravit palaa 14 vuoden tauon jälkeen Rovaniemen Mäntyvaaraan 28.-29. heinäkuuta.

Tältä tulevien Rovaniemen kuninkuusravien areena näyttää ylhäältä päin. Kuva: Petri Hietala

Rovaniemen edelliset, vuoden 2004 kuninkuusravit jäivät monelle mieleen yksinä kaikkien aikojen parhaista. Rataa reunustava amfiteatterimainen katsomo tarjosi kaikille istumapaikan ja esteettömän näkyvyyden radalle. Lisäksi sää suosi ja järjestelyt toimivat saumattomasti.

Niinpä yleisömäärän odotetaan ylittävän tänä vuonna vuoden 2004 määrän, joka oli vajaat 48 000.
- Odotamme kahtena päivänä yhteensä vähintään 55 000:ttä katsojaa, mutta pystymme palvelemaan ongelmitta yli 60 000 henkeäkin, Rovaniemen Ravirata Oy:n puheenjohtaja Matti Rajaharju lupaa.

Mäntyvaaran sopivuus suurtapahtumien areenaksi tiedostetaan yli lajirajojen. Radalla järjestetään vuosittain Arctic Lapland Rally ja vuonna 2020 maailman suurin viestisuunnistuskilpailu Jukolan Viesti!

- Edellisistä kuninkuusraveista istumakatsomoita on jatkettu molemmissa päädyissä nurmialueiksi, joilla voi viettää vaikka piknikiä omalla viltillä, markkinointi- ja viestintäryhmän vetäjä Tommi Hinno vihjaa.

Muutenkin Mäntyvaara on kokenut Kuninkuusraveja varten melkoisen kasvojenkohotuksen. Kaviouraa reunustava aita on uusittu, tallialueelle on rakennettu 40 uutta karsinallista valjastuskatoksia ja paikkoja on kunnostettu kautta linjan.

- Suuri kiitos talkooväelle, josta 10-15 hengen ydinporukka on paiskinut töitä koko kesän. Ilman heitä ei Kuninkuusraveja voisi järjestää, Matti Rajaharju kiittää.

Rovaniemen kuninkuusravien suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Majoitusta löytyy vielä

Kuninkuusravit järjestetään joka vuosi eri radalla, ja jokainen järjestäjä antaa tapahtumalle vuorollaan oman mausteensa. Rovaniemellä se on luonnollisesti lappilaisuus. Ravintolapuolen kumppanit loihtivat paikallisista raaka-aineista makumaailman, jollaiseen ei Kuninkuusraveissa ole totuttu. Isossa roolissa ovat poro ja tunturikalat.

- Myös aivan uudenlaista ohjelmaa on luvassa. Kun pohjoisessa ollaan, yksi elementti on heinäkuussakin lumi, Tommi Hinno paljastaa.

Kuninkuusravien suuruusluokan tapahtuma täyttää luonnollisesti majoituspaikat pitkälle Rovaniemen ulkopuolellekin, mutta toistaiseksi hotellimajoitustakin vielä löytyy. Lisäksi on tarjolla erikokoisia loma ja yksityisasuntoja sekä asuntolamajoitusta. Myös camping-alueilta löytyy vielä tilaa.

Edullista asuntolamajoitusta löytyy vielä runsaasti. Kahden hengen huone kahdeksi yöksi aamiaisilla nonstop-bussireitin varrelta maksaa 345 euroa.

Rovaniemen hotellit täyttyvät kuninkuusraviviikonlopuksi vauhdilla, mutta toistaiseksi niistäkin löytyy vielä tilaa. Edullisimmillaan kahden hengen huoneen saa kahdeksi yöksi 464 eurolla.

Hotellimajoituksen rinnalle tuli tällä viikolla myyntiin majoitusta opiskelija-asuntoloista osoitteista Väinämöisentie 48 ja Perähuhdantie 2. Molemmista pääsee kätevästi raveihin nonstop-busseilla, joiden reitin varrella ne sijaitsevat.

Majoitustiedustelut ja -varaukset:

Lapin Lomamatkat
http://varaa.lapinlomamatkat.com/
p. 016 310 911 / 0400 436 049
e-mail: info@lapinlomamatkat.com