Salamakypärät-kilpailusarja huipentuu - kakkossijasta tiivis taistelu

Nuorten ohjastajien kilpailusarja Salamakypärät 2016 huipentuu lauantaina Vermon Toto76-raveissa. Viimeinen osalähtö ajetaan kolmantena Toto76-kohteena lauantaina noin klo 16:14.

Voittajan osalta kisa on jo ratkennut ennen viimeistä osalähtöä, sillä Jere Kiveisen etumatka kakkosena olevaan Henna Halmeeseen on riittävä. Kakkossijasta käydään kuitenkin tiukka kamppailu, sillä vain pisteen päässä Henna Halmeesta on Niko Riekkinen. Kisan kaksi parasta pääsee palkintomatkalle Prix d'Amerique-raveihin tammikuussa 2017. Neljäntenä kisassa oleva Emma Väre ei pääse osallistumaan viimeiseen osalähtöön, koska on ajokiellossa.

Salamakypärät hyppäävät lauantaina Vermossa kehiin vielä kerran tälle kaudelle.

Jere Kiveinen ohjastaa Vermon lähdössä ykkösradalta starttaavaa Sahara Hotladya, joka on miehelle ennestään tuttu reilun vuoden takaa.

"Ajoin tammalla silloin pari starttia ja hevonen on tienannut sen jälkeen kymppitonnin lisää, joten kehitystä on varmasti tapahtunut. Viime startissa se näytti tehneen hyvän, pitkän kirin. Keulapaikkaa ei varmaan saada puolustettua, mutta hyvän juoksun tuosta saa. Sahara Hotladyn pitäisi olla riittävä hevonen tähän lähtöön", Kiveinen arvelee.

"Voin lähteä rennoin mielin ajamaan, kun ei tarvitse enää ajatella kokonaiskilpailun tilannetta. Voi ajaa ilman paineita."

Uudessakaupungissa asuva 20-vuotias Kiveinen kuvailee työmielessä itseään "jokapaikanhöyläksi". Hän kengittää, käy ajamassa hiittejä asiakkaiden hevosilla ja ajaa kilpaa. Salamakypärät-sarja on poikinut myös uusia yhteistyösuhteita.

"Tämä vuosi on mennyt hyvin ja starttimäärä on kasvanut. Ajokkien taso on kauttaaltaan parantunut ja olen saanut hyviä ajettavia. Salamakypärät-sarjaan en lähtenyt niinkään kokonaiskilpailun voitto mielessä, vaan toivoin saavani lisää tuttavia ja ajettavia. Se onkin toteutunut", Kiveinen kiittelee.

Pistetilanne ennen lauantain 19.11. finaalia

1. Jere Kiveinen 81 pistettä
2. Henna Halme 63
3. Niko Riekkinen 62
4. Emma Väre 59
5. Jere Hurme 43
6. Tamara Skutnabb 40
6. Niko Kärnä 40
8. Antti-Joonas Heikkinen 35
8. Joni-Petteri Irri 35
10. Olli Koivunen 30
11. Toni Ripatti 29
12. Martta Smura 28
13. Jonny Länsimäki 18
14. Olli-Pekka Holopainen 15
15. Terri Lehtonen 1
15. Iivari Nurminen 1


www.vermo.fi

Jere Kiveinen