Ruotsalainen El Mago Pellini voittoon Seinäjoki-racessa, Pitch Commandille montén SE

Vappuaattona Seinäjoella nähtiin huippuraviurheilua ja kansainvälisen ravikevään avaus Suomessa. Iltapäivän päälähdön Seinäjoki-racen voittoon räväytti nuoren Adrian Kolgjinin ajama ruotsalainen El Mago Pellini, joka vei 60 000 euron palkintopotin. Hevosta valmentaa ohjastajan isä Lutfi Kolgjini, jonka talliin meni kilpailun voitto myös viime vuonna. Seinäjoen lauantain avauslähdössä Pitch Command murskasi montén SE:n ja teki uuden rataennätyksen tuloksellaan 11,6a/1600m.

Viime kesänä Pohjois-Ruotsin Bodenin suurlähdössä Norbottens Stora Prisissä juhlinut ja talven Ranskan kovissa talvimeetingin lähdöissä rutinoitunut El Mago Pellini matkasi kärjen takana toisella radalla. Maalisuoralla 7-vuotias ori iski terävästi takaa nousseiden tavoittamattomiin. El Mago Pellini teki tuloksen 12,1a/2100m ja ansaitsi 60 000 euron palkinnon.

"Tämä oli ensimmäinen kerta, kun ajoin Suomessa kilpaa. Matka on ollut mukava, ja etenkin nyt on todella hauskaa kun hevonen voitti. El Mago Pellinin kapasiteetti on kovempi kuin viime vuonna täällä Tuomas Korvenojan ajamana voittaneen tallikaveri Quick Fixin. Se on hurjan nopea, mutta tämä on jaksavampi ja pystyy koviin suorituksiin mailia pidemmillä matkoilla", 23-vuotias kuskilupaus Adrian Kolgjini kuvaili.

Mika Forss kiritti ruotsalaisen Ed Youn kakkoseksi ja kolmanneksi nousi ahtaasti kiriväylille hakeutunut italialainen Ringostarr Treb. Suomalaishevosista paras oli Twigs Voici, joka sijoittui kuudenneksi. Bret Boko johti joukkoa, mutta taipui lopussa hännille.

"Ruuna ei ollut tänään oma itsensä ja väsähti. En osaa vielä sanoa, mikä meni pieleen", ohjastaja Ari Moilanen harmitteli.

Seinäjoen vappuaaton ravien ensimmäisessä lähdössä nähtiin komea esitys, kun Viivi Mattinen ratsasti kotiradan Pitch Commandin ylivoimavoittoon. Voittotulos 11,6a/1600m montéssa on sekä uusi Suomen ennätys että Seinäjoen rataennätys. Myöhemmin myös Victory Bonsai juoksi saman tuloksen kärrylähdössä kirittyään Hopeadivisioonan voittoon.

Kylmäveritähti Månprinsen A.M. hallitsi johtopaikalla päivän kovinta kylmäverilähtöä. Suomenhevosista parhaiten tsemppasi Tuikun Poju, joka oli kakkonen ennen Siirin Älliä. Ruotsalaisvoittajan taustajoukot kertoivat voittajaseremonioissa tähtäävänsä juhannuksena Härmässä ravattavaan uuteen suurkilpailuun Nordic Kingiin.

Månprinsen A.M.

Vappuravien tunnelmasta nautti paikan päällä 8100 katsojaa ja pelivaihto nousi miljoonaan euroon. Suomalainen suurkilpailukausi jatkuu jo ensi viikonloppuna, kun Vermossa ravataan äitienpäivänä mailin huippukilpailu Finlandia-Ajo, jonka voittajaa odottaa 110 000 euron jättipalkinto.