Saaga S ja Vitter kärjessä Turun Kuninkuusravien ratkaisupäivään

Turun kuningatar- ja kuninkuuskilpailun avausmatkat ravattiin lauantaina Turussa. Kuninkuusravien ratkaisupäivään lähtevät kärkipaikoilta hallitseva ravikuningatar Saaga S sekä 6-vuotias kuninkuuskilpailun ensikertalainen Vitter. Kuningatar- ja kuninkuuskilpailussa ravataan sunnuntaina 1609 metrin ja 3100 metrin osamatkat. Ravikuningattareksi seppelöidään parhaan kokonaiskilpailuajan saavuttanut tamma ja ravikuninkaaksi parhaan kokonaiskilpailuajan saavuttanut ori.
Vitter

Kuningatarkilpailussa suosikki Saaga S eteni kärkipaikalle ja hallitsi lähtöään vaivattomasti. Kisan ensikertalaiset Huimariina ja Akaasia ottivat muut mitalisijat ennen viime kesän kokonaiskilpailun kakkosta Norikoa.

Kuninkuuskilpailun avausmatka oli todella värikäs ja jännittävä lähtö. Kisan ensikertalainen Välähdys torjui alkumatkalla ravikuningas Jokivarren Kunkun ja johti joukkoa. Maalisuoralla Välähdys taipui neljänneksi, kun ohi kirivät Vitter, Elias Intomieli ja Köppinen. Tuoreen raviohjastajien Euroopan mestarin Mika Forssin ajama SE-ravuri Vitter kukisti maalikamerankuvassa yllättäjä Elias Intomielen. Jokivarren Kunkku seurasi Välähdyksen takaa viidenneksi.

Lauantain ensimmäinen Toto-lähtö oli suomenhevosten montén Suomen mestaruus, jossa Jenni Koskelan ratsastama suosikki Baletin Salama eteni pitkältä takamatkalta hurjaa vauhtia kärkipaikalle ja sooloili uuden kylmäveristen ME-tuloksen m22,6/2160m. Neljävuotiaiden suomenhevosten Pikkuprinssin voitti Jorma Kontion ajamana huippulahjakkuus Ellin Sisu. Lämminveristen Kultadivisioonan voittoon kiri Suur-Hollola-ajon sankaritar Venice.

Kuninkuusravien lauantain kilpailupäivää oli seuraamassa paikan päällä 21 912 katsojaa ja päivän Toto-vaihto nousi 2,18 miljoonaan euroon. Sunnuntain kilpailutapahtumat alkavat klo 10:15 ponilähdöillä.